Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kortikoidy bych nedala ani za nic. Je to obrovské potlačení, které se později někde projeví - nejčastěji se u těchto dětí potom objeví astma. Je to, jako když Ti v autě svítí kontrolka, že dochází olej a ty prostě rozbiješ kontrolku a tváříš se, že byl problém vyřešen. Fakt bych do toho nešla. Najdi si klasického homeopata. Můžete se ekzému zbavit na trvalo a bez vedlejších účinků.
Za mě kortikoidy rozhodně ne a ještě bych doporučila zvážit, jakou drogerii používáš. Aviváž a prací prášek nebo gel je základ, ale sprchový gel nebo šampon by mohl dráždit a vadit taky.
Janine má pravdu, neumívej ho ničím, co by mohlo dráždit. To jsou ty parfémované serepetičky, byť jsou určené pro děti.
Nejlepší jsou neutrální a minimálně. Převážně stačí čistá voda.
Taky by se neměl dlouho cachtat pravidelně ve vaně. Lepší je rychlá sprcha. On ten chlór taky dráždí a vysušuje.
Dají se koupit v lékárně nebo i v DM ty ovesné koupele, tak to možná zkus, pokud se ti bude chtít.
Ahojky,
kortikoidy se vyléčit ekzém nedá. Kortikoidy se používají ve chvíli, kdy je ekzém hodně zhoršený, protože ho dokáží zklidnit a na chviličku úplně vymizí a tím se může nastartovat zklidnění stavu. Nicméně s navracením potíží se musí počítat.
Sama mám atopický ekzém od miminka až do teď a pěkně si to užívám.
Kortikoidy bych volila jen, pokud by ho to svědilo či bolelo.
Nečetla jsem celou diskusi, jen připomínám, že kortikoidní masti ztenčují pokožku a taky se po nich chlupatí
.
Ahoj,
Hojivý krém se na internetu koupit dá, jen teď nějak narychlo to nemůžu najít. Jinak právě v TCM leze léčit ekzém komplexně, zkrátka přijít na příčiny a odstranit je.
Ahoj,
ještě z těch běžně dostupných, doktorka mi doporučila sudokrém a kamarádka zase psylobalzám. Ale nemám ozkoušeno, jen předávám dál. Taky bojujeme, občas ty kortikoidy používám, ale pouze výjimečně, máme Locoid.