Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Silver_Lining
Taky mi to příjde jako takové peklo. Když jsem byla těhotná tak kamarádka kojila normálně i na veřejnosti a úplně v pohodě. Malá byla za 10 minut někdy za 15 najedena a spokojená. Já že začátku kojila i 2 hodiny a malý řval a potom už jsme měla ty prsa děsný. No manžel teda protáčel už oči když jsem mu to říkala, ale on nekojí ![]()
Jeste ted se mi krouti palce na nohach, kdyz si na to vzpomenu.je to opravdu spatnou technikou kojeni. odkud jsi? zkus jeste jinou laktacni poradkyni.kdyz se to pivede upravit techniku, behem jekolika dnu se prsa zahoji
@králíkovna
Jsem z Hradce Králové, neznáte odsud nějakou dobrou? Jinak já to zkoušela podle návodu na netu a stejně to bolí jako blázen ![]()
Mela jsem podobne dodelany prsa hned z porodnice (krev netekla), mne pomohlo menit polohy na kojeni, nekde jsem se docetla, ze bolavy misto ma smerovat do ustniho koutku ditete. Jinak jsem potirala svym materskym mlikem, to bylo lepsi nez Bepanthen nebo Purelan. Jinak chapu, ze se kojeni nechces vzdat, ale nakonec lepsi matka v pohode a dite na UM, nez vystresovana unavena matka.
@petasp tak hk bohuzel neznam. navody z netu muzou pomoct, ale ono je potreba, aby to omrkla LP to prikladani. i kdyz trefite podle netu, kde byla chyba, tak to prvni dny jeste bude bolet, nez se to zhoji. zkuste nutriklub.cz tam maji online poradnu a treba by poradili zkusenou LP v miste bydliste. fakt jsem si myslela, ze vyrok o krase kojeni musel mit jedine psychopat, ale pak jsem zacla kojit spravne a bylo to fajn. u me byla chyba v tom, ze syn vcucnul bradavku jak spagetu. opravdu bylo potreba ho donutit, aby pusinu otevrel a pak mu tam s prominutim narvat pul kozy. proste aby mel rty kolem dvorce a bradavku skoro v krku.zni to desne, ale je to tak. druha chyba byla, ze mi na rukach lezel na zadech. doslova si dejte pupik miminka na svuj pupik.pak budete ve spravne vzajemne poloze. drzim pesti at se zadari ![]()
@bobulka88 píše:
Mela jsem podobne dodelany prsa hned z porodnice (krev netekla), mne pomohlo menit polohy na kojeni, nekde jsem se docetla, ze bolavy misto ma smerovat do ustniho koutku ditete. Jinak jsem potirala svym materskym mlikem, to bylo lepsi nez Bepanthen nebo Purelan. Jinak chapu, ze se kojeni nechces vzdat, ale nakonec lepsi matka v pohode a dite na UM, nez vystresovana unavena matka.
ja zase slysela bradu ditete tam kde to nejvic boli.
a aa
no, davam za pravdu, po kojeni namazat vlastnim mlekem a nechat zaschnout ![]()
@králíkovna S tou bradou je to ale na rozmasirovani boulicek s mlikem, ne?
@bobulka88
O tom mléku už jsem taky někde slyšela
urco zkusím.
@králíkovna
Tak to mám asi stejný problém on tu brafsvlu taky vcucne a když jsem mu ji narvala do krku tak si stejně sjel a držel jen ji
no musíme to vykoumat. Jinak mě malej leží na zádech u kojení to bude asi taky ten problém a lp mi řekla že v pohodě ta první. Takže opravdu stojí za prd. Budu si muset najít jinou ![]()
@petasp pokud mu prso z pusinky vyjizdi, zkus nejdriv trosku odstrikat, aby nebylo tak nalite. potom ho priloz a kdyz znovu sjede, vsun mu koutkem do pusinky malicek, aby te pustil a neporanil bradavku jeste vic a znovu priloz.ma zafixovanou spatnou techniku, tuto spatnou techniku podporuje i sani z lahve. bude to trosku boj, ale sedne si to.ta trpelivost se ti vyplati.zkus dnes sama odbourat ty chyby a hned v pondeli volej laktacni poradkyni, ale nejakou jinou.
nejsu takova ta „kdo nekoji neni dobra mama“ a musi se kojit za kazdou cenu. to ne, ale myslim, ze v tvym pripade se jedna o celkem snadno resitelnou zalezitost, ktera je behem tydne max dvou vyresitelna. ![]()
@králíkovna
Dobře zkusím to dekuju. No on už si z lahve zvyknul a kolikrát to prso fakt ani nechce
Tak snad se to nějak srovná
@králíkovna
Nakonec mi gynekolog doporučil zastavit laktaci, bylo to čímdál horší a horší. Neustále jsem pri odsávání měla krev. Dostala jsem od gynekologa prášky na zastavení laktace, ale doktor mi zapomněl sdělit že při nich nesmím odsávat, ale jen odstrikavat takže mi nejspíš nezabraly a po víkendu tam budu muset znovu pro další dávku. Od včerejška mi natekly prsa a na jednom se mi udelaly červené fleky a nemůžu si na něj ani sáhnout a teplota 38,4..
takže hádám že se mi v něm udělal zánět
byla jsem úplně nepoužitelná o malého se staral manžel, mě se motala hlava už jen, když jsem seděla. Teď jsem doma vyštrachala aulin prášek a vzala si ho a udělalo se mi výrazně lépe, ale může se brát jen ráno a večer tak ho přikládat ještě paralenem
…snad to bude brzy v pohodě…Nemáš nějaký tip na ten zánět v prsu co na něj dát?
@petasp tak to je mi moc lito, ze to dopadlo takhle. na zanet je babska rada tvaroh, ale v tvym pripade bych bez okolku jela na pohotovost pro atb.taky si udelej salvejovej caj, muzes ho pit vychlazenej.ten snizuje tvorbu mleka
@králíkovna
tvaroh jsem zkoušela a nic
ještě zkusím Nstrouhat syrovou bramboru a přiložit. Salvejovy čas zítra koupím v lékárně. Dneska už teplotu naštěstí nemám, ale potim se jako blázen. No ještě se zeptám malému v pátek bylo 7 týdnů, může nějaký čaj už? Třeba po troškách? Bojím se aby nebyl v těhle teplech dehydratovany ![]()
@petasp muzes mu dat feniklovy caj nebo kojeneckou vodu. kdyz je na um tak v techto vedrech urcite nabizej