Poloviční úvazek a dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poloviční úvazek a dovolená
Hezký den,
nemá tu prosím někdo zkušenost, jak je to s nárokem na dovolenou při polovičním úvazku? Tedy práce po-pá 4 hodiny?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kacenka20 píše:
Hezký den,
nemá tu prosím někdo zkušenost, jak je to s nárokem na dovolenou při polovičním úvazku? Tedy práce po-pá 4 hodiny?
Děkuji
Polovicni uvazek, polovicni dovolena
u nás se to počítá na hodiny. Základ máme 200 hodin, polovicni je 100. Když bych nějaký den měla nasmlouvanych 6,6,4,4 a vzala si dovolenou v den kdy mam dělat 6 tak se mi odečte 6. Jestli mas denně 4 hodiny, tak se (surprise) odečtou 4 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám úvazek 26h (5,2/den). Když mám týden dovolené tak mi každý den píše 5,2h dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki
No já jsem právě dostala smlouvu s tím, že mám nárok na 10 dnů, což je pro mě 40 hodin. Plný úvazky mají 20 dnů, což je 160 hodin. Proto se ptám, jestli někdo na poloviční úvazek nepracuje a nemá podobnou zkušenost. Jestli to tak opravdu je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka20 píše:
@hospodki
No já jsem právě dostala smlouvu s tím, že mám nárok na 10 dnů, což je pro mě 40 hodin. Plný úvazky mají 20 dnů, což je 160 hodin. Proto se ptám, jestli někdo na poloviční úvazek nepracuje a nemá podobnou zkušenost. Jestli to tak opravdu je.
Máš mít nárok na dovolenou 20dnu po 4hodinách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka20 píše:
@hospodki
Tak asi je to tam dal specifikované ne? Jako logicky ti nemuzou dat jen ctvrtku dovolené. Chtěj to tam případně dopsat v hodinové podobě. Třeba je tam napsáno 10 dnů dovolené standardni pracovní doby což je bráno jako 80 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás máme 25 dnů. Já dělám 6 hodin takže mám 25×6. Dokud byly dovolené ne na hodiny, ale dny, měla jsem 25 dní, jako ostatní
a mám tedy ještě 5 sick days.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka20 píše:
Hezký den,
Děkuji
Teď se počítá dovolená podle novely zákoníku práce na hodiny. Když je např. stanovená dovolená 20 dní, někde 25, záleží na zaměstnavateli: tak je to počet dní dovolené za rok x počet hodin úvazku denně. U tebe by tedy dovolená činila v případě 20 dní dovolené 80 hodin za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka20 píše:
@hospodki
Ano. Ale musíš se ujistit jak je to myšleno. Možná je to jen napsáno jako 10 celých pracovních dní. Tj 20 dní na poloviční úvazek. Určitě máš nárok na polovinu dovolené. 1/4 je nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marin
Díky. Ty jsi prosím účetní? Už mi tuto teorii potvrdilo více lidí, ale než se na to zeptám zaměstnavatele, chtěla bych mít jistotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka20 píše:
@marin
Díky. Ty jsi prosím účetní? Už mi tuto teorii potvrdilo více lidí, ale než se na to zeptám zaměstnavatele, chtěla bych mít jistotu.
Jakou teorii, je takový problém se do toho zákoníku práce podívat? A jinak ano, dovolená se počítá v hodinách a ne, nejsem účetní. A ano, máš mít 80 hodin dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka20 píše:
@marin
Jako účetní nepracuji, ale účetnictví znám.
Ale hlavně pracuji taky na zkrácený úvazek.
Tady je to pěkně vysvětlené:
https://www.pravoprovsechny.cz/…va-dovolene/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš normálně 20 dní dovolené, nebo 25 záleží kolik dává zaměstnavatel. Po těch 4hodinach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit