Pomohou kortikoidy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2318
6.11.09 11:09

Kortikoidy bych nedala ani za nic. Je to obrovské potlačení, které se později někde projeví - nejčastěji se u těchto dětí potom objeví astma. Je to, jako když Ti v autě svítí kontrolka, že dochází olej a ty prostě rozbiješ kontrolku a tváříš se, že byl problém vyřešen. Fakt bych do toho nešla. Najdi si klasického homeopata. Můžete se ekzému zbavit na trvalo a bez vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
6.11.09 12:15

Díky za všechny odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.11.09 12:16

Za mě kortikoidy rozhodně ne a ještě bych doporučila zvážit, jakou drogerii používáš. Aviváž a prací prášek nebo gel je základ, ale sprchový gel nebo šampon by mohl dráždit a vadit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.11.09 12:28

Janine má pravdu, neumívej ho ničím, co by mohlo dráždit. To jsou ty parfémované serepetičky, byť jsou určené pro děti.
Nejlepší jsou neutrální a minimálně. Převážně stačí čistá voda.
Taky by se neměl dlouho cachtat pravidelně ve vaně. Lepší je rychlá sprcha. On ten chlór taky dráždí a vysušuje.

Dají se koupit v lékárně nebo i v DM ty ovesné koupele, tak to možná zkus, pokud se ti bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
6.11.09 13:30

Ahojky,
kortikoidy se vyléčit ekzém nedá. Kortikoidy se používají ve chvíli, kdy je ekzém hodně zhoršený, protože ho dokáží zklidnit a na chviličku úplně vymizí a tím se může nastartovat zklidnění stavu. Nicméně s navracením potíží se musí počítat.

Sama mám atopický ekzém od miminka až do teď a pěkně si to užívám.

Kortikoidy bych volila jen, pokud by ho to svědilo či bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
6.11.09 23:28

Nečetla jsem celou diskusi, jen připomínám, že kortikoidní masti ztenčují pokožku a taky se po nich chlupatí :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
7.11.09 12:46

Ahoj,

Hojivý krém se na internetu koupit dá, jen teď nějak narychlo to nemůžu najít. Jinak právě v TCM leze léčit ekzém komplexně, zkrátka přijít na příčiny a odstranit je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.11.09 07:45

Ahoj,
ještě z těch běžně dostupných, doktorka mi doporučila sudokrém a kamarádka zase psylobalzám. Ale nemám ozkoušeno, jen předávám dál. Taky bojujeme, občas ty kortikoidy používám, ale pouze výjimečně, máme Locoid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek