Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 ta má z bezpečnosti také jen 2*, takže nic moc, a navíc ty Nanie jsou sice levný, ale je to na nich vidět, skoro žádné polstrování, připadají mi hodně tvrdé, nepohodlné, boční ochrana mizivá…
Dobrý den Steeve. Jdu za Vámi s prosbou. Vybíráme sedačku v kategorii 9-18kg, jsme rozhodnuti pro firmu Römer (snad dobře), chceme jak s isofixem, tak s upínáním na 3bodové pásy. Koukala jsem na stránky, našla jsem tam 3, co vyhovují a to DUOplus, Versafix a Safefix. Nevím, kterou si vybrat?
Na penězích mi nezáleží, nemám sice na rozhazování, ale pro bezpečnost udělám cokoliv. Chci pro své dítě to nejlepší. Sedačka bude hlavně v Superb, ale není vyloučeno přehazování do jiného auta. Mám ještě jeden dotaz. Opravdu musí mít dítě minimální hmotnost 9kg? Prcek má pouze 8,6kg bez oblečení
Do vajíčka by se mi ještě vlezla, ale to by nesměla mít na sobě 3 vrstvy oblečení
Vajíčko máme Maxi-cosi CabrioFix. Děkuji za odpověď ![]()
@morous.11 začnu z druhého konce, do sedačky 9-18 kg musí mít dítě 9 kg( proto je to sedačka 9-18) ale má se vážit oblečené, jak jde do sedačky, takže pokud má svlečené u Dr. třeba 8,6 kg tak předpokládám, že oblečené by těch 9 mohlo mít
ohledně těch 3 sedaček, všechny jsou na isofix i na pásy, všechny jsou stejně bezpečné,
ale Duo plus i Versafix jsou standartní velikost, a nemají podhlavník, oproti tomu Safefix plus je zvětšený, prostornější o 15% a má ve výbavě již integrovaný podhlavník, a dá se více polohovat,
takže když k Duu či Versafixu dokoupíte podhlavník, tak cenově pak vyjdou na stejno jako Safefix, a přitom je Safefix větší a pohodlnější, takže bych bral Safefix
On manžel už do začátku chce Safefix, ale ne kvůli podhlavníku, ale té noze. Jeho sestra měla Maxicosi se základnou, takže si myslel, že to je stejný princip, že příjde nacvakne sedačku a jedem
Akorát se nejspíše krapet zmýlil
Takže nejbezpečnější je tedy Safefix, pokud dobře rozumím právě i díky podhlavníku (krom jiného)
A jak to je s manipulací, co se přenášení týče? Zvládne to i ženská? No a ta noha tam je kvůli zmírnění překlopení sedačky při nárazu, že? Nahrazuje ji tím pádem u Versafix Top Tepher? Děkuji ![]()
@morous.11 ano, ty sedačky mají kromě isofixu třetí záchytný bod proti přetočení, u Safefixu je to noha, u Versafixu je to pás Top tether( k Duu se dá také dokoupit pás TT)
přenášení zvládne i ženská, sice Safefix má 13,5 kg, ale 2 leté dítě které do ní zvedáme má to samé, takže ji unese i ženská
Dobrý den, mám dotaz jestli existuje nějaká varianta sedačky pro dítě od 15kg do auta které má jen spodní pás. Je to americký auto a nejsou tam 3bodové pásy. TAkže by byla nejlepší nějaká sedačka která je řešená jako u sedaček od 9kg s pásy přes ramena. děkuji moc za odpověď.
Teď to moc nechápu, syn má tři roky a mám ho vozit na spolujezdci?
@comma ano nebo poridit jine auto. Na vsechny tyto sedacky je treba tribodovy pas
@comma píše:
Teď to moc nechápu, syn má tři roky a mám ho vozit na spolujezdci?
A proč bys ho nemohla vozit v sedačce na spolujezdci? Tam předpokládám, že tříbodový pás máte.
Já mám normální auto, jedná se o někoho kdo má takové. Ptám se z důvodu že sedačky od 9-36kg ty pásy na ramena mají ale myslím že se potom ty pásy musí oddělat.
@comma no ta sedacka sice pasy ma ale ty ji nemuzes pridelat na dvojbodovy takze to ti nic neresi a presne jak pises stejne se pri urcite vaze musi vyndat.
Nehodnotim zda je tve auto normalni nebo nenormalni ale v evrope proste neni urceno k preprave ditete v detske sedacce na zadnich sedadlech!!
@quinny Akorát tedy fakt nevím, jak je to v tomhle případě dle předpisů
protože když pásy nemáš, tak můžeš děti od 3 let vozit bez nich a když se ti nevejde 3. sedačka, tak smí mít to dítko vzadu pouze pás (neřeším teď bezpečnost), ale jak to je v případě, že neexistuje homologovaná sedačka pro typ pásů v autě, tak to nevím ![]()