Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Týna K. Ráďa se nechá přikrýt jen když spí hodně tvrdě ale hned jak malinko procitne je zase odkopanej
. Ponožky mu zkusím dát taky. Teď nosí doma punčochy tak na to šupnu ještě fusky
snad to vydrží. Ale s čepičkou bych doma teda neuspěla to by mě asi
. Teď sem volala s tchýní a ta mi řekla jak sis ho naučila tak to máš… ale já ho to nijak neučila
. Nechápu ![]()
@Ivčis Můj syn taky od narození nesnese teplo, spí v pyžamu ve spacáčku (tenčím) a není ničím přikrytý, vždycky když jdu spát, sáhnu mu na ručičku a je teploučká. Přes den jsem mu na punčošky nebo pod dupačky dávala ještě ponožky, ale byl nervní, jak jsem to sundala bylo to ok. Teď je taky nachlazený (slabá rýma) a doma je jen v body s dl. rukávem a v punčoškách
snažila bych se rýmu odsávat, aby byly volné dýchací cesty a jinak bych to neřešila, teplotou se tělo brání virům a nízká teplota je ok
určitě bych mu čepici doma nedávala
akorát by byl zpocený a nevrlý ![]()
@natyber To bych měla asi pořídit nějaký ten sapcí pytlík
. On je má právě pořád studený a když je má teplý tak se četí
. To já když sem mu teď dala na punčochy ponožky tak je měl stejně studený. Tak nevím co sním asi ho dám ohřád do trouby
. On má tu rýmu taky slabou, přes den nepatrnou ale v noci chrčí a chrochtá chudáček
. Občas zakašle to ale myslím že je stoho jak mu ten soplík teče do krku
. Teplotu už má tak kolem 37.1 po odečtu tak je to v pořádku
doufám že se to nevrátí… Jen tu rýmu přečkat ![]()
@Ivčis rýma je děsná
pokud to není nic hrozného tak se stejně vyléčí sama, na noc mu dávám polštářek, aby byl ve zvýšené poloze, aby jak píšeš ta rýma netekla do krčku
Tak někdo má pořád studený nohy i v ponožkách, někde jsem četla, že miminka právě odvádí teplotu přes hlavičku, nebo přes nohy, ten náš má zas neustále horkou hlavu, často jsem plašila jestli nemá teplotu
teď jsem měřila jen jednou, měl 37,5 tak to nechávám, změřím až když by se mi to nezdálo
Jinak ten spacáček je super, chtěla jsem na zimu teplejší, ale on by to evidentně nesnesl ![]()