Poporodní deprese, nebo jen stres?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1703
19.7.12 08:51

A jak ti je dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.12 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj, narodila se mi před 4 měsíci dcerka a poslední měsíc mě docela zrazuje psychika.
Vím, že mi malá nedělá věci naschvál, ale dokáže mě vytočit i sebemenší maličkost a to jsem nikdy nebyla nervák nebo nějak jinak výbušná povaha. Dceru nadevše miluji, ale někdy mě napadají úplně příšerné věci(jak jí ubližuji atd.). Je to poporodní deprese? A pokud ano, proč se dostavila až po 3 měsících?
Přemýšlím, jestli vyhledat odbornou pomoc, nebo se z toho nějak vykousat sama.
Představa, že dlabu nějaká antidepresiva mě poněkud děsí, ale moje osobnost se hrozně změnila a já nevím co s tím. Ani věčné povídání s mužem a procházky mi absolutně neulevují. Neustále se cítím ve stresu, neschopná a vyčerpaná.
Poraďte co dělat :(

Popis odpovídá spíše stresu. Jeho příčin může být více.
Psychická zátěž související s mateřstvím a trvalou starostí o mimino.
Obavy, možná i pochybnosti, zda děláte vše správně. Méně spánku a času pro odpočinek a obnovu psychické kondice. Pokles progesteronu po porodu…
Určitě má smysl vystoupit ze kolotoče problémů, hledat změnu,
jiné prostředí, jiné názory, jiný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
28.7.12 14:25

Ahojky holky,
mám 7 měsíčního syna a takovéhle stavy prožívám denně. Občas mě malý natolik vytočí(stačí jen pištění, že se mu chce) a mě berou čerti, chjo.
Na přítele jsem zlá a nevrlá, myslím si že mě podvádí s bývalkou, flirtuje po smskách, v práci chodí za ženskýma atd. Hlavně teda žárlím na jeho kamaráda se kterým chodí občas do hospody na pivko, dělají spolu všechno atd.
Vytáčí mě, že mi nic neříká, raději si čte knížku nebo sedí na netu a kouká na auta apod.
Začínám z toho šílet :zed: Je mi ze sebe na nic…Potřebovala bych totální relax, klid a hlavně spánek…Sice mrně spí cca 10 hod přes noc, ale i tak jsem nevyspaná. A pak když vidíte chlapa spát po noční v postely, tak bych ho nejraději neviděla :pocitac:
Nechápu svoje nálady a agresy, nevím proč to dělám, ale už je toho hodně. Nechci ztratit ani chlapa a ani malého :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.5.13 14:15

No jsem na tom podobně netuším co se semnou děje mám 4 měsíčního synka.od doby co se narodil mám s přítelem jen hádky…věčně o jeho nepřítomnosti a zevlování po kámoších a kámošky si tahá i domů mám nervy na pochodu rozhodlo jsem se vyhledat odbornou pomoc…jinak se dostanu do blázince a to si synek nezaslouží jsem dík němu štastná, a když je vzhůru dokáži fungovat jinak má energie je na bodu mrazu..dík tomu všemu jsem shodila minimálně 15kg od porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat