Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
určitě zkus ten Bioparox. jen vydrž a poctivě ho užívej minimálně 10 dní. Já jsem měla na začátku těhotenství to samé. holt má člověk sníženou imunitu. a antibiotika jsou určitě lepší než přechozený zánět. ten miminku ubližuje víc… na posílení imunity nevím, co poradit, spíš by měla praktická doktorka nebo gynekolog. mě hodně zabírá preventan. ale taky netuším, zda se v těhotenství může. držím palce, ať ti je brzo líp.
ahoj - určitě zkus Bioparox, právě ho taky užívám, nezapomeň ho ale podávat nejméně 8 dní. pokud se ti to ale po třech dnech nezlepší, utíkala bych k mudrovi ![]()
a neboj se, je to nepříjemný, taky mám z toho divný pocit (něco užívat v těhu), ale tolik žen v těhu bralo antibiotika…
jsi na začátku těhu…organismus je oslabený…hodně lidí bývá nemocných (nastydlých) ![]()
mě pomohly různé babské rady …
Holky díky moc za odpovědi.Hned v pondělí si ho zajdu koupit,ale nevím jestli mám nejdříve raději zavolat dr. na gynekologii,že když jsem brala teď ty antibiotika,jestli můžu brát zase tyto další.
Je to fakt děsnej pocit,do sebe něco rvát v těhu
doufám,že mimi bude v pořádku.
Lenka512 píše:A jaké babské rady?
jsi na začátku těhu…organismus je oslabený…hodně lidí bývá nemocných (nastydlých)
mě pomohly různé babské rady …
symposhka píše:A v kolikátem jsi týdnu ty?
ahoj - určitě zkus Bioparox, právě ho taky užívám, nezapomeň ho ale podávat nejméně 8 dní. pokud se ti to ale po třech dnech nezlepší, utíkala bych k mudrovi
a neboj se, je to nepříjemný, taky mám z toho divný pocit (něco užívat v těhu), ale tolik žen v těhu bralo antibiotika…
Ahojky,
Bioparox je lokální ATB nepřecházející do krve - tzn. nemůže se dostat k miminku.
Já si myslím, že dr. ti na gyndě řekne ať jej bereš, pokud je ti zle, lepší nasadit včas než pak být zase na „polykacích“ ATB.
Jinak u Echynacei není potvrzen účinek - navíc teda taky netuším jestli se může v těhu.
Mně byl doporučený vit. C - v dávce 500mg / den - měla jsem 100mg tbl a brala v půběhu celého dne do počtu pěti.
Navíc jsem v té době u prvního těhu obj. „zelené“ potraviny - Chleorela a ječmen - sice první ivestice je větší, ale pak to vyjde stejně jak kdybys polykala vit. preparáty. Obsahují hodně vit., minerálů, antioxidantů, .. pomohly mi s vyprazdňování -) imunita je spojena se střevy, takže důležitá věc a celkově posílily tělo.
Jedla jsem v těhu, kojení a nyní zase v těhu jím. Jí je sama i dcera a manžel.
Taky bych hodně dbala na dostatečný přísun tekutin - cca 2.5-3 litry denně - čisté vody, ať tělo může vyplavovat toxiny a líp se mu bojuje s infekcí a otužovala se.
I když se ti to nezdá a je ti blbě, choď denně - ne samo v akut. stavu - ven. Stačí 20 minut, ale změň prostředí.. to taky pomůže.
Navli píše:Ahojky,děkuji za odpověď a rady
Ahojky,Bioparox je lokální ATB nepřecházející do krve - tzn. nemůže se dostat k miminku.
Já si myslím, že dr. ti na gyndě řekne ať jej bereš, pokud je ti zle, lepší nasadit včas než pak být zase na „polykacích“ ATB.Jinak u Echynacei není potvrzen účinek - navíc teda taky netuším jestli se může v těhu.
Mně byl doporučený vit. C - v dávce 500mg / den - měla jsem 100mg tbl a brala v půběhu celého dne do počtu pěti.
Taky bych hodně dbala na dostatečný přísun tekutin - cca 2.5-3 litry denně - čisté vody, ať tělo může vyplavovat toxiny a líp se mu bojuje s infekcí a otužovala se.
Navíc jsem v té době u prvního těhu obj. „zelené“ potraviny - Chleorela a ječmen - sice první ivestice je větší, ale pak to vyjde stejně jak kdybys polykala vit. preparáty. Obsahují hodně vit., minerálů, antioxidantů, .. pomohly mi s vyprazdňování -) imunita je spojena se střevy, takže důležitá věc a celkově posílily tělo.
I když se ti to nezdá a je ti blbě, choď denně - ne samo v akut. stavu - ven. Stačí 20 minut, ale změň prostředí.. to taky pomůže.
Lenka512 píše:Děkuji,ale nejde mi ten odkaz otevřít
třeba tady http://darprirody.byl.cz/rady2.html
zoui08 píše:Navli píše:Ahojky,děkuji za odpověď a rady
Ahojky,Bioparox je lokální ATB nepřecházející do krve - tzn. nemůže se dostat k miminku.
Já si myslím, že dr. ti na gyndě řekne ať jej bereš, pokud je ti zle, lepší nasadit včas než pak být zase na „polykacích“ ATB.Jinak u Echynacei není potvrzen účinek - navíc teda taky netuším jestli se může v těhu.
Vyzkouším ten Bioparox a koupím to C-500mg,ta Chleorela je pro mne momentálně opravdu drahá.
Já kupuju 750tbl za 320Kč. Takže určitě zase tak moc drahá není, když vezmeš, že vit. c Tě bude stát 50Kč a Bioparox jde kolem 160-200Kč…
Tak zkus pohledat, zauvažuj. Kdybys chtěla odkaz na tu co beru já a kde, tak písni Sz. Hlavně hodně zdraví
![]()
Ja baštím oscillocinum, to jako tehotna muzes. Jako prevence je to výborný, dřív jsem často byla nemocná a tohle mi několik viróz už zastavilo. jen se musí vzít opravdu okamzite, kdyz citis, ze na tebe neco leze, nebo jako prevenci jednou tydne…je to spis na chripku a nachlazeni.
Nebo se poradit s homeopatem a nechat si poradit konkretneji.
na krk mám taky propolisovej sprej a ten si taky chválej.
Ahokjy, mám úplně ten stejný problém. Od začátku těhotenství jen marodím 2 krát jsem už musela brát ATB. Teď mám opět nějakou chřipku… Zkusím přípravek Alivictus mělo by to být na imunitu a mohou to i těhotné.
Anonymní píše:
Ahokjy, mám úplně ten stejný problém. Od začátku těhotenství jen marodím 2 krát jsem už musela brát ATB. Teď mám opět nějakou chřipku… Zkusím přípravek Alivictus mělo by to být na imunitu a mohou to i těhotné.
A co je na tomto citlivého, že jako anonym?? ![]()
Ahojky,už nevím co mám dělat.Od začátku těhotenství jsem pořád nemocná (teď jsem ve 13tt) před těhu jsem nikdy takto nemarodila.Nejdřív jsem se dlouho prala se zánětem dutinami,zkoušela jsem vše možné a nakonec musela stejně nasadit antibiotika.Teď je to tak 14 dní co jsem je dobrala a zase mi je mizerně.Mám opět zelenou rýmu,pořád mě všechno bolí,jsem furt unavená a neschopná vůbec fungovat.Asi mám i sníženou imunitu.Teploty nemám.Máte s tím některá zkušenosti?bojím se abych to neměla celé těhu.Četla jsem,že snad echinacea by mohla být dobrá.Nevím jestli můžu zase brát třeba antibiotika,bojím se aby to neublížilo miminku.Od dr.jsem dostala leták na lék ve spreji na léčbu dýchacích cest BIOPAROX je tam napsáno že je vhodný i pro těhotné.Je to volně prodejný lék antibiotikum s protizáňetlivým účinkem.Nevím zda brát toto po těch antibiotikách.Na netu si tento lék někdo chválí,jiní odsuzují.A každý lékař a lékárnice tvrdí něco jiného.Mám doma 4letou dceru a nejsem schopna se ji plně věnovat.Jsem už z toho nešťastná.