Polycistické ovarie a karanténa

Anonymní
31.3.20 12:09

Polycistické ovarie a karantena

Ahoj,
psala jsem už predtim, šla jsem na gyndu, že jsem asi těhotná ( tlaky v podbřišku, píchání, nevolnosti, pocity na zvracení a nepřítomnost ms) a vylezlo z toho, že na ultrazvuku bylo “něco” vypadalo to jako buňka a gynekolog mi řekl, že je to nejspíš min jak devět týdnu, proto nic poradně není vidět ale ze mám s největší pravděpodobnosti i syndrom polycystickych ovarii ( dlouhý cyklus, občas absence ms i několik let, ale předchozí gynekolog mi řekl, ze je to psychosomatický) Teď mi bylo řečeno buď ať si udělám test nebo čekat na další ms, aby se mi podávaly hormony. Testy negativní. Čekala jsem, že to teda dostanu, protože poslední asi dva roky jsem měla ms celkem srovnanou ( plus minus tak 3 dny) a přešla to, ze by to teda mohlo něco být, protože tomu nedával šanci ( protože sice něco bylo vidět, ale testy vždycky negativní). Teď to vychází na cca třetí měsíc, ms stále nikde, občas pichnuti v podbřišku, levá práva strana, někdy i stred. Nevolnosti a pocity na zvracení už nemám. Místo ms jsem měla jen asi dva dny nezávisle po sobě jen kapicku krve, ale spinim porad, cely ty tři měsíce.. Zkusila jsem jednou měsíčně test který byl negativní a tím to pro mě haslo..a teď se přidala citlivost/bolestivost bradavek. Spíše se to týká obou, někdy jedna víc než druhá, jsou i vystouplejší ale barva stále stejná..občas mi vadí i ležet na břiše..trvá to už asi deset dní, ale není to problém vyjma doteku. V době ms mám bradavky trochu citlivější, ale ne predtim a ne takhle. A já teď tápu, jestli vzhledem i tomu jaká je situace to psát na gyndu, protože mi je jasný, ze se tam v nejbližší době nedostanu a hlavně si nejsem jistá jestli je to “akutní” samozřejmě chci vědět co se děje, ale abych nepsala třeba kvůli něčemu co ve finále nic nemusí být a není to tak, ze bych trpěla bolestma při každým pohybu..myslíte ze je lepší počkat, nebo i tak napsat? Přijdu si už jako hlupák, abych neřešila něco, co třeba nic neznamená, navíc když mám čekat na ms, která ale stále nepřichází a navíc mám negativní testy. Dekuju… nerada bych to měla jako mamka, který do skoro pátého měsíce tvrdili, ze má určitě nádor tam dole )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10392
31.3.20 12:14
@Anonymní píše:
Ahoj,
psala jsem už predtim, šla jsem na gyndu, že jsem asi těhotná ( tlaky v podbřišku, píchání, nevolnosti, pocity na zvracení a nepřítomnost ms) a vylezlo z toho, že na ultrazvuku bylo “něco” vypadalo to jako buňka a gynekolog mi řekl, že je to nejspíš min jak devět týdnu, proto nic poradně není vidět ale ze mám s největší pravděpodobnosti i syndrom polycystickych ovarii ( dlouhý cyklus, občas absence ms i několik let, ale předchozí gynekolog mi řekl, ze je to psychosomatický) Teď mi bylo řečeno buď ať si udělám test nebo čekat na další ms, aby se mi podávaly hormony. Testy negativní. Čekala jsem, že to teda dostanu, protože poslední asi dva roky jsem měla ms celkem srovnanou ( plus minus tak 3 dny) a přešla to, ze by to teda mohlo něco být, protože tomu nedával šanci ( protože sice něco bylo vidět, ale testy vždycky negativní). Teď to vychází na cca třetí měsíc, ms stále nikde, občas pichnuti v podbřišku, levá práva strana, někdy i stred. Nevolnosti a pocity na zvracení už nemám. Místo ms jsem měla jen asi dva dny nezávisle po sobě jen kapicku krve, ale spinim porad, cely ty tři měsíce.. Zkusila jsem jednou měsíčně test který byl negativní a tím to pro mě haslo..a teď se přidala citlivost/bolestivost bradavek. Spíše se to týká obou, někdy jedna víc než druhá, jsou i vystouplejší ale barva stále stejná..občas mi vadí i ležet na břiše..trvá to už asi deset dní, ale není to problém vyjma doteku. V době ms mám bradavky trochu citlivější, ale ne predtim a ne takhle. A já teď tápu, jestli vzhledem i tomu jaká je situace to psát na gyndu, protože mi je jasný, ze se tam v nejbližší době nedostanu a hlavně si nejsem jistá jestli je to “akutní” samozřejmě chci vědět co se děje, ale abych nepsala třeba kvůli něčemu co ve finále nic nemusí být a není to tak, ze bych trpěla bolestma při každým pohybu..myslíte ze je lepší počkat, nebo i tak napsat? Přijdu si už jako hlupák, abych neřešila něco, co třeba nic neznamená, navíc když mám čekat na ms, která ale stále nepřichází a navíc mám negativní testy. Dekuju… nerada bych to měla jako mamka, který do skoro pátého měsíce tvrdili, ze má určitě nádor tam dole )

Pokud máš negativní testy a doktor ti těhotenství nepotvrdil, tak těhotná prostě nejsi. Dřív se to asi mohlo stát, nebyly takové možnosti diagnostiky jako dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 12:16
@malina83 píše:
Pokud máš negativní testy a doktor ti těhotenství nepotvrdil, tak těhotná prostě nejsi. Dřív se to asi mohlo stát, nebyly takové možnosti diagnostiky jako dnes.

