Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
do teď jsem s tím kočárem byla max. spokojená. Ale dneska… malá spala ve sporťáku a šla jsem s mamkou na procházku, jak chodí se psem. Takže pěkný terén, kočárek dostal zabrat. Pak zastavíme před obchodem, že jí koupím banány, vyjdu, ujedu 3 metry a buch - korba se odepnula a sjela dopředu (malá šla po hlavě a po zádech dolů). Nic se jí nestalo, hlavičku měla dobře uchráněnou. ALE jak se to mohlo stát. Je pravda, že jsem ho dneska vyndávala s auta a nacvakávala. Ale malá v něm skoro 2 hodiny spala v garáži. A pak jak jsme šli na tu procházku tak to byl sakra terén. A i kdybych ho špatně nacvakla, tak by snad držel aspoň na jednom, dvou bodech… je mi z toho špatně, mám chuť ho prodat a koupit poctivou kombinovanou čtyřkolku…
Mně se občas při secvakávání stane, že nezacvakne ani jeden kus. Je to ve chvíli, kdy se mi to podaří špatně odepnout a pak to nedocvakne. Pravidelně kontroluju tahem nahoru.
Já se na to dívám, ale je pravda, že teď jsem spěchala, abych přenesla malou spící a neprobudila se. No jsem poučená, snad se to nebude opakovat…
Mně se to právě stalo taky (spadla korba bez dítěte), protože se to secvaklo jen napůl. Byla jsem pak dost vzteklá, protože to nešlo ani tam a ani zpátky.
Jo tak to taky znám. Ale když tam malá byla takovou dobu a najednou v klidu to udělalo… ve mě by se krve nedořezal. To nacvaknutí není domyšlené, ale co jsem koukala, má to tak většina podobně konstruovaných kočárků.
Stalo se mi to, ale korba byla špatně zacvaklá
Bylo to kousek od auta, naštěstí jsem korbu chytla ![]()
To znám, špatně jsi docvakla, spíš nedocvakla, mně takhle holka sjela až po delší době i s korbou do silnice, když jsem naklonila kočárek směrem do vozovky. Naštěstí zrovna nikdo nejel, od té doby jsme si SAMA NA SEBE dávala just velký pozor, jestli opravdu dobře nasazuji korbu. ![]()
Malem se mi to stalo taky ale nam nastesti jedna drzela, takze jsme ji zachytili vcas. Po nejake dobe se proste prestaly pojistky zacvakavat, zustavaly jakoby zarazene dovnitr/otevrene. Stacilo to promazat a pri prendavani korby se radsi ujistit, ze jsou docvakle.
@bubli Jo jo, promazané máme už taky, jde to jak po másle. Chudák malá, před týdnem spadla z postele, teď tohle…
Je to blbý to tak napsat, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Díky holky za odezvy
Prodat? Jako aby z toho příště spadlo na hlavu jiné dítě v případě, že je kočárek vadný?
TAk musím bohužel oživit… nechala jsem to v sobě trochu utlumit, prootže v sobotu bych tady byla sprostá. Sjížděli jsme s druhorozenou takové ty dlouhé schody - jakože jedu, schod, kus rovně, schod,… Malá měla sporťák do lehu a klečela a dívala se před sebe - máme přídavné kšíry. Najednou cvak a letěla obličejem přímo na beton. Má odřený a asi naražený nos, a kýval se jí zub, ale do večera přestal.
Vím, že jsem kočár nepoužívala přesně podle návodu, ale kdyby tam ležela, tak je zatížený stejně. Tohle se prostě nesmí stávat. Od doby, co se nám to stalo u první, zkoušíme po každém nasazení, jestli pevně drží a stejně. Pak se nám to stalo asi za dvě hodiny znova…
Jsem naštvaná a potřebovla jsem se vypsat…
@avm3 no kdyby ležela, tak má těžiště mnohem níž, a tudíž by byl na to zacgaklý menší tlak..což ale teda výrobce snad ani neomlouvá, tohle by kočár neměl dělat ani s klečícím dítětem, to už bych dala někam, ať to někdo přezkoumá, mohlo se stát něco mnohem horšího ![]()
Tak kde je chyba? já mám dorjana a vím jak to funguje, a jedna z holčiček mi sedostojí sjíždím a vyjíždím s nimi dvoje schody po deseti, pokud je opravdu době zacvaklý je nemožné aby korba nebo sporŤák sjela
Jestli to dobre chapu, skoro pred dvemi lety ti dite spadlo i s korbou na zem a ty ho v jeho dvou letech nechas klecet ve sportaku? Uprimne doufam, ze je v poradku, ale sorry, neni to trochu riskantni?