Poničené fotky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
41
13.5.18 23:14

Poničené fotky

Ahoj, potřebuji poradit ohledně fotek. Mám uložené na paměťové kartě všechny fotky, polovina z nich je poničená, je vždy půlka fotky a druha půlka je šedá, nebo různě barevné, nebo celé zakryté a je vidět jen čtvereček. Chci se zeptat zda to dělá telefon nebo paměťová karta? Vím že to nepůjde už opravit a ráda bych tomu do budoucna předešla…Moc děkuji za rady!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
13.5.18 23:26

Karta. Nezbyva nez zalohovat a zalohovat a nejlepe tisknout. Bohuzel. Ja takto prisla o vsechny miminkovske fotky svych deti. Byly na externim disku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.5.18 23:29

Z 90% to je poničená paměťová karta, ony flash paměti vydrží určitý počet přepsání a pak jdou do háje. Jediná obrana je nechat telefon rovnou odesílat fotky do cloudu, ale tam se zase může někdo poměrně snadno nabourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
13.5.18 23:33

Zálohovat, zálohovat, zálohovat. Aspoň na dvě různá místa pro případ, že jedno kiksne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
14.5.18 07:46

Já mám SD kartu zhruba půl roku novou…měnila jsem kartu za větší, z 8GB na 16GB tak asi vadný kus :( zálohované to zřejmě mám, plus se to snažím přetahovat do notebooku.Ale štve mě to, tak zakoupím novou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.5.18 08:24

@tereza555 Ještě zkuste fotky ukládat do paměti telefonu, ať vyloučíte chybu tam, jinak pokud je karta nová, zkuste jí reklamovat.

Edit: Ještě si zkontrolujte jakou maximální velikost karty váš telefon podporuje, všimla jsem si, že u levných telefonů to kolikrát bývá těch 8GB max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
14.5.18 22:04

Existují firmy, které se zabývají záchranou dat. Tak příště než se rozloučíte s kartou a daty tak to zkuste. Dokáží toho poměrně hodně. Jinak nepodceňujte formátování karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.5.18 22:34

@JoHoP Formátování flash paměti je absolutně poslední možnost, tahle paměť při formátování ztrácí kapacitu a když jsem dělala stáž na IT helpdesku velké společnosti, tak jsem viděla dost flash pamětí zničených formátováním a to jsem tam byla 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák