Poradí mi někdo (z vlastních zkušeností), jak si přivydělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lexoid Jaké kecy? Jaké srážení? Tohle není o honění egu, ale fakt, že střední s dítětem dodělat prostě jde. Také jsem jí dala konstruktivní radu, jak to udělat. V dnešní době jde studovat přes e-learning, ale je to finančně náročné, proto jsem spíš doporučila dálkové studium, které ji finančně méňě zatíží. Krátkodobé brigády nikam nevedou a z dlouhodobého hlediska ji ani nijak moc nevytrhnou a navíc jsou převážně špatně placené. Očividně mi píšeš ze sluníčkové planety… Jistě je spousta lidí jen se základním vzděláním, kteří toho hodně vybudovali, ale tenhle případ to zřejmě nebude ( ne že bych jí to nepřála ). Pokud slečně stačí dávat zboží do regálů za jedenáct tisíc není problém, ale i v Lidlu dají přednost někomu, kdo má výučák a nebo maturitu a co jsem slyšela, tak směny v obchodech také nejsou zrovna kompatibilní pro matku samoživitelku s dětmi ve školce. Sebevzděláváním může přijít na to, co jí baví a v jakém směru by se chtěla vydat dál. Jak jsem řekla, když mákne na sobě, budou pro ní přijatelnější podmínky. No a nebo si najít chlapa co ji zaopatří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinmisa
Nechápu, co máš se sluníčkovou planetou?
Jsem tvrdý racionalista a rozhodně nepatřím ke sluníčkářům.
U mě si brigádníci vydělávají od 90 Kč na hodinu tak si nemyslím, že jsou krátkodobé brigády špatně placené. Spíše je těch dobře placených málo, protože každý kouká jak toho druhého sedřít s kůže.
Problém vzdělání je jiný, ona slečna zřejmě nemá nějaké ambice na kariéru a je tedy otázka dodělání si střední školy s dvěmi dětmi bez podpory partnera či rodičů a bez nějaké vize dost irelevantní. Na pokladnu v Lidlu či jiném marketu nemusí mít žádné vzdělání ale musí pracovat. A ani vysoká škola a titul Mgr. ještě nezaručuje nijak dobrou práci. Strašně záleží na štěstí, odvaze, touze a vůli něco dokázat. To má ale jen minimum lidí, Většina lidí nehledá práci ale plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit