Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,
poznala jste nějaká z Vás, že už se miminko otočilo hlavičkou dolů?
Dá se to nějak poznat? Jiné pohyby? Nebo i to samotné přetočení je cítit?
Mně se po jednom UTZ přetočil hlavou nahoru a pak jsem cítila pohyby hlavně dole. Potom se otočil hlavičkou dolů a od té doby cítím 90% kopanců nahoře u bránice.
Blanche, samotné otočení jsem nepoznala… Polohu plodu pohmatem přes břicho nepoznal ani můj MUDr., když jsem byla na KO ve 32.tt, tvrdil mi, že se už malá otočila, pak mrkl na UZ a pořád seděla KP
Ono je to těžký - tam, kde by měla být hlavička, byla prdelka
Otočila se až ve 36.tt
Přeju bezproblémový zbytek těhotenství ![]()
Já bych řekla, že jsem to cítila, okolo 28tt mě mimi tak žďouchalo a dělalo takový boule na břiše že jsem myslela, že mi vyrazí pupíkem ven
. Ve 30tt jsem byla na utz a měly jsme hlavičku dolů. Teď ve 33tt se zase tak mele, že mám pocit, že mi vyskočí pupíkem ale cítím kopance pod žebra tak snad se nepřetáčí zpátky
.
prcek už je nasměrovaný hlavičkou dolů. ale doktor to poznal jen z UTZ, podle pohybů to moc nepoznám, protože šmrdlá rukama i nohama, takže ho cítím nahoře i dole…
Malá škytala a já to cítila dole ![]()
Ale jinak podle pohybů jsem to nepoznala ![]()
Za mě se to asi z pohybů poznat dá. Ručičiky i nožičky cítíš nahoře okolo žaludku a já teda i cítila, jak malá dělala hlavičkou „vývrtku“ dole u močáku - moc příjemné
Na UTZ ve 30. týdnu už byla poloha hlavičkou potvrzená gyndařkou.
Nepoznala jsem otočení. Při minulé kontrole bylo hlavou nahoru a teď hlavou dolů a přitom jsem nic jinak necítila, pořád mlátí do stejných míst.
Díky, zajímalo mě to hlavně proto, že jdu za týden na ultrazvuk.
Uvidíme, ono se to skutečně může i změnit, že se přetočí a pak zase nazpět a pak už ne, tak to měla známá … a někdo to asi pozná a někdo vůbec. Já s tím, že necítím ani moc výrazně pohyby, jsem byla zvědavá, zda se toto dá poznat ![]()
ja jsem to poznala , ale pretocil se mi z sikme polohy, ve ktere jsou teda ty kopance trochu bolestivejsi a neprijemnejsi, takze podle tech pohybu jsem to pak poznala, ale udajne se pak otocil jeste pred porodem do polohy KP , a to teda vubec nevim
, tak bud ve zprave pro det. doktorku napsali blbost anebo jsem si proste fakt nevsimla
Ahoj,
ja to poznala diky tomu,ze me kopala porad do zeber na prave strane,pred tim kopala dole.
Tak, ja citim, kdyz se holky hybou, bouli se mi bricho jak vlny na mori
Ale nevim,kdy se nejak otoci a kopance citim taky po celym brise, takze tezko rict ![]()
Já to nepoznala ani u jednoho těhu. A to se mi Maty otáčel nějak na poslední chvíli ![]()
Já to taky nějak necítila, myslela jsem že je hlavičkou nahoru, protože nejvíce kopanců cítím dole, ale po včerejším ultrazvuku vím, že ja hlavičkou dolu, takže je to asi boxerka, ale ještě se klidně může otočit zpátky, takže uvidíme, ale doufám, že ne ![]()