Poporodní preeklampsie

Anonymní
28.3.20 06:15

poporodní preeklampsie

Holky trpěly jste některá na poporodní preeklampsii? Ja celé těhotenství tlak krásný 110/60, dva dny po terminu tlak vyletel na 170/120 vyvolavany porod, skonceny cisarakym řezem. Po porodu potvrzena poporodní preeklampsie. Vysoky tlak., bilkobina v moci, otoky nohou. Uzivani dopygetu, ale tlak stale vysoky 140/110 a puls srdce někdy az 130,prijde mi ze mi prasky vůbec nezabírají. Jsem strašně slaba, zle mi je a sebemensi namaha me totalne položí. Mela jste nektera? Jak dlouho to trvá neznse to srovná? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7112
28.3.20 06:46
@Anonymní píše:
Holky trpěly jste některá na poporodní preeklampsii? Ja celé těhotenství tlak krásný 110/60, dva dny po terminu tlak vyletel na 170/120 vyvolavany porod, skonceny cisarakym řezem. Po porodu potvrzena poporodní preeklampsie. Vysoky tlak., bilkobina v moci, otoky nohou. Uzivani dopygetu, ale tlak stale vysoky 140/110 a puls srdce někdy az 130,prijde mi ze mi prasky vůbec nezabírají. Jsem strašně slaba, zle mi je a sebemensi namaha me totalne položí. Mela jste nektera? Jak dlouho to trvá neznse to srovná? Děkuji

Mě po prvním porodu hodně otekly nohy, ale jako, že jsem jela domů v manzelovych crocsach. Nikoho to moc nezajímalo, tlak taky lítal, bylo mi v porodnici zle. Jen jedna sestra mi doporučila doplnit bílkoviny. Manžel mi tam vozil bifteky a sunky, doma pak pokračoval v této terapii a za týden se to srovnalo. To je moje zkušenost. Drž se, ať je lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
28.3.20 06:49

Po porodu mi vyletel tlak, bilkovinu nevim, otoky nebyly, cca 2 mesice po porodu uz mam tlak zase v norme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.20 06:51

@luccifera a jak jste dokazala fungovat? Ja se nemuzu hnout ani z postele jak je mi zle. Cítím srdce az v krku jak mi tepe. Nedokazu vůbec nic :(

• Citovat
  • Upravit
6735
28.3.20 07:23
@Anonymní píše:
@luccifera a jak jste dokazala fungovat? Ja se nemuzu hnout ani z postele jak je mi zle. Cítím srdce az v krku jak mi tepe. Nedokazu vůbec nic :(

Měla jsem to podobný, bylo to hrozný. Lezla jsem podél zdí, protože jsem se potřebovala podepírat :( Šestinedělí bylo peklo, pak se to pomalu zlepšovalo, tlak se mi vrátil do normálu asi po 3 měsících. Jestli můžeš, tak co nejvíc lež a odpočívej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
28.3.20 07:41

@baimoli ty brdo tak to teda nemam vubec dobrý pocit z toho. Chlap uz me chtel odvést do nemocnice. Protoze se mu doma vyvracim, ale tam ja v teto situaci nechci. Ja právě ze musim sedet, jak si lehnu tak slysim ten rychly srdecni tepna mam strach zavrit oci a usnout proate6mi to nejde je mi zle jeste vice, tak si musim sednout a sedet v posteli. Ale to se moc nevyspim takze jsem unavena i z toho. To mi fakt chcete rict ze budu celé 6ti nedli v takovem stavu? To nevim jestli moje tělo zvladne. Jsem tak na infarkt :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
28.3.20 07:49
@Moniseeek píše:
@baimoli ty brdo tak to teda nemam vubec dobrý pocit z toho. Chlap uz me chtel odvést do nemocnice. Protoze se mu doma vyvracim, ale tam ja v teto situaci nechci. Ja právě ze musim sedet, jak si lehnu tak slysim ten rychly srdecni tepna mam strach zavrit oci a usnout proate6mi to nejde je mi zle jeste vice, tak si musim sednout a sedet v posteli. Ale to se moc nevyspim takze jsem unavena i z toho. To mi fakt chcete rict ze budu celé 6ti nedli v takovem stavu? To nevim jestli moje tělo zvladne. Jsem tak na infarkt :(

A jak jsi dlouho po porodu? Já byla oteklá celá, ale postupně se to zlepšovalo, všechno mě bolelo, ale ten vysoký tlak jsem zas tak nevnímala..Bohužel jsem byla doma sama a měla jsem doma mimino a dvouleťáka, tak jsem prostě musela nějak fungovat. Chodila jsem na kontroly k obvoďákovi. Nemůžeš si nechat přeměřit tlak? Případně jiné pilule?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
28.3.20 08:00
@Anonymní píše:
@luccifera a jak jste dokazala fungovat? Ja se nemuzu hnout ani z postele jak je mi zle. Cítím srdce az v krku jak mi tepe. Nedokazu vůbec nic :(

U me to bylo jen cislo na tlakomeru, bylo mi uplne normalne. Naopak me vzdy vysoka hodnota prekvapila, vzdycky jsem pocitove brala, ze ted uz to bude ok

• Citovat
  • Upravit
53518
28.3.20 08:19
@Anonymní píše:
Holky trpěly jste některá na poporodní preeklampsii? Ja celé těhotenství tlak krásný 110/60, dva dny po terminu tlak vyletel na 170/120 vyvolavany porod, skonceny cisarakym řezem. Po porodu potvrzena poporodní preeklampsie. Vysoky tlak., bilkobina v moci, otoky nohou. Uzivani dopygetu, ale tlak stale vysoky 140/110 a puls srdce někdy az 130,prijde mi ze mi prasky vůbec nezabírají. Jsem strašně slaba, zle mi je a sebemensi namaha me totalne položí. Mela jste nektera? Jak dlouho to trvá neznse to srovná? Děkuji

Jestli nekojíš, uvažovala bych o něčem jiném než o dopegytu. Určitě bych to řešila s doktorem. Nech si dát holter. Přeměří tě po celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.3.20 08:19
@luccifera píše:
U me to bylo jen cislo na tlakomeru, bylo mi uplne normalne. Naopak me vzdy vysoka hodnota prekvapila, vzdycky jsem pocitove brala, ze ted uz to bude ok

Vysoký tlak nebolí. Někdo o něm ani neví. Tělo si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
28.3.20 08:47

@Russet ja vim, byla to jen reakce na dotaz, jak jsem dokazala fungovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.20 15:03

Ahoj!
Chce to chvíli počkat (min. ty dva týdny po porodu), než se tlak upraví…
Blbě se cítíš spíš kvůli Dopegytu, než kvůli tomu tlaku (kolik ho bereš??).

Jinak, kojit se (prokazatelně!) dá i s jinými léky, než je Dopegyt… Jen je třeba si za kojením stát a najít doktory, kteří o tom něco vědí a nebudou se snažit zbytečně laktaci zastavit.
Já kojila s betablokátory i s léky s účinnou látkou aplodipin (např. Agen nebo Zoren). Ačkoliv se ofiko užívat nesmí (nejsou - samozřejmě - klinické studie).
Mám stoprocentě laboratorně odzkoušeno, že miminko v sobě účinné látky z léků nemělo ;-) Teda buď se vůbec nedostala do mléka nebo se s tím maličké tělíčko (dcera neměla ani 2 kg, když jsem jí s těmito léky začala kojit) nějak popralo :-)

Ať je lépe!

• Citovat
  • Upravit
85
27.2.21 13:03
@Anonymní píše:
Ahoj!
Chce to chvíli počkat (min. ty dva týdny po porodu), než se tlak upraví…
Blbě se cítíš spíš kvůli Dopegytu, než kvůli tomu tlaku (kolik ho bereš??).

Jinak, kojit se (prokazatelně!) dá i s jinými léky, než je Dopegyt… Jen je třeba si za kojením stát a najít doktory, kteří o tom něco vědí a nebudou se snažit zbytečně laktaci zastavit.
Já kojila s betablokátory i s léky s účinnou látkou aplodipin (např. Agen nebo Zoren). Ačkoliv se ofiko užívat nesmí (nejsou - samozřejmě - klinické studie).
Mám stoprocentě laboratorně odzkoušeno, že miminko v sobě účinné látky z léků nemělo ;-) Teda buď se vůbec nedostala do mléka nebo se s tím maličké tělíčko (dcera neměla ani 2 kg, když jsem jí s těmito léky začala kojit) nějak popralo :-)

Ať je lépe!

Je to uz sice skoro rok, ale chcela by som ozivit diskusiu a opytat sa, ako sa da zistit z krvi, ci dieta ma alebo nema ucinnu latku z lieku v krvi. Ja som odkladala uzivanie liekov a dufala som, ze do holtera nejak vydrzim, ale nahle som vcera musela tabletku uzit. Rano mi doktorka namerala 150/100, pichli mi magnezium a poobede este ako tak a vecer mi vyletel na 165/115, pulz 118, tak som si fala tabletku a musim to proste brat. Ale dojcit chcem aj nadalej. Maly ma 2,5 mesiaca, lieky mam Prestarium A 5 mg.
To normalne dam malemu zobrat u pediatricky krv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí