Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Čestné prohlášení
Tímto prohlašuji, že mé příjmy v roce 2011 nedosáhly výše 68 tis. a že si neuplatňuji daňové zvýhodnění na dítě.
Podpis + jméno, příjmení,adresa.
Formuláře:
http://business.center.cz/…ess/sablony/
http://cds.mfcr.cz/…xsl/123.html?…
Na stránkách české daň. správy si můžeš dát oddíl daně elektronicky, pak daňové přiznání a najdeš si interaktivní formulář, kde Ti to provede veškeré výpočty.
Ahoj, pokud nemáte úvěr, životko apod., tak může manžel opravdu uplatnit slevu jen na Tebe a dítě.
Pokud jsi byla na RD po celý rok a nepobírala mateřskou, která by přesáhla těch 68 tis. Pak stačí napsat jednoduché čestné prohlášení.
Jestli chceš, napiš mi do SZ Tvůj mail a já ti pošlu všechny formuláře i se vzorem česného prohlášení.
ahoj, pokud máte dítě a nic jiného (nedarovali jste například nějaký dar, krev, nemáte soukromé životní pojištění, penzijní připojištění atd…), tak si manžel v daňovém přiznání uplatní jen dítě a Tebe. Formulář si stáhni na www.mfcr.cz (Ministerstvo financí). Žádné Tvoje čestné prohlášení není potřeba. Manžel si Tě jen vyplní (uplatní) v daňovém přiznání - tím, že vlastnoručně podepíše tento formulář, zodpovídá si za to, že je vše pravdivě uvedeno. papa
Ahoj, koukám, že holky píšou, že máš dát čestné prohlášení, myslím, že potřeba není, ale nejsem z Finančního úřadu, jsem mzdovka, my jsme nechtěli…a když jsem dělala daňové přiznání kamarádům, tak čestné prohlášení taky nedávali a vše bylo ok..tak uvidíš:)
Děkuju všem za odpovědi. Podívám se na to.
Ono se odečítá i životko
My máme Flexi od ČS, plus stavebko pro malýho též u ČS.
koukám na ty odkazy, těch formulářu je nějak hodně, to jako všechny? Nebo který vybrat? Děláme to prvně tak se ptám jak blbá…
Flexina se odečítá
Ale nevím, zda se dá odečíst i pojistka pro malého
mám dojem, že při sepisování flexiny nám snad úřednice říkala, že jen jedno z toho, buď flexi nebo to druhé. Tak toto by mě taky zajímalo ![]()
S tím čestným prohlášením je to (jako v mnoha věcěch) úřad od úřadu. Po jedné urgenci úřednice z FÚ abychom ho doplnili, ho už raději přidávám k přiznání každému, kdo má nárok na slevu na manželku.
Takže podle mne raději přidat jeden papír, než tam muset běhat znovu.
janusska píše:
S tím čestným prohlášením je to (jako v mnoha věcěch) úřad od úřadu. Po jedné urgenci úřednice z FÚ abychom ho doplnili, ho už raději přidávám k přiznání každému, kdo má nárok na slevu na manželku.
Jasně, souhlasím. Výkladů zákona je více…
Dobrý den,mám takový dotaz ohledně daní (kupodivu ),s manželem jsme svoji od 16.7.2011,ale máme spolu už dvouletou dcerku,dá se tedy uplatnit sleva na dani na vyživovanou manželku zpětně až do pobírání RP na dceru?na RP jsