Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Moc by mě zajímalo jestli má na váhu miminka vliv neustálé zvracení. V 1.trimestru jsem byla na záchodě pořád a teď jsem v 37tt a nevolnosti jsou pořád ,ale k tomu mě děsně pálí žáha.Kvůli které skončím na záchodě i 2krát za noc i během dne.Zatím jsem přibrala 10kg. Tak by mě zajímalo jestli miminko nebude nějak malé doktor mi nic neříkal ,že by bylo něco v nepořádku. Ale jestli jste to měli stejné a jaká byla váha miminek
děkuji
Ahoj, ja za cele tehotenstvi pribrala asi 9 kg a dite melo pres 4 kg, tak se neboj. Miminko si vezme, co potrebuje.
O mimi se bát nemusíš a docela dost jsi nabrala, takže bych to neřešila, mimčo určitě roste, ale ty ubýváš na váze. Já začala přibírat až ve 25tt a mimi je normálně velký jako byl první syn, který měl při porodu 3,5kg.
Doslova a do písmene jsem problila první 4 měsíce prvního těho. Doktorka mi už nadávala,že takhle to nejde,měla jsem 5 kilo pod původní váhu.
Pak se to malinko obrátilo,žila jsem z jogurtů,okurek a paprik,maso jsem nemohla ani vidět,ale nakonec jsem dala do konce těho 11 kilo (nevím jak) a malá měla 4 kila.
Myslím,že se nemusíš bát,dítě si vezme,co je třeba,akorát doporučuji jíst vitamíny,po porodu se mi rapidně zhoršily zuby a strašně padaly vlasy. Je to 22 let,tenkrát vitamíny pro těho baby nebyly.
Presne tak jak pisu ostatni, babetko si zobiere co potrebuje, len po porodu skus dohnat vsetke vitaminy. Mne hrozne odpadavali vlasy ![]()