Doktor mi řekl, ze tam něco je, ale je to nejspíš min jak devět týdnu a buď test nebo čekat na další ms.

• Citovat
  • Upravit
10392
31.3.20 12:17

To bys ale neměla negativní testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 12:21

@malina83
Ja nevim jak je možný, ze jsem měla negativní testy a stejně mi tohle u ultrazvuku řekl.:) nemyslete si, ze já z toho všeho zmatená nejsem.

• Citovat
  • Upravit
4140
31.3.20 12:25

V devatym týdnu ma embryo uz rucicky a nozicky a predevsim mu tluce srdce. Neni to zadna,,bunka". Dohromady s negativnimi testy proste tehotna nejsi. Radoby priznaky se nepočítají, ty se daji lehce vsugerovat, patri k pms nebo necemu jinemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 12:36
@Pajka89 píše:
V devatym týdnu ma embryo uz rucicky a nozicky a predevsim mu tluce srdce. Neni to zadna,,bunka". Dohromady s negativnimi testy proste tehotna nejsi. Radoby priznaky se nepočítají, ty se daji lehce vsugerovat, patri k pms nebo necemu jinemu..

Já ale netvrdím, že to bylo devět týdnů. Naopak, doktor řekl, že to míň jak devět týdnů. Můžu vědět, proč mi tohle řekl doktor, který se díval na ultrazvuk? Já se s Vámi nepřu přeci o to, jestli jsem/nejsem těhotná, já vycházím z toho co mi řekli na gynekologii A to jsem předala. Mně jde prostě o to, jestli s tím, co vím, psát na gynekologii.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
31.3.20 12:44

Nejsi těhotná a i kdybys byla, tak návštěva lékaře to nijak neovlivní. Stejně tak jako návštěva lékaře nijak neovlivní, jestli se během prvních týdnů těhotenství udrží a nebo ne.

Soustřeď se především na to, aby se ti dařilo krotit úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
31.3.20 12:44
@Anonymní píše:
Já ale netvrdím, že to bylo devět týdnů. Naopak, doktor řekl, že to míň jak devět týdnů. Můžu vědět, proč mi tohle řekl doktor, který se díval na ultrazvuk? Já se s Vámi nepřu přeci o to, jestli jsem/nejsem těhotná, já vycházím z toho co mi řekli na gynekologii A to jsem předala. Mně jde prostě o to, jestli s tím, co vím, psát na gynekologii.

Co chceš slyšet, na gynekologii napiš nebo zavolej, a oni řeknou jak pustupovat. My ti tady těžko poradíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.3.20 12:59
@Anonymní píše:
@malina83
Ja nevim jak je možný, ze jsem měla negativní testy a stejně mi tohle u ultrazvuku řekl.:) nemyslete si, ze já z toho všeho zmatená nejsem.

Něco tam je mohlo znamenat, že viděl cystu. Byla menší než to, co by odpovídalo 9. týdnu, jelikoz tomu útvaru asi nebylo srdíčko. Takže bych nepočítala s těhotenstvím, spíš rozhozený cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
31.3.20 13:08

Došla bych na tvém místě na konzultaci k jinému doktorovi, nebo ho rovnou změnila. Pokud 3 měsíce v kuse špiníš a jsi bez MS, tak to není normální. V lepším případě by to mohla být hormonální nerovnováha, kterou by ti mohli srovnat léky. Pokud je test negativní a doktor na ultrazvuku těhotenství neviděl, tak těhotná nejsi (pokud by to tedy nebylo tak mladé, aby to prostě ještě nebylo vidět - ať na UTZ nebo na testu - třeba 14 dní od oplodnění nebo ještě méně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
31.3.20 13:31

Já se v tom všem nevyznám. Doktor teda dal instrukce jaké. Pokud nedorazí další MS, tak test a čekat, dokdy, další návštěva kdy? Kdybys byla těhotná (což z toho, co píšeš, nejsi), tak dá doktor přesný termín další kontroly. Jinak na absenci MS se neumírá a jestli tvůj stav trvá roky a dr. o něm ví tak to zrovna akutní nebude, ale pokud myslíš, že splňuješ instrukce, kdy se máš ozvat příště, tak se ozvi, no, oni se s tím nějak poperou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
31.3.20 13:38

Těhotná nejsi. Vyjádření doktora je dost ujeté. Min jak 9 týdnu? Co to jako je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí