Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zavolala bych na toxikologickou linku, popíšeš situaci a oni ti řeknou.http://www.tis-cz.cz/
Napadá mě jedině dithiaden, lék který se užívá pro zmírnění nebo prevenci alergických stavů, ale to v těhotenství asi nepůjde. Jinak snad jen zavolat na pohotovost nebo toxikologickou linku, měla by být uvedeno na etiketě toho přípravku a snad by poradili.
Já bych to spíš viděla na nějakou reakci na ty hrozny, nebo něco z těch hroznů, než na látky zmíněné předtím.
Mám něco podobného na některé banány, pusu a rty úplně napuchlé, pak to přejde.
Tipuju to na alergickou reakci, otázkou je, na co z toho, co jsi jedla nebo co mohlo být komtaninované (gumovníkem - latex z něj vytékající je silný alergen) nebo ten prostředek na mytí (to si ale spíš nemyslím).
Máš na něco alergii, na cokoli, i na pyly apod.?
Jinak jako první pomoc při alerg. reakci doporučuju rozkousat Zyrtec nebo Analergin, Xyzal, to jsou antihistaminika, která se mohou používat i v těhotenství.
Příspěvek upraven 08.10.12 v 15:34
Je to určitě reakce na rostlinu, pokud z ní vytéká bílá lepkavá tekutina jedná se o latex a ten je jedovatý i listy naomak také!
@Adélky Ty samé hrozny jsem jedla i včera a bez problémů
Zkusím tu linku.
Tak jsem tam volala a prý by to nemělo být ani jedno
Každopádně i kdyby to něco z toho bylo, prý mě to nijak na životě neohrožuje a neohrožuje to ani těhotenství. Jsem z toho ale jelen, protože se mi nikdy před tím nic takového nestalo. Pokud to do zítra nepřejde, půjdu k dr (ale doufám, že se to aspoň zmírní, protože je to teda fest nepříjemné
).
Mám doma akorát Fenistil kapky, což nevím, jestli je antihistaminikum, ale napadlo mě, že by se to dalo použít?
JJ, je to antihistmatikum, koukni, jestli můžou těhu a kdyžtak si je dej.
Píšou na doporučení lékaře, takže ano, asi se můžou. Užívá se 20 až 40 kapek, tak si dám těch 20, mimčo to snad zvládne. Díky moc za rady! Jinak si myslím, že to bude tou kytkou, i když na té lince říkali, že spíš ne.
Fenistilu bych se nebála. Navíc jsi už ve vyšším stupni těhu, takže by to mělo být v pohodě. Jednorázově se určitě nic neděje
.
Tak ať to brzy přejde
.
Píšu anonymně, protože je mi trapně. O víkendu jsem čistila troubu přípravkem z DM Denkmit (nastříkala pěnu, přes noc nechala působit, v neděli ráno několikrát smyla, přesně dle návodu, trouba se neměla používat min. 6 hodin, nepoužila jsem ji pak skoro 30 hodin, z toho většinu byla otevřená). Dnes jsem v ní poprvé pekla rybu. Po snězení nic. Pak jsem jedla rukama, kterýma jsem předtím střihala „gumovník“ (domácí kytka, roste jak plevel, při poškození teče ze stonků a listů taková bílá lepkavá tekutina), hrozny. Ruce jsem si samozřejmě pořádně umyla. Při dojídání hroznů mě začalo strašně pálit v ústech a rty a kolem rtů. Ale děsně. Nepomáhá pití, vyčištění zubů… Na pohled to vypadá normálně, možná rty jsou trochu „plnější“.
Máte někdo zkušenost? Může to být z toho prostředku na troubu nebo z kytky? A mohla jsem se otrávit? Jsem ve 26tt. Předpokládám, že nic moc se mi snad stát nemohlo, ale co mám dělat s tím pálením? Trvá to už přes hodinu a nelepší se to… Děkuju moc za rady.