Poloplešaté blondýny sem

Anonymní
27.4.23 09:25

Poloplešaté blondýny sem

Mám odstín pleti a barvu očí takovou, že mi sluší výhradně světlá barva vlasů. Jelikož věkem se z mé blond stala taková ta neurčitá barva co ani nemá pojmenování, šla jsem cestou zesvětlování, protože světlé barvy mi všechny chytaly buď do žluta nebo rovnou do zrz. Nechávám si to odbarvovatt už 20.rokem, což se negativně projevilo na kvalitě a množství vlasů. Nemám téměř již žádné. Udělat cop - nemožné, navlnit - mám tam dvě vlny jinak nic, culík - tenký jako prostředníček. Už 3. rokem zobu různé vitamíny, co tedy nedělám jsou nějaké masky na vlasy, protože už tomu nějak nevěřím, někdo říkal, že pomáhá maska z arganového oleje, ale nevím :nevim:

Už jsem tak zoufalá, že klidně půjdu do nějaké hnědé barvy, aby si vlasy od zesvětlování odpočinuly. Dotaz pro blondýny zní: šla jste některá touto cestou, pomohlo to? Už nevím jak vlasům pomoci, ale mám šediny, nemohu to nechat žít vlastním životem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56714
27.4.23 09:40

Nech se ostříhat. Pridej na vitamínech. Barvila bych tak přelivem, šamponem. Víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37262
27.4.23 09:47

A co si nechat třeba jen melir nebo nějaké ombre a neodbarvovat neustále celou hlavu od pokožky? Nicméně bych zacla spis s nějakou vnitřní výživou, pořádnou skladbu jídelníčku, pokračovat v těch vitaminech, nechat si zkontrolovat hormony, vyzkoušet třeba kofeinove sampony. Pokud bys měla vlasy vlnité nebo kudrnate, tak mrkni na metodu cgm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 09:53

Ostříhat jsem se nechala, kadeřnice tvrdí, že na zesvětlování používá to nejšetrnější co je, ale stejně je to podle mě špatně. Mám vlasy rovné. Nevím co na tu hlavu mám patlat, aby to nějak vypadalo a přitom se vlasy ozdravily. :nevim:

Jídelníček už mám upravený asi dva roky, koukám na to co jím, vitamíny zobu pořád. Jinak mám štítku, na tu ale beru Euthyrox

• Citovat
  • Upravit
56714
27.4.23 09:56
@Anonymní píše:
Ostříhat jsem se nechala, kadeřnice tvrdí, že na zesvětlování používá to nejšetrnější co je, ale stejně je to podle mě špatně. Mám vlasy rovné. Nevím co na tu hlavu mám patlat, aby to nějak vypadalo a přitom se vlasy ozdravily. :nevim:Jídelníček už mám upravený asi dva roky, koukám na to co jím, vitamíny zobu pořád. Jinak mám štítku, na tu ale beru Euthyrox

Melír je dost zásah. Nebarvi. Bude léto, budeš sisovat.kup si šampony bez silikonu. Masku třeba v lékárně, Revialid, Revalid. A jez denně dynove semínko a lněné.

Příspěvek upraven 27.04.23 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
27.4.23 09:56

Takhle on-line netuší jak to odbarvování vypadá (odborné, neodborné, silný peroxid, slabý…)
Každopádně kvalita vlasů jde především zevnitř :nevim:
No a moje zkušenost… vždycky, kdy jsem vlasy ztmavila (melíruju, takže jsem dala hodně hnědých, aby to hezky odrostlo, že zůstanu u hnědé) tak mi to vydrželo max měsíc. Vlasy, hlavně ty odrosty se mi začaly mastit, vlasy ještě více splihlé. No a prostě blond je blond, mě sedí, takže jsem se s tou hnědou cítila jako stará, unavená bába.

Zkus melírovat dvěma barvama - blond a hnědá. Tím si vlasy taky odpočinou, není třeba barvit tak často, odrosty nejsou tolik vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 09:59
@axlpol píše:
Takhle on-line netuší jak to odbarvování vypadá (odborné, neodborné, silný peroxid, slabý…)
Každopádně kvalita vlasů jde především zevnitř :nevim:
No a moje zkušenost… vždycky, kdy jsem vlasy ztmavila (melíruju, takže jsem dala hodně hnědých, aby to hezky odrostlo, že zůstanu u hnědé) tak mi to vydrželo max měsíc. Vlasy, hlavně ty odrosty se mi začaly mastit, vlasy ještě více splihlé. No a prostě blond je blond, mě sedí, takže jsem se s tou hnědou cítila jako stará, unavená bába.Zkus melírovat dvěma barvama - blond a hnědá. Tím si vlasy taky odpočinou, není třeba barvit tak často, odrosty nejsou tolik vidět.

já beztak chodím melírovat tak 3× do roka, víc ne… ale stejně

• Citovat
  • Upravit
37262
27.4.23 10:20
@Anonymní píše:
Ostříhat jsem se nechala, kadeřnice tvrdí, že na zesvětlování používá to nejšetrnější co je, ale stejně je to podle mě špatně. Mám vlasy rovné. Nevím co na tu hlavu mám patlat, aby to nějak vypadalo a přitom se vlasy ozdravily. :nevim:Jídelníček už mám upravený asi dva roky, koukám na to co jím, vitamíny zobu pořád. Jinak mám štítku, na tu ale beru Euthyrox

Tak vyzkousej ještě Dr, jestli mas v pořádku hormony, ono to muze byt i věkem, teta ta byla skoro plesata a to se neodbavovala :nevim: nicméně bude něco špatně zevnitř, odbarvovani by ti vlasy ničilo hlavně v délkách, suché roztrepene konecky apod, ale nemělo by to ničit vlasy ještě predtim, než vůbec vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
27.4.23 10:24
@Kriss Tina píše:
Tak vyzkousej ještě Dr, jestli mas v pořádku hormony, ono to muze byt i věkem, teta ta byla skoro plesata a to se neodbavovala :nevim: nicméně bude něco špatně zevnitř, odbarvovani by ti vlasy ničilo hlavně v délkách, suché roztrepene konecky apod, ale nemělo by to ničit vlasy ještě predtim, než vůbec vyrostou.

přesně…mě teď poslední tři roky šíleně vypadaly vlasy. V copku je to směšné :? jen „pár chlupů“. Podsada roste, ale v délkách je to straně málo vlasů.
První rok rozvod a stres, další rok pořád něco…a teď hormony. Silná menzes, doplňky nezabíraly a očividně i hormonová nevyrovnanost. Já už mám vyřešeno a vlasy čile rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.4.23 11:56

Vlasy jsem zesvětlovala asi 11 let, mám takovou středně plavou a v létě mi to slunce vyšisovalo do blond, pak jsem šla na tmavo, po letech jsem se vrátila ke světlé barvě, chodím tak 4-5× do roka na melír a vlasy mám kupodivu zdravé. Snahu vypěstovat dlouhé vlasy jsem vzdala, mám je slabé jemné, sice jich je dost, ale jak jsou takové slabé, vypadá to, že jich moc nemám. Nikdy mi nenarostly delší, než k ramenům, pak už prostě nejsou vyživované a začnou padat, asi nejvíc mi je ničila klasická kulma.
Prodělala jsem onkologickou léčbu, nosila jsem příčesek a od té doby mám ty vlasy ještě slabší a už mi ani k ramenům nedorostou. Pravidelně je nechávám stříhat, aby měly aspoň nějaký tvar a šampony a kondicionéry používám tak nějak běžné a po mytí dávám trochu tužidla, musím, jinak bych měla druhý den vlasy splihlé a slepené A taky si je musím trošku přelakovat. Celkem se mi osvědčila značka Fanola, není vůbec drahá a je dobrá.
A moje kadeřnice mi do přípravků přidává Olaplex, ten se dá taky koupit ale jak říkám, nepožívám ho pravidelně a taky se mi při padání vlasů osvědčil Pantenol a Donna Hair a šampony s kofeinem. A moc si do nich nehrabu hřebenem, te mi taky vlasy ničí a trhá, tak se přečešu jenom, když je to nezbyné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.23 21:36

Odbarvovala jsem se 15 let a vlasy byly v háji, jsem bruneta, kadeřnice mě ostříhala nad ramena hodila hnědý přeliv a teď mám vlasy úplně huste a strašně rychle rostou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze