Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
pohledej v diskuzích.. je tu hodně k tomuto tématu..napr. PCO - syndrom polycystických vaječníků..
holky ti rády zodpoví tvé otázky.. už taky prošly kde jakou léčbou a mají s tím zkušenosti.je to ale hodně individuální.. každá má problém jinde a jinak reaguje na léčbu.. je to hodně o trpělivost a síle to nevzdávat…
zjistí to hodnoty z krve hodnoty LH a FSH - zodpovídají za růst folikulu zrání vajíčka a ovulace..
PCO značí jejich špatný poměr..
správně by mě měli vyšetřit i tvého partnera na spermio, aby bylo jisté, že stimulace má smysl…pokud bude o.k. nejspíš ti nasadí prášky např. clostybegyt, nebo obdobné ze stejné řady..
buď reagovat budeš a folikuly porostou, nebo nee a zkusí něco jiného … dost časté je odeslání do CAR, kde stimuluješ injekcemi…
mám tohle všechno za sebou.. mám také diagnostiku PCO..
teď začínám 8měsíc těhotenství.. ![]()
hodně štěstí ![]()
Marbora píše:
Ahoj,pohledej v diskuzích.. je tu hodně k tomuto tématu..napr. PCO - syndrom polycystických vaječníků..
mám tohle všechno za sebou.. mám také diagnostiku PCO..
holky ti rády zodpoví tvé otázky.. už taky prošly kde jakou léčbou a mají s tím zkušenosti.je to ale hodně individuální.. každá má problém jinde a jinak reaguje na léčbu.. je to hodně o trpělivost a síle to nevzdávat…
zjistí to hodnoty z krve hodnoty LH a FSH - zodpovídají za růst folikulu zrání vajíčka a ovulace..
PCO značí jejich špatný poměr..
správně by mě měli vyšetřit i tvého partnera na spermio, aby bylo jisté, že stimulace má smysl…pokud bude o.k. nejspíš ti nasadí prášky např. clostybegyt, nebo obdobné ze stejné řady..
buď reagovat budeš a folikuly porostou, nebo nee a zkusí něco jiného … dost časté je odeslání do CAR, kde stimuluješ injekcemi…
teď začínám 8měsíc těhotenství..
hodně štěstí
Děkuju moc, ale ty Diskuze jsou například uz roku 2004 a nevím, jestli někdo ještě na ně chodí, tak jsem jí založila ![]()
Prý mi zatím udělají HP a pak se podle toho zjistí další léčba
![]()
Ahoj,jám mám PCO a přitom HP v pořádku
Stimulovala jsem clostylbegytem a ted tamoxifenem.Máme trochu horší SPG,ale i tak to zkoušíme přes IUI
jasný, ale zrovna tahle co jsem ti psala, je aktivní ![]()
občas tam ještě zajdu holky podpořit..jsou moc fajn…
každý lekař volí jiný postup léčby.. důležité je, že se to léčí.. nám to trvalo rok vlastního snažení a rok v péči lékaře..
Marbora píše:
jasný, ale zrovna tahle co jsem ti psala, je aktivní
občas tam ještě zajdu holky podpořit..jsou moc fajn…
každý lekař volí jiný postup léčby.. důležité je, že se to léčí.. nám to trvalo rok vlastního snažení a rok v péči lékaře..
Večer na to juknu teď pojedeme na kole, mockrát děkuju ![]()
Mateska 31 píše:
Ahoj,jám mám PCO a přitom HP v pořádkuStimulovala jsem clostylbegytem a ted tamoxifenem.Máme trochu horší SPG,ale i tak to zkoušíme přes IUI
Já čekám na MS abych mohla na HP, a pak se uvidí ![]()
mrkni… ![]()
jinak moc přeju, aby testy dopadly dobře a vy se brzo dočkali // ![]()
ahoj, já jsem zdárným příkladem PCO odoperovaným (laparoskopií) a zakončeným krásným miminkem ![]()
Byla jsem na Bulovce, při laparoskopii mi zároveň zjistili masivní srůsty s dutinou břišní, takže mi to odstranili a za 7 měsíců jsem byla těhotná. Pan doktor mi říkal, že do půl roku přijdu s břichem, tak se o moc nesekl ![]()
Zaujal mě váš příspěvek,v červnu jsem vysadila HA po 15letech měla a mám potíže i když menší odmítla jsem brát léky na mensr.nechci nic uměle ale přírodně obj.se mě 1.11.a dnes 8.12.podle bylinek jsem zanesená HA tak mám potíže a chce to očistit bylinama piji stále čaj na cystu kterou mám 26let nikdá nepokládali že musí ven ano zlobí mě i edimetrozu mám né velkou ale mám,chceme ještě mimi mám super muže a láska kvete v každém věku a dokud děti jdou a partneří jsi to přejí tak jeto jen jejich rozhodnutí.Co můžete říci o té laparoskopii to Vás berou hned?Chtěli mě tam odeslat na pozorování ale jak by viděli číslo /věk tak mám strach aby mě nevzali vaječník,lékaři to vidí opět vše po staru.Prosím napište mě jak vy se cítíte a jaké vy jste měla potíže má cysta je 3cm někdy zvětší někdy zmenší,piji i čaj naní od báby radnické pocházím z PLZNĚ,léta pomáhala lidem a je vyhlášená.
děkuji Renni ![]()
Ahoj, byla jsme u doktora, myslela jsem si že mi neseděla HA a moje menses byla rozházená. Ovšem řekl mi že mám „Polycystické vaječníky“, teď mi řekl že mám na 2 měsíce vysadit antikoncepci a pak se uvidí.
Jediné co mi k tomu řekl bylo to, že se to stává u některých žen, a že to rozhazuje MS a HA sedí málokterá.
Nic víc, ale jak tak čtu tak se to léčí.
Způsobuje to i neplodnost
![]()
tak proč s tím můj lékař nic nedělá. řekl vynechat na 2měsíce antikoncepci a pokud bude ms normální nasadíme jinou HA, pokud příjde nějak jinak MS bude se to muset ustálit.
Co to pro mě znamená?
Ká. 20let
Je to tak, že někdo o těch polycystických vaječnících ani neví, celkem normálně i ovuluje, občas třeba blbne ms a normálně otěhotní hned na první pokus. Pak jsou takové, které ms nemají třeba vůbec a bez „nahození hormonama“ ani neovulují. Dr chce prostě jen vidět jak reaguješ ty když ty prášky vysadíš… Až budeš chtít miminko tak se to může normálně povést hned ale taky nemusí tak abys na to byla připravená. Vyléčit uplně pokud vím se to nedá, ale jsou různé metody, které k miminku pomůžou pokud nepřijde samo a nemusí to být rozhodně hned ivf abys nemyslela na nejhorší ![]()
@nodysek Jedno miminko mám, ale každopádně chci ještě další a prostě mě to vylekalo, je pravda že už od začátku mám problémy s MS a dělá si co chce.
Děkuju za uklidnění
Ahoj kočky, no taky čumím jako blázen
Já před rokem změnila gynekologa, chtěla jsem ještě před x lety mimčo s bývalým partnerem a nedařilo se nám asi 1,5. Gynekoložka, kde jsem v té době chodila to nějak neřešila, udělala nějaký hormonální obraz a napsala mi nějaké tablety na půl roku ![]()
Bylo to vše po vysazení HA, no a tak jsem čekala, kdy se mi cyklus srovná. Bohužel bez výsledků, miminko taky nikde. Takže jsem od ní odešla, nakonec i od přítele
Můj nový dr. mi oznámil taktéž PCO, na jednom vaječníku odhadoval funkčnost na 70% ![]()
Je to úžasný lékař, takže mi hned navrhnul spousty řešení situace, nabral krev, udělal všechny možné vyšetření. Když jsem si měla jít pro výsledky, tak na mě začal chrlit, jaký je tam problém atd. načež jsem ho přerušila, protože jsem tam běžela s pozitivním těhotenským testem
Řekl mi, že jsem hříčka přírody a že otěhotnění závisí ve veliké většině na partnerovi…Prý pokud je chlap opravdu zdravý, oplodní i takovou ženskou, jako jsem já ![]()
Strašně mě teď udivuje, co se tady dočítám…vlastně, kdyby se nám malá nepovedla takhle po haluzi, tak by nás to čekalo nejspíš taky
A po porodu mi dr. říkal, že už mám oba vaječníky polycystické a nejlepší řešení je prý HA, až dokojím, že to srovná hladiny hormonů.
Vlastně jsem to tam za ním přišla řešit a hned otěhotněla, takže ani pořádně nevím, co to pro nás znamená. Zda až budeme v budoucnu chtít další mimčo, může už být pozdě? Už svoji holčičku mám, takže jsem to nějak neřešila na poslední prohlídce…Ale jak tady čtu, u některých z vás to byla překážka v otěhotnění ![]()
Můžu se zeptat, zda je vhodné při tomto problému užívat femigard? Pomohlo to někomu? Nebo máte lepší zkušenost s gynexem?
Ahojky holky

**
Minulý týden mi zjistili že mám PCO, s manželem bychom si moc přáli miminko, tak mi udělali na hematologii krevní testy, jestli můžu hormony a začali by mě léčit, chtěla bych se zeptat, jak to pokračuje, chtějí mi udělat i Hormonální profil jestli ovuluju, ale podle testů to vypadá, že ne
Děkuji za rady a názory