Polknutí předmětu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.1.13 19:48

Právě, že jsem slyšela o různých předmětech, co lidi polykali/zasouvali, tak mě to zajímalo. Nejde o vlastní spolknutí, ale třeba i dávení/dušení. Třeba víčko od pet lahve..Kostičku 3×3 si právě do pusy cpal několikrát a já neměla nerva mu to nechat (jsou to menší kostky z vkládačky).

• Citovat
  • Upravit
87
8.10.14 17:57

Ahoj, od včera si nadávám. :( Přebalovala jsem svého 10 měsíčního kloučka a dala jsem mu do ruky gumovou postavičku, jenže jsem si nevšimla, že u ní jde vyndat nos. Pak jsem uviděla, že tam ten nos ( malá kulička cca 3mm) chybí. Všechno jsem prohledala ale nenašla, takže mě napadlo, že to malý spolknul :-/ Okamžitě jsem s ním šla k doktorce, prohlídla ho, poslechla a prý mám čekat, zda to vykaká. Máme dva dny hlídat stolici a jinak nás prý raději pošle na rtg plic, jestli nedošlo ke vdechnutí, což se jí ale nezdálo, protože malý se nedusil ani nekašlal. Mám být v klidu..Chci se jen zeptat, když to není kov, jak to na rtg bude vidět a případně, co by se dělo, kdyby to tam našli? a co bude když tam nic nenajdou, ale malý to nevykaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.10.14 18:05

Klídek, takhle malá kulička neublíží. Vidět na RTG asi nebude (i když nekteří výrobci dělají RTG kontrastní hračky-třeba lego-zkus si to zjistit), ale viděli by třeba poruchu pasáže střeva (zvětšené kličky, hladinku…) Kdyby ji vdechnul, tak kašle, a nebo je někde zakutálená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.10.14 18:06

A jo, RTG plic, promiň…to budou hledat zánět-kdyby kulička uvízla v průdušce, ucpe ji a bude tam zápal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
8.10.14 19:05

A jak se to z té průdušky vyndá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
8.10.14 21:16
@Erika píše:
A jak se to z té průdušky vyndá?

To zalezi na situaci.
Proc te to zajima, kdyz tam neni? Neco vdechnout je pro jinak zdraveho clovek dost tezke. Udelat to tak, aby sis toho nevsimla, je prakticky nemozne.
Proste to spolkl. Vyjdou i daleko vetsi veci, i kdyby spokl figurku celou, asi by se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 10:37

Doba trvani

Maminky, jak dlouho to trva, nez dite vykaka ten predmet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák