Pomlouvá dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
30.11.23 22:05

@Svetluska55 a to po tobě někdo někdy chtěl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
30.11.23 22:16
@Pejskarkaa píše:
@Zmatka Myslíš že dvě trojky jsou nějaké špatné vysvědčení na konci ZŠ?
Mladší má čtyřky takže nevím proč o ní tohle říká.
Předkus ok je vada, ale asi by si nechtěla aby tvé dítě někdo ponižoval kór někdo komu pomáhá a koho má rád. To by mohla dcera chodit a říkat že mladší je tlustá protože má 66 kg.
A nedělá to. Dcera jezdí navíc na ortodoncii kde jsem ji nechala dát rovnátka a Mudr říkal že se to srovná.

Proč ji ty rovnatka dáváme tak pozdě?

• Citovat
  • Upravit
81500
30.11.23 22:16
@Svetluska55 píše:
@Pejskarkaa omlouvam se, ale optikou jine diskuze, kde jsme se dohadovaly o vlastnich a nevlastnich detech a ty jsi tvrdila, jak se s muzem starate spolu rukou nerozdilnou o obe vase deti a nerozlisujete, ktera je čí, me tahle diskuze prekvapila.
https://www.emimino.cz/…ankovani/18/?…
Ja to moc dobre chapu.. nevlastni ma clovek taky rad, ale u vlastniho je tam ta bezpodminecnost.. a je logicke, ze se prikloni na strahu sveho ditete..
Vysvetlovala jsi nam v te minule diskuzi tak pekne, jak deti nerozlisujete.. tak k nim fakt pristupte jak k vlastnim. Oba, ty i muz.
Zatim si kazdy branite to svoje a to nedela dobrotu. A ne, nenapisu ti, ze tvoje dcera je andel a nevlastni dcera je ten problem.

Aj ta krajta… :mrgreen: A já jsem si nejdřív řikala, jestli to není ona… Ale pak jsem si řikala, že ten nick jen podobně vypadal, že není možné, aby byl někdo tak nekonzistentní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
30.11.23 22:17
@Pejskarkaa píše:
@Zmatka Myslíš že dvě trojky jsou nějaké špatné vysvědčení na konci ZŠ?
Mladší má čtyřky takže nevím proč o ní tohle říká.
Předkus ok je vada, ale asi by si nechtěla aby tvé dítě někdo ponižoval kór někdo komu pomáhá a koho má rád. To by mohla dcera chodit a říkat že mladší je tlustá protože má 66 kg.
A nedělá to. Dcera jezdí navíc na ortodoncii kde jsem ji nechala dát rovnátka a Mudr říkal že se to srovná.
Proč ji ty rovnatka dáváme tak pozdě?
@Pejskarkaa píše:
@Mariane.B Taky se mi to nelíbí a ne nechci nevlastní dceru špinit nebo tak něco. Jen mě prostě naštvala, zklamala a já nevím co dál. Nemůžu říct své dceři : nepomáhej jí, nedělej věci za ní když tě tak pomlouvá.

Myslím že prehanis, vis co si dělají někdy vlastní sestry? normální rivalita

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
30.11.23 22:20
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama :potlesk: Tak teď si mi to vysvětlila. Pomlouváš taky své členy rodiny od kterých poté přijímáš pomoc a využíváš tím že jsou hodní?

Hele tvé dceři je 14 let, s tím si snad pořadí sama ne?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
30.11.23 22:21
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama :potlesk: Tak teď si mi to vysvětlila. Pomlouváš taky své členy rodiny od kterých poté přijímáš pomoc a využíváš tím že jsou hodní?
Hele tvé dceři je 14 let ,s tím si snad pořadí sama ne?
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Tak v první řadě měl zareagovat hned když takto jeho dcera mluvila co myslíš? On je dospělý a on ji má ukázat že takhle se chovat nemá.

Tak to určitě

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
30.11.23 22:34
@Lama Lama píše:
Aj ta krajta… :mrgreen: A já jsem si nejdřív řikala, jestli to není ona… Ale pak jsem si řikala, že ten nick jen podobně vypadal, že není možné, aby byl někdo tak nekonzistentní

Jj, taky me dost prekvapilo, po tech komentarich, jak to mame spatne..a oni se vsichni staraji a je jedno, ci je ktere dite..
A voila, dvoji metr je na svete.

• Citovat
  • Upravit
22295
30.11.23 22:54

No čekala jsem, co z toho vyleze za tragédii. A ono předkus a trojky ve škole. Konstatování faktu, se kterým jde něco udělat. Stačí rovnátka a zlepšit se ve škole.

U vlastních bys nad tím mavla rukou, takových dohadů bylo a bude.
Tak ve chvíli, kdy nevlastní a vlastní se dostane do kolize, tak matka lvice je ve střehu a naráz nevlastní už není prostě milovaný puberťák, ale má nadváhu a čtyřky a vlastni otec by ji měl nejmíň zapudit a rešit to na nejvyšší úrovni.
U koho tohle pomlouvaní a posuzování nedostatků druhých, ty holky asi slyšely :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
30.11.23 23:26

@Pejskarkaa

Co znám děti v tomto věku z okolí/rodiny (sama mám děti ještě moc malé) plus co si pamatuji ze svého dětství, tak toto je normální chování dospívajících v rodině.
Jedno dítě nadává druhému a druhé tomu prvnímu. Děti se běžně perou, pošťuchují, hádají se,..

Rodiče nastavují hranice, co je normální chování, že na odchylky od fyzické dokonalosti se nikdy neupozorňuje,… Že jsou sourozenci a mají na sebe být hodní, držet při sobě atd. Toto stále dokola opakovat. Děti z tohoto vyrostou.

Děti se slušnému, ohleduplnému, laskavému, empatickému, atd. chování musí naučit v rodině.
Taky se musí přes své sourozence a nejlepší kamarády naučit slovně bránit. Nebrat si kecy osobně.
Respektovat a být respektován.

Nedělej ze svého dítěte sněhovou vločku. Zároveň bys jí měla vysvětlit, že ze sebe nemá dělat hulváta, trubku a poskoka. Zeptat se dcery co pro ni za to sestra udělá. Učit ji nastavovat si hranice.

Ten hlavní problém z mého pohledu je, že tvoje dcera dělá té druhé poskoka. Bála bych se, že bude za ňoumu i ve škole a kolektivu vrstevníků. Toto bych na tvém místě dceři vysvětlovala. Samozřejmě si musíte domluvit s partnerem jednotný postup výchovy.

Ty seš jedináček, že to neznáš, nebo máš velké rozestupy se sourozenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
30.11.23 23:47

@Pejskarkaa

Je to nejake divne…chapu, ze se ti nelibi, jak „druha dcera“ mluvi o tvoji..ale zda se mi, ze nemate normalni vztah…nebo spis ty..
Kdybych se to dozvedela jako ty, tak bych uplne normalne, doma a pekne v klidu dala rec..vysvetlila, ze neni hezke se bavit o sestre skarede a vysmivat se nejakym nedostatkum, ze se to proste nedela…ze by mely drzet pri sobe…prijde mi, ze te to tak rozcililo zbytecne moc..my se sestrou si taky nadavali, tedy ja, ze je tlustá jak sud :oops: ale byla no…

Proste by měla prislo normalni si doma sednout, vsichni a probrat to..zadnou vedu v tom nevidim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
1.12.23 00:54
@Anonymní píše:
@Zmatka Vše co píšeš s nimi dělám. Lhala o ní a bylo to velice nepříjemný. Nechápu proč když ji tak pomlouvá po ní pořád něco chce atd.. Společný čas spolu právě tráví, chodí ven sami, jezdíme na výlety, bowling, atd.

Nezlob se na ní a netrestej jí, jinak vše zhoršíš. Podle mě žárlí, bojí se, aby tvou dceru neměl otec raději, aby nepřišla o jeho lásku. Dělala bych, že to nevím a dohodla se s manželem na společném postupu, jak jí přesvědčit, že jí má pořád rád a bude a jak podpořit sourozeneckou lásku. Vztekem a trestem to dle mého akorát pohnojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
1.12.23 06:18
@Dollorres píše:
Já tě chápu, musí to být pro tebe hodně velká rána. Zvlášť jestli se o tu nevlastní staráš jak o vlastní a máš ji ráda. Tak ti to musí lámat srdce a věřím, že je to daleko horší než kdby o tvé dceři takhle mluvil někdo cizí. Tebe se nezastal ani tvůj manžel a to je děs. Chlap jeden pitomej!
Jenže co s tím? Tohle nemá správný řešení. Já bych se na tvém místě s dcerou sebrala a šla pryč alespoň na pár dní, aby to těm dvěma došlo.

No tolik hysterie snad netřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
1.12.23 07:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem tak rozčilená že si musím jít postěžovat.
Jsem vdaná a oba máme s předchozího vztahu dítě.
Zjistila jsem že manželova dcera(12let) pomlouvá tu mou(14 let) a to celkem škaredě. Slyšela jsem její rozhovor s otcem a řekla mi to moje známá - matka kamarádky spolužačky manželovi dcery. Je mi to hrozně líto. Asi hodinu po tom co jí pomlouvala u otce jsem šla do pokoje a vidím jak mladší sedí u PC a starší uklízí oblečení té mladší prý ji bolí nohy.
Pomáhá jí často i s učením a ona ji pomlouvá. Moje dcera to neví a já jsem z toho znechucená. Jak by jste reagovaly? Manžel říká že to nemám řešit.

Prostě se tomu mláděti postav a pěkně do očí jí řekni, cos slyšela a jestli je to pravda. Na takovéto kecy prostě zabírá jen konfrontace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
1.12.23 07:24
@Magical-eyes píše:
No tolik hysterie snad netřeba…

Mě hrozně vytáčí ta netečnost toho chlapa, jak jen hnusně generalizuje a používá slovo slepice. Absolutně nechápe a nepříjmá pocity svoji ženy a nechá ji v tom koupat. Zároveň kdyby to bylo opačně, tak by si svoje dítko bránil. Co je to za pokrytce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41600
1.12.23 07:26
@mado píše:
No čekala jsem, co z toho vyleze za tragédii. A ono předkus a trojky ve škole. Konstatování faktu, se kterým jde něco udělat. Stačí rovnátka a zlepšit se ve škole.U vlastních bys nad tím mavla rukou, takových dohadů bylo a bude.
Tak ve chvíli, kdy nevlastní a vlastní se dostane do kolize, tak matka lvice je ve střehu a naráz nevlastní už není prostě milovaný puberťák, ale má nadváhu a čtyřky a vlastni otec by ji měl nejmíň zapudit a rešit to na nejvyšší úrovni.
U koho tohle pomlouvaní a posuzování nedostatků druhých, ty holky asi slyšely :think:

vážně? :think: pokud by se jedno mé dítko vysmívalo tomu druhému kvůli jeho tělesné vadě, tak bych nad tím rukou opravdu nemávla, to mi věř. Pokud se toto bagatelizuje doma, pak se přestávám divit, proč jsou děti ve škole vůči spolužákům tak zlé a vysmívají se jakékoli odlišnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí