Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni. Mám dotaz. Právě jsem se vrátila z pohotovost kvůli opakovanému špinění. Doktor mi udělal ultrazvuk a zjistil, že plod má srdeční akci, ale že je pomalá. Měla by údajně být nad 100 a je pod 100. Máte s tím někdo zkušenost? Jsem podle PMS 5+6, ale vím, že podle ovulace by to bylo jen 5+3. Bylo mi řečeno, že teď je to 50/50…
@Tess89 U našich dětí v 6tt ani srdeční akce nebyla
Ale jinak se v 6-7tt považuje za normál 90-110.
@kotyk Moc děkuji za názor. Trochu mě to uklidnilo. Už jsem si tady pěkně pobrečela a myslela na nejhorší.
@Tess89 Hele, jestli se nacpeš do tohodle rozmezí, je to prostě zdravé miminko
. Až od sedmého týdne to stoupne na 120-180. Navíc i ultrazvuk má v počítání věku mírnou odchylku a tady je to opravdu skoro na hodiny. Pokud se srdíčko právě rozeběhlo, tak mu bude chvilku trvat, než se rozeběhne na plnej plyn.
@kotyk jako zní mi to logicky to co píšeš. Taky musím říct, že jsem byla podezřele v klidu. Až Mudr. mě dost rozhodil. No uvidíme. Stejně do toho nevlezu. Ještě do toho pořád špiním, tak to mi nepřidává. Příroda si asi nějak poradí…
@Tess89 píše:
Ahoj všichni. Mám dotaz. Právě jsem se vrátila z pohotovost kvůli opakovanému špinění. Doktor mi udělal ultrazvuk a zjistil, že plod má srdeční akci, ale že je pomalá. Měla by údajně být nad 100 a je pod 100. Máte s tím někdo zkušenost? Jsem podle PMS 5+6, ale vím, že podle ovulace by to bylo jen 5+3. Bylo mi řečeno, že teď je to 50/50…
To vůbec neřeš, mně třeba objevili ve 3. těhotenství miminko až v 9. týdnu a strašili mě mimoděložním. V 6. týdnu bych fakt tepovou frekvenci nezkoumala, buď ráda, že je vše kde má být. Vždycky je to 50 na 50. ![]()
@Tess89 píše:
@kotyk jako zní mi to logicky to co píšeš. Taky musím říct, že jsem byla podezřele v klidu. Až Mudr. mě dost rozhodil. No uvidíme. Stejně do toho nevlezu. Ještě do toho pořád špiním, tak to mi nepřidává. Příroda si asi nějak poradí…
a bereš na špinění něco?
@Zabatko dekuji za nazor. Dnes jiny dr ktery rekl ze tohle ani merit nebude. Ze pohledem se mu to zda ok a uvidi se jak se telo popere se spinenim.
@Lamátko neberu nic. Nic mi nechtel dat. Ve chvili kdy jsem byla na ultrazvuku on spineni nevidel a rekl ze mu to v tom pripade prijde zbytecne. Pristi stredu jdu ke sve mudr. Uvidime co tam.
ale uz zase spinim a krvacim.
@Lamátko spinim tak uz nekolik dnu..chvili do ruzova pak zase do cervena…moc z toho chytra nejsem. Asi si s tim priroda poradi sama.. ![]()