Pomáhá vám rodina s dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1543
15.12.20 18:55

Já mám tedy tu výhodu, že v obou rodinách (mojí i manželově) je náš syn jediné dítě široko daleko. Asi i proto jsou z něj všichni po… :mrgreen: A babičky fungují na jedničku.
Moji rodiče jsou už v penzi, malého (2r) si berou cca jednou měsíčně na celý víkend. Mají domek se zahradou, tak tam má ráj a je na ně zvyklý, často tam i jezdíme.
Tchanovci ještě pracují, ale babička chodí min. jednou týdně na celé odpoledne. Buď vezme malého ven, nebo si s ním hraje u nás doma.
Moc si toho vážím, protože to není jejich povinnost. Navíc mi to umožňuje i z domova pracovat, což nám dost významně zvyšuje rozpočet.
Jediná rada pro zakl. - na rovinu požádej maminku o pomoc, třeba jestli by nehlidala např. jedno odpoledne v týdnu, i to neskutečně bodne. Ale když nebude chtít, povinnost to není. :nevim: My si ale v rodině celkově dost pomáháme, někde to funguje asi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.20 02:47
@Rachel_cz píše:
Tak to chápu, to bych jí ho asi nesverila…

naštěstí tady nemá moc kam jít, takže na ni vesměs vidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.5.26 20:18

Ahoj,

já vím, že už je tahle diskuse starší, ale já mám roční holčičku a mám to úplně stejně jak píšeš ty. Babi jen na návštěvu a jak začne fňukat tak „aha, tak asi jdete domů, tak ahoj“. AKorát teda mám k tomu i všechny ty domácí práce. Kdybych tohle věděla tenkrát, upřímně si to dítě dvakrát rozmyslím. Když mi tehdy muž řekl „já vydělávám peníze a živím rodinu, zbytek je na tobě“, netušila jsem, že to myslel vážně. Akorát mi každý den vyčte, co všechno dělám špatně a že je malá rozmazlená, když leze do šuplíků třeba v kuchyni nebo do přebalovacího a kramaří vařečky, plínky a podobně. Prý ji dovoluju až moc a je rozmazlená a že jediná moje starost je pečovat o dítě, né to ostatní. Sám po sobě ani nezamete, neodnese si talíř od jídla. :zed: Jsem doma s malou rok a už toho mám plné zuby a těším se do práce. Kamkoliv, to je fuk, snad za ty další dva roky nezcvoknu. Manžel prý bude chtít ještě druhé, ale s tímhle přístupem mu na to prdim, takže ne, ani po těch letech, co jsi psala poprvé, se toho moc nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.5.26 20:35
@Ms.Ragdoll píše: Více

Jo, tak přesně takhle to mám já taky. Nejdřív jsem se snažila navázat na své staré já po porodu. Když jsem naznala, že to nepůjde, protože to bylo v jiném světě, začala jsem hledat své nové já. Už jsem rezignovala, jsem prostě máma a to, že mám taky svůj čas, život, osobnost, už prostě není. Je pro mě snazší se s tím smířit než na sílu (kterou nemám) něco lámat přes koleno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
6.5.26 20:43

Moje mamka hlida, jen kdyz je potreba(takze lekar, kadernice)ale musim k nim dceru privezt.sama od sebe neprijede(neridi)..ze by rekla, ze si ji vezme na hriste nebo ze ji mam privezt na vikend..
Tchyne ta je vubec marna, bydli par km, ale zajem nema. drive (rok dva zpet)obcas prijela, hrala si s ni aspon u nas doma, asi dvakrat ji vzala do kocaru na prochazku.ted uz nedela ani to. Za neceľy mesic cekame prirustek a pochybuji ze se to zmeni…
Zatim to zvladam, manzel udela co je potreba. dcera si dost vyhraje i sama, takze zvladnu i domacnost, ale ten nezajem od rodiny me mrzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí