Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, po porodu mám problém s očima…dost mi praskají žilky v očích, někdy už vypadám jako upír..používám hypoalergenní řasenku a všechny přípravky na citlivé oči…nejdříve mi zabíral ascorutin, ale to jen na chvíli, nyní používám od Vitalandu „provision“ a žilky praskaji, ale nepálí mne alespon oci.
Na ocnim jsem byla, dal mi antibitika, zmeril zrak…antibiotika nezabraly a zrak mam v poradku…
Mate s tim taky nektera problemy?
Me to taky trochutrapi ale asi ne tak silne jako tebe, meli jsem doma spustu kapek do oci( jsem alergik) jedine co mi zabralo tak vizin:)
Janichka píše:
Me to taky trochutrapi ale asi ne tak silne jako tebe, meli jsem doma spustu kapek do oci( jsem alergik) jedine co mi zabralo tak vizin:)
taky jsem ho pouzivala, ale nesmi se dlouhodobe, ted nekdy pouzivam ophtalmoseptonex kapky, ale nic…jsem uz z toho vazne hotova..
A zkusila jsi někdy tohle? Tears Again
Není to sice přímo na popraskané žilky, ale ty můžou souviset se syndromem suchého oka.
Já jsem už vyzkoušela spoustu „umělých slz“ a kapek do očí, ale tyto si nemohu vynachválit! ![]()
bambule45 píše:
A zkusila jsi někdy tohle? Tears Again
Není to sice přímo na popraskané žilky, ale ty můžou souviset se syndromem suchého oka.Já jsem už vyzkoušela spoustu „umělých slz“ a kapek do očí, ale tyto si nemohu vynachválit!
děkuju jsem ráda za každou radu.
Jinak framykoin je asi na předpis ne? ![]()
Ano, OPHTHALMO-FRAMYKOIN je jen na lékařský předpis - je to atb., takže se ani dlouhodobě užívat nemá.
Já jsem fakt vděčná, že jsem se rozhodla pro ty kapky - viz. můj odkaz výše. Ty můžeš používat pořád, několikrát denně. Jen cena je trošku vyšší, ale stojí to za to. Stříká se to na zavřené oči a už je nemám ani tak unavené. ![]()
bambule45 píše:
Ano, OPHTHALMO-FRAMYKOIN je jen na lékařský předpis - je to atb., takže se ani dlouhodobě užívat nemá.
Já jsem fakt vděčná, že jsem se rozhodla pro ty kapky - viz. můj odkaz výše. Ty můžeš používat pořád, několikrát denně. Jen cena je trošku vyšší, ale stojí to za to. Stříká se to na zavřené oči a už je nemám ani tak unavené.
A taky jsi trpela na popraskane zilky, kdy te palily oci?
No pokud jsem se dobre divala tak cena je neco pres 200,– a pokud mi to pomuze, tak budu opravdu rada…je k sehnani v lekarne?
Jj, taky… Normálně by měl být v každé lékarně. Snad ti taky pomůže. Ne každému zabere stejná věc, ale zkusit to můžeš. Já jsem s ním fakt spokojená a zkusila jsem kde co. Držím palečky. ![]()
bambule45 píše:
Jj, taky… Normálně by měl být v každé lékarně. Snad ti taky pomůže. Ne každému zabere stejná věc, ale zkusit to můžeš. Já jsem s ním fakt spokojená a zkusila jsem kde co. Držím palečky.
Děkuju moc, pro mě je ted každá rada drahá
u nas v lekarne jsem koukala a vubec tady po Liberci nejsou, tak je zkusim objednat z netu..a psala jsi, ze se to strika na zavrene oci, ja si licim rasy, rozmaze to?
Já taky používám make-up… Nerozmaže to, neboj. Taky musíš stříknout jednou, ne 10×… ![]()
Není známa jiná léčba syndromu suchého oka, jejíž použití by bylo jednodušší než aplikace lipozomálního očního spreje Tears Again®. Jednoduše nastříká na ZAVŘENÉ oční víčko – což je obzvlášť výhodné pro všechny, kterým vadí oční kapky.
Nemusíte se ani obávat, jestliže používáte make-up. Pokud držíte sprej od oka kousek dál než obvykle, váš make-up se nerozteče a zůstane zachován.
1. Podržte sprej asi 10 cm od očí
2. Zavřete oči
3. Stříkněte jednou nebo dvakrát postupně na obě zavřená víčka
Tears Again® oční sprej znamená sbohem obtížně použitelným kapkám, gelům nebo krémům. Nedochází navíc k rozostřenému vidění.
Ale je divné, že v Liberci nejsou, já jsem je koupila na malém městečku. ![]()
Jo, ale v každé lékárně by ti to měli objednat taky, ušetříš tím za poštovné! ![]()
bambule45 píše:
Ale je divné, že v Liberci nejsou, já jsem je koupila na malém městečku.
Jo, ale v každé lékárně by ti to měli objednat taky, ušetříš tím za poštovné!
Tak jsi mela pravdu, mam syndrom suchych oci, sice jsem ty kapky, co jsi mi doporucila nesehnala, ale mam lacrisyn a ten se muze kazdou hodinu a mam krasne bile ocka ![]()
Tak to je dobře, že se ti ulevilo.
Já jsem je měla kdysi taky, jako spoustu jiných, včetně všech druhů Visinek a všechno zpočátku super, ale pak po nějaké době mě začaly všchny kapky pálit. Toto ne (ten Tears Again).
Uvidíš, snad tobě pomůže tohle. Ale stejně - kdybys někdy sháněla jakékoliv léky, které jsou jinak běžně dostupné, tak by ti je měli v každé (dobré) lékárně objednat!
Mě objednávají i to, co najdu na netu a není to zase až tak obvyklé… ![]()
bambule45 píše:
Tak to je dobře, že se ti ulevilo.Já jsem je měla kdysi taky, jako spoustu jiných, včetně všech druhů Visinek a všechno zpočátku super, ale pak po nějaké době mě začaly všchny kapky pálit. Toto ne (ten Tears Again).
Uvidíš, snad tobě pomůže tohle. Ale stejně - kdybys někdy sháněla jakékoliv léky, které jsou jinak běžně dostupné, tak by ti je měli v každé (dobré) lékárně objednat!Mě objednávají i to, co najdu na netu a není to zase až tak obvyklé…
Pani mi nabizela, ze mi je objedna, ale ja jsem ji rekla, ze zatim zkusim tyhle…tak uvidime…
ale ten pocit, kdyz jsem si kapla mit zase nevyschle oci je vazne super…se tady trapim dva roky uplne zbytecne.. ![]()