Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
naše miminko mělo opruzený zadeček, na to nám doktorka doporučila imazol, kterým jsme mazali, ale po něm se objevily praskliny. Nevíme co s tim. Do toho se ještě oprudil. Čekám na odpověď doktorky, ale mezitím mě zajimají vaše rady.
Děkuju předem.
Heřmánkový odvar pomazat. Na noc jen sudocrem.
imazol jsme mívaly také ale nikdy jsme neměli praskliny no.
A nechte přes den větrat prdku
ještě dodám můžou mu vadit plenky, co zkusit jiné?
Taky bych zkusila zmenit plenky. A nema v pusince kandidozu?
Nechat větrat, Heřmánkové obložky…Sudocrem, rybí mast…chce to vyzkoušet co zabere
Ještě je dobrý Pytiol, ale svého času se nedoporučoval. nevim jak je to teď
Chuderka, to musí být mazec 🙏, já jsem omývala vodou, nepoužívala jsem u takhle malého vlhčené ubrousky ani mýdla.. teď nechat co nejvíc větrat a zkusit se zeptat v lékárně zda nemají nějaké své masti co namíchají na počkání..jinak jak píší nade mnou, zkusit jiné pleny, nejlépe bez parfému a co nejvíc větrat..
Moje dcerka mela v necelem roce neco takoveho, ale plochou to bylo jako moje dlan, take ji to po cele plose krvacelo, kricela bolesti. Ji prave pomohl ten Imazol. A hlavne bylo potreba vylecit silenou kandidozu, ktera ji prave toto zpusobila.
U mladšího jsme museli vyzkoušet vic druhů plenek, než jsme našli ty, které byly ok. A ještě teď se dokáže během chvilky oprudit při růstu zubů do krve, i když prebalim hned. Zkus potírat černým čajem, vetrat a víc než Imazol u nás zabírá zinkovka.
@citlivaduse píše: Více
Dceri zinkovka pomohla k vysuseni tech bolacku, ale pak se ji prave vsechny rozkrvacely. Imazol ji zachranil. Ale kazdemu zabere neco jineho, asi taky zalezi na pricine potizi. Tipu je tu v diskuzi dost ![]()
@Janča6 píše: Více
Asi není univerzální návod, každý reaguje jinak. U staršího Imazol pomáhal
I když ten na opruzeniny skoro netrpěl. Někdo chválí Pythiol.