Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Malej strčí do pusy cokoliv, ale ani třeba drobeček nespolkne, podle mě by mu to muselo zaskočit nebo to vdechnout omylem.Na čem si pochutnává v poslední době jsou pastelky, starší je ostrouhá a on pak ukusuje ty špičky a když u toho jsem, tak to vyplivne a když ne, tak to spapá a pak je pěkně barevný
Asi to jedovaté není…žije.
Nas malej miluje nanobroucky, schova je cele do dlane a pak je strka do pusy, taky jsem zvedava, jestli by mu to zalezlo do pusy nebo ne ![]()
Zkusila jsi někdy dát si do pusy kostičku o vel 3×3 cm (já to zkoušela
), myslím, že budeš mít docela problém to spolknout.
Natož malé dítě.
Neříkám, že to nejde, ale je větší pravděpodobnost polknutí malých předmětů. Větší předmět by spíš uvízl v krku a nastalo by dušení.
Ale nejsem doktor, tak píšu jen domněnky.
Moje mladší dcerka je teda polykací, ale jelikož spolkla jen „malé“ předměty (naušničku, korálky, plast z hračky), což tě nezajímá, tak se víc rozepisovat nebudu. ![]()
@ncc1701 Co je nanobrouček? Starší dostal jako dárek takový ty rybičky co otvírají tlamičky a musíš je prutem chytat. Už je po rybičkách, bylo jich tam dvacetjedna a ještě jednu jedinou onehdy našli celou. Ukousal jim ty otvírací tlamičky, tudíž neměly význam…
A to nemluvím o pinčlících na Člověče nezlob se, nemáme ani jeden, byly dutí a plastoví, nepřežili. Vždycky je rozkousl a podal mi to.
@Jůlinka T. píše:
@ncc1701 Co je nanobrouček? Starší dostal jako dárek takový ty rybičky co otvírají tlamičky a musíš je prutem chytat. Už je po rybičkách, bylo jich tam dvacetjedna a ještě jednu jedinou onehdy našli celou. Ukousal jim ty otvírací tlamičky, tudíž neměly význam…
A to nemluvím o pinčlících na Člověče nezlob se, nemáme ani jeden, byly dutí a plastoví, nepřežili. Vždycky je rozkousl a podal mi to.
Nanobroucek je broucek na baterky, co beha po byte jako zivej broucek (lidstvo to leta letouci hubilo, aby si je v 21. stoleti kupovalo roboticke do svych deratizovanych domovu) ![]()
Jako mala jsem si hrala s jakousi mozaikou, jejiz jeden kousek jsem si strcila do pusy asi moc hluboko, nesel vyndat, tak jsem se sla rozloucit s tatou, ze se asi udusim, protoze mi uz nezbyva nic jineho, nez to spolknout ![]()
Zdravím ![]()
Osobní zkušenost nemám, ale nemyslím si, že by dítě mohlo spolknout tak velký předmět ![]()
Ale pro pobavení vím, že dospělý může omylem spolknout kávovou lžičku ![]()
Zatím nic
Je jí patnáct měsíců.. Ale ona se nikdy ničím nedávila, naopak je přebornice v přenášení předmětu v ústech.. Dala si do pusy víčko od minerálky a měla ho tam klidně 20 minut než jsem jí řekla ať to vyplivne
Akorát jí tekly sliny.. Ale zatím jsem v plíně nic zajímavýho nenašla ![]()
A s tou lžičkou - kamarádky ségra se po nějaké „pařbě“ chtěla vyblít a tak si strčila lžičku do krku, ale místo toho jí prostě spolkla
Přísahám, že měla vyfocenej její rentgen! ![]()
V listopadu můj téměř 6 letý syn SKLENĚNKU! Čekali jsme víc jak 14 dní než vyjde ven
půl roku před tím si strčil zmačkaný alobal do nosu- člověk by řekl, že v tomto věku už bude rozumný, že
Já tu lžičku teda nespolkla, ale dělám v nemocnici a měli jsme tam takovou pacientku
Jedla jogurt, pak se něčeho lekla a byla tam
Nikdy by mě nenapadlo, že to jde, omylem ![]()
Gabriela, tak hlavně jestli šla ven taky přirozenou cestou ![]()
@Jůlinka T. se Ti to směje co?!Ale však víš jaký nervy to byly ![]()
Byste se divili co si lidi kam strčí
sklenička v análku nebo u ženských o kus vejš
![]()
Jelikož občas „šílím“, když manžel synovi někdy dává malé předměty do ruky, aby je náhodou nepolkl a ten mi vždy řekne jak by to mohl polknout? Tak zakládám diskuzi, jestli má manžel nebo já pravdu
Jaké předměty vám děti snědly? Cca od 6M do 3let. Prosím spíše ty, co mají zkušenost s většími předměty (ne naušnice, korálky..). Je možné, aby spolkl kostičku o velikosti 3×3cm a víc?