Pomlouvá dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
30.11.23 18:04

@Lama Lama :potlesk: Tak teď si mi to vysvětlila. Pomlouváš taky své členy rodiny od kterých poté přijímáš pomoc a využíváš tím že jsou hodní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
30.11.23 18:10

Rozumím Ti, co nám chceš říct. Že Tě to mrzí.
Ale jak tu to tak bývá, ohnisko této situace bych hledala v otci, manželovi. To s ním si musíš pořádně promluvit, probrat, co budete holkám tolerovat a co nikoliv. Musíte být jednotní a spravedlivý. Čekají Vás těžké roky, musíte mít jasno. Čekala bych od svého chlapa, že bude podporovat Vaši jednotu a dceři např. řekne: „Takhle o Anně nemluv, protože.. atd.“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.11.23 18:13
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Místo rady se tady dozvím že je to zcela normální a v pořádku. Kdyby se tak někdo choval k dítěti ve škole bylo by to také v pořádku?

Nikdde jsem nepsala, že je to v pořádku.

Jen že bych to nebrala moc osobně, v tomto věku se to prostě děje, i mezi kamarádkami. Nebrala bych si to osobně. Ale to neznamená, že to nemáš řešit. Řešit ano, ale ne zalitá emocema. Prostě normálně, až vyšumíš, v klidu senout, říct, co se ti nelíbí, co by sis přála, aby bylo jinak. Ono i tomu chlapovi dost záleží, jak to představíš - jestli „Hele, Pepo, mám takový problém, potřebovala bych tvojí spolupráci to řešit, mojí Marušku a hlavně mě trápí…“ pokud to řekneš takle a od odmítne to řešit a pošle tě do ha.jzlu, tak asi není co řešit, ani s ním, ani s jeho dcerou. POkud na něj nastoupíš brunátná, s tím, že jeho holka pomlouvá tvojí holku, přitom sama váží 66 kilo a má čtyřky, tak se nelze nespolupráci divit, protože jedete na vlně emocí oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
30.11.23 18:14

Já se teda nedivím, že tě to štve. Pokud máte holku ve výhradní péči, nastoupila bych na ní tak, jako kdyby to byla má dcera, když už to neudělal otec. Jako mě by to štvalo hodně i kvůli té mladší, chápu že děcka jsou pitomé a sourozenci se občas k sobě chovají hrozně, ale proto je třeba je vychovávat. Chápu tě a rozhodně bych to tak nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
30.11.23 18:15

@Lama Lama Tak v první řadě měl zareagovat hned když takto jeho dcera mluvila co myslíš? On je dospělý a on ji má ukázat že takhle se chovat nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.11.23 18:16
@Mariane.B píše:
Ale mě nepřijde, že to překroutila, ty to fakt bagatelizuješ a to, že netušíš, o co jde, za to ona nemůže, když to dávno napsala.

Můžeš mi přesně citovat celý příspěvek, ve kterým podle tebe bagatelizuji? A vytučnit, co ti přijde bagatelizování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
30.11.23 18:19

@blbab Máme ji ve výhradní péči už několik let. Nechci na ní být zlá a s horkou hlavou nic řešit nebudu, ale prostě je mi líto mojí dcery když vidím jak ji se vším pomáhá. Jak si myslí že ji ta malá má ráda. Je mi to spíš líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.11.23 18:20
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Tak v první řadě měl zareagovat hned když takto jeho dcera mluvila co myslíš? On je dospělý a on ji má ukázat že takhle se chovat nemá.

NO, tak samozřejmě, že by to bylo ideální. Nicméně já jsem z příspěvku pochopila, že jí pomlouvala jinde. V čem spočívalo to pomlouvání otci?
Pokud to bylo otci, tak bych to nebrala ani jako pomlouvání jako spíš takové stěžování, vylití frustrace… Mě by mnohem víc zajímalo proč to dělá, co za tím stojí. Protože je jí 14 a pokud nepřijdete na kloub tomu, proč to dělá, tak tomu stejnak nezabráníš, protože takto velké dítě je už mimo přímý dozor rodičů tak 90% času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Tak v první řadě měl zareagovat hned když takto jeho dcera mluvila co myslíš? On je dospělý a on ji má ukázat že takhle se chovat nemá.

Měl, ale proč to tu píšeš nám? Měla jsi to říci jemu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
@Lama Lama píše:
Můžeš mi přesně citovat celý příspěvek, ve kterým podle tebe bagatelizuji? A vytučnit, co ti přijde bagatelizování?

Ten, co tu máš v 17:16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
30.11.23 18:22

@Lama Lama Promiň, ale přečti si znova co sem psala. Věk holek atd. Frustraci nad čím přesně má že to říká otci a ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.11.23 18:23
@Mariane.B píše:
Ten, co tu máš v 17:16.
@Lama Lama píše:
Jéje, kdybych se měla s pohádat s chlapem pokaždý, kdy se děti „pomlouvají“… Jako samo nepíše, o co jde. Ale to je každou chvíli, o vlastní: Mamí, na mi… Tatí on… Žabomyší války fakt neřeším, to bych se z toho zbláznila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
30.11.23 18:23

@Lojzísek To sem udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
30.11.23 18:25

Zakladatelko a jaké řešení situace by ti vyhovovalo, aby jsi byla spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.11.23 18:28
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Promiň, ale přečti si znova co sem psala. Věk holek atd. Frustraci nad čím přesně má že to říká otci a ve škole?

No tak jsem to vyměnila, soráč, nicméně to na situaci nic nemění. Puberta.
Frustraci… no tak předpokládám, že když někdo někoho pomlouvá, tak je za tím nějaká frustrace. at už skutečná nebo domnělá, ale zřejmě jí na tvé dceři něco vadí ( zase - může to byt nějaká domnělá nebo skutečná křivda, vůbec za tím nemusí být problém v tvé dceři, třeba jí jen něco závidí, třeba i jen fakt, že o ní se vlastní máma stará, nebo má pocit nějaké nespravedlnost ( ten zase může být jen domnělý nebo skutečný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí