Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám kolem sebe ted několik případů, že si dítě při pádu z odrážedla vyrazilo zuby, ulomilo zub, rozseklo bradu…tak mě napadlo, když ted náš prcek začal jezdit venku na motorce tak mu dát nějakou helmičku co chrání i bradu a zoubky. Máme jen klasickou na kolo…ale nikde nic takového není, vím, že by asi vypadal trochu blbě, ale zas asi než vyražené zuby nebo rozseklá brada tak radši klidně at blbě vypadá…nevím existují pro prcky kolem roku a půl vůbec takovéhle typy helmiček, něco jako na hokej nebo motokros…ty mají ochranu bradičky, ale asi to pro prcka nebude co? Je mi jasný že se takto může zranit i při chůzy, běhu, doma, ale přeci jenom má na tom odrážedle větší rychlost a pravsěpodobnost pádu..děkuji
Takove detske helmu jsou bmx a inline brusle. Ale mam pocit, ze to je tak od 3 let.
www.worker.cz/…worker-3ride
Kazdopadne predstava prcka rok a pul v tehle helme je super ![]()
Ale kazdopadne te chapu, uz ted se desim, az nas maly doroste do tohohle dabelskeho veku… ![]()
@Martina8888 píše:
Ahoj, mám kolem sebe ted několik případů, že si dítě při pádu z odrážedla vyrazilo zuby, ulomilo zub, rozseklo bradu…tak mě napadlo, když ted náš prcek začal jezdit venku na motorce tak mu dát nějakou helmičku co chrání i bradu a zoubky. Máme jen klasickou na kolo…ale nikde nic takového není, vím, že by asi vypadal trochu blbě, ale zas asi než vyražené zuby nebo rozseklá brada tak radši klidně at blbě vypadá…nevím existují pro prcky kolem roku a půl vůbec takovéhle typy helmiček, něco jako na hokej nebo motokros…ty mají ochranu bradičky, ale asi to pro prcka nebude co? Je mi jasný že se takto může zranit i při chůzy, běhu, doma, ale přeci jenom má na tom odrážedle větší rychlost a pravsěpodobnost pádu..děkuji
o ochraně zubu jsem u helmy neslysela
Tak my jsme ten případ co by se nám bývala hodila. Syn si na odrážedle s helmou na hlavě urazil obě jedničky a málem o ně i přišel. Nakonec mu je zubařka nechala uštíplé s tím, že se uvidí, jestli se usadí, jen je zabrousila. Od té doby na odrážedlo nechce. Je pravda, že tohle se může stát i na kole starším dětem a takovéhle helmy jak na motorku nebo jak brankáři nenosí.
Pro takto male deti zminovane helmy nejsou. S bikrosem/motocrossem se zacina nejdrive v cca 4 let a i tak to vypada, ze je helma 2× vetsi, nez to dite. I ty super lehke karbonove maji kolem 700 g, coz je pro male deti dost.
Ahoj, děkuju za info, tak budu doufat, že se nám tenhle úraz vyhne..