Polknutí předmětu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.13 18:40

polknutí předmětu

Jelikož občas „šílím“, když manžel synovi někdy dává malé předměty do ruky, aby je náhodou nepolkl a ten mi vždy řekne jak by to mohl polknout? Tak zakládám diskuzi, jestli má manžel nebo já pravdu :mrgreen: Jaké předměty vám děti snědly? Cca od 6M do 3let. Prosím spíše ty, co mají zkušenost s většími předměty (ne naušnice, korálky..). Je možné, aby spolkl kostičku o velikosti 3×3cm a víc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4961
18.1.13 18:44

Malej strčí do pusy cokoliv, ale ani třeba drobeček nespolkne, podle mě by mu to muselo zaskočit nebo to vdechnout omylem.Na čem si pochutnává v poslední době jsou pastelky, starší je ostrouhá a on pak ukusuje ty špičky a když u toho jsem, tak to vyplivne a když ne, tak to spapá a pak je pěkně barevný :cert: :cert: :cert: Asi to jedovaté není…žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.1.13 18:57

Nas malej miluje nanobroucky, schova je cele do dlane a pak je strka do pusy, taky jsem zvedava, jestli by mu to zalezlo do pusy nebo ne :)

• Citovat
  • Upravit
642
18.1.13 19:02

Zkusila jsi někdy dát si do pusy kostičku o vel 3×3 cm (já to zkoušela ;) ), myslím, že budeš mít docela problém to spolknout. :think: Natož malé dítě. :think: Neříkám, že to nejde, ale je větší pravděpodobnost polknutí malých předmětů. Větší předmět by spíš uvízl v krku a nastalo by dušení. :think: Ale nejsem doktor, tak píšu jen domněnky. 8) Moje mladší dcerka je teda polykací, ale jelikož spolkla jen „malé“ předměty (naušničku, korálky, plast z hračky), což tě nezajímá, tak se víc rozepisovat nebudu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
18.1.13 19:18

@ncc1701 Co je nanobrouček? Starší dostal jako dárek takový ty rybičky co otvírají tlamičky a musíš je prutem chytat. Už je po rybičkách, bylo jich tam dvacetjedna a ještě jednu jedinou onehdy našli celou. Ukousal jim ty otvírací tlamičky, tudíž neměly význam…
A to nemluvím o pinčlících na Člověče nezlob se, nemáme ani jeden, byly dutí a plastoví, nepřežili. Vždycky je rozkousl a podal mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.1.13 19:24
@Jůlinka T. píše:
@ncc1701 Co je nanobrouček? Starší dostal jako dárek takový ty rybičky co otvírají tlamičky a musíš je prutem chytat. Už je po rybičkách, bylo jich tam dvacetjedna a ještě jednu jedinou onehdy našli celou. Ukousal jim ty otvírací tlamičky, tudíž neměly význam…
A to nemluvím o pinčlících na Člověče nezlob se, nemáme ani jeden, byly dutí a plastoví, nepřežili. Vždycky je rozkousl a podal mi to.

Nanobroucek je broucek na baterky, co beha po byte jako zivej broucek (lidstvo to leta letouci hubilo, aby si je v 21. stoleti kupovalo roboticke do svych deratizovanych domovu) :)
Jako mala jsem si hrala s jakousi mozaikou, jejiz jeden kousek jsem si strcila do pusy asi moc hluboko, nesel vyndat, tak jsem se sla rozloucit s tatou, ze se asi udusim, protoze mi uz nezbyva nic jineho, nez to spolknout :D

• Citovat
  • Upravit
2428
18.1.13 19:25

Zdravím :mavam:
Osobní zkušenost nemám, ale nemyslím si, že by dítě mohlo spolknout tak velký předmět :think:
Ale pro pobavení vím, že dospělý může omylem spolknout kávovou lžičku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.1.13 19:28

@sandrea3 Spolklas ji? :)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
18.1.13 19:29

Zatím nic :mrgreen: Je jí patnáct měsíců.. Ale ona se nikdy ničím nedávila, naopak je přebornice v přenášení předmětu v ústech.. Dala si do pusy víčko od minerálky a měla ho tam klidně 20 minut než jsem jí řekla ať to vyplivne :mrgreen: Akorát jí tekly sliny.. Ale zatím jsem v plíně nic zajímavýho nenašla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.1.13 19:31

A s tou lžičkou - kamarádky ségra se po nějaké „pařbě“ chtěla vyblít a tak si strčila lžičku do krku, ale místo toho jí prostě spolkla 8o Přísahám, že měla vyfocenej její rentgen! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
18.1.13 19:33

V listopadu můj téměř 6 letý syn SKLENĚNKU! Čekali jsme víc jak 14 dní než vyjde ven :zed: půl roku před tím si strčil zmačkaný alobal do nosu- člověk by řekl, že v tomto věku už bude rozumný, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2428
18.1.13 19:36

Já tu lžičku teda nespolkla, ale dělám v nemocnici a měli jsme tam takovou pacientku :D Jedla jogurt, pak se něčeho lekla a byla tam :mrgreen: Nikdy by mě nenapadlo, že to jde, omylem :mrgreen:
Gabriela, tak hlavně jestli šla ven taky přirozenou cestou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
18.1.13 19:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
18.1.13 19:37

@Jůlinka T. se Ti to směje co?!Ale však víš jaký nervy to byly :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
18.1.13 19:38

Byste se divili co si lidi kam strčí :lol: :lol: sklenička v análku nebo u ženských o kus vejš :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák