Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte prosím někdo zkušenost s polskými obklady? Moc se mi líbí jeden design od firmy Paradyz, ale někteří prodejci koupelen, které tyto zrovna neprodávají nám samozřejmě tvrdí, jak je polsko strašně nekvalitní atd. No prostě každá liška si chválí svůj ocas… Tak nevím jestli všemu věřit, ale zase se nám nechce investovat do něčeho co je jenom pěkné, ale kvalitu postrádá. Kdyžtak prosím napište jaký máte na to názor.
U obkladů z PL je problém v křivosti. Ani ne tak v samotným výrobku, jakože by třeba byla každá jiná. Ale spíš třeba poškozená graluza a hlavně křivost, pak to nesedí. Ale taky můžeš narazit na něco, co je uplně OK a naopak. A to nejen u PL výrobků ![]()
Ahoj,
bývame na polskych hraniciach, pri rekonštrukcii sme pochodili snad všetky možne obchody u nás, ale všetky boli aj tak zásobené tovarom z polska, tak sme sa rozhodli nakupit obkladačky rovno tam za neporovnatelne nižšiu cenu a nelutujeme! Kupovali sme v obchode „Castorama“ (podobne ako baumax), platili sme kartou, dostali fakturu, žiadny problém a obkladačky su skvele! Za nás doporučujem
@Neluš dobrý večer, máme obklady od firmy Opoczno a jsme moc spokojeni. Ani dĕlníci si nestĕžovali ![]()
My teda máme z Polska listely k obkladu a super. Pak plovoucí podlahu- ale pozor- koupenou v Polsku- pro polský trh vyrobená v Německu a tá sama co se prodáva tady-vyrobená v Polsku- přijde mi tady jiná a hlavně o dost dražší. Máme ji v ložnici a už drží 4 roky. takže za mně koupit ale předem vidět
Polské obklady jsme dávali loni do nové koupelny. Jsem z nich nadšená - manžel obložil koupelnu sám, bez problémů. Zatím se nehnuly, jsou stále krásné, velmi snadno se udržují, žádné spáry, žádné odlupování. Jsme moc spokojeni. Před čtyřmi lety jsme obkládali polskými obklady i dětský pokoj, jsme také spokojeni. Máme starý dům, kde zdi perfektně rovné nejsou, tyhle obklady se ukázaly jako ideální řešení.
@Anonymní píše:
Já bych si od Poláků už někoupila ani pozlacený ho*no…
No, tohle je fakt příspěvek s vysokou informační hodnotou…
No ja mam obklady z OBI. Jestli jsou polske nevim, ale byly nejdrazsi co tam meli. Vim ze obi nic moc, ale kdyz me se libyli nejvic… No a obkladaci pekne nadavali. Obklady se pri rezani lamaly a dlazba byla kriva ![]()
Ještě k té ceně, kdyby byly levné, asi bych si rovnou řekla „co čekáš za pár kaček?“, ale ty co jsem si vybrala jsou docela dost drahé, tak bych event. předpokládala vyšší kvalitu, ale to si můžu jenom myslet že? Na jiné diskuzi jsem četla, že polské mají tenší glazuru, což nedokážu vyhodnotit co pro mně do budoucna znamená, či se oleští nebo dělají problém při řezání.. no nevím ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, tohle je fakt příspěvek s vysokou informační hodnotou…
Informační hodnotu o vlastní kvalitě si Polské výrobky vytváří samy… ![]()
@Anonymní píše:
Informační hodnotu o vlastní kvalitě si Polské výrobky vytváří samy…
A píšeš anonymně, protože se za názory nestydíš…
Dám jeden příklad otec si kupuje obleky v Polsku v obchodě Giacomo Conti, jsou levné a kvalitní moc hezké, jeden jeho známy řekl že v Polsku ty šmejdy kupovat nebude, jel do Ostravy koupil oblek 3× dražší než otec Giacomo Conti tj od poláku jelikož to je polská firma
takže ty komentáře že od poláků ani pozlacený h*vno mám fakt ráda ![]()
@Neluš Asi jsem špatně pochopila dotaz, měla jsem na mysli obklady plastové. (Takové ty dlouhé pruhy, co se do sebe zasazují na principu plovoucí podlahy).S klasickými obklady zkušenosti nemám.
Ja teda fakt nemam rada polske vyrobky, jsem dost vysazena na polsky nabytek a vubec, polske potraviny ze zasady nekupuju. Ale co se tyce obkladu, kdyz mama loni zarizovala koupelnu, vybirala ve velkem koupelnovem studiu. Jedny se ji moc libily, patrily k tem dost drahym, tak ji vydesilo, ze je to Polsko, ma k jejich vyrobkum podobny vztah jako ja. A prodavac ji ujistoval, ze zrovna s touhle firmou (jmeno mi vypadlo) maji nejlepsi zkusenosti a jejich obkladaci s nimi delaji radsi nez treba s klasikou Rako, ze jsou fakt jedna jak druha tvarove i barevne. Takze obecne „polske obklady“ je strasne siroky pojem dozajista zahrnujici i mnoho smejdu, ale existuji i kvalitni polske obklady.