Popraskaný zadeček u novorozence

23
11.3.25 15:14

Popraskaný zadeček u novorozence

Dobrý den,

naše miminko mělo opruzený zadeček, na to nám doktorka doporučila imazol, kterým jsme mazali, ale po něm se objevily praskliny. Nevíme co s tim. Do toho se ještě oprudil. Čekám na odpověď doktorky, ale mezitím mě zajimají vaše rady.

Děkuju předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
97
11.3.25 15:17

Heřmánkový odvar pomazat. Na noc jen sudocrem. :palec: imazol jsme mívaly také ale nikdy jsme neměli praskliny no.
A nechte přes den větrat prdku :D ještě dodám můžou mu vadit plenky, co zkusit jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
11.3.25 15:24

Taky bych zkusila zmenit plenky. A nema v pusince kandidozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5004
11.3.25 15:44

Nechat větrat, Heřmánkové obložky…Sudocrem, rybí mast…chce to vyzkoušet co zabere
Ještě je dobrý Pytiol, ale svého času se nedoporučoval. nevim jak je to teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
11.3.25 16:23

Chuderka, to musí být mazec 🙏, já jsem omývala vodou, nepoužívala jsem u takhle malého vlhčené ubrousky ani mýdla.. teď nechat co nejvíc větrat a zkusit se zeptat v lékárně zda nemají nějaké své masti co namíchají na počkání..jinak jak píší nade mnou, zkusit jiné pleny, nejlépe bez parfému a co nejvíc větrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
11.3.25 17:09

Moje dcerka mela v necelem roce neco takoveho, ale plochou to bylo jako moje dlan, take ji to po cele plose krvacelo, kricela bolesti. Ji prave pomohl ten Imazol. A hlavne bylo potreba vylecit silenou kandidozu, ktera ji prave toto zpusobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11059
11.3.25 17:31

U mladšího jsme museli vyzkoušet vic druhů plenek, než jsme našli ty, které byly ok. A ještě teď se dokáže během chvilky oprudit při růstu zubů do krve, i když prebalim hned. Zkus potírat černým čajem, vetrat a víc než Imazol u nás zabírá zinkovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
11.3.25 17:47
@citlivaduse píše: Více

Dceri zinkovka pomohla k vysuseni tech bolacku, ale pak se ji prave vsechny rozkrvacely. Imazol ji zachranil. Ale kazdemu zabere neco jineho, asi taky zalezi na pricine potizi. Tipu je tu v diskuzi dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11059
11.3.25 18:49
@Janča6 píše: Více

Asi není univerzální návod, každý reaguje jinak. U staršího Imazol pomáhal :nevim: I když ten na opruzeniny skoro netrpěl. Někdo chválí Pythiol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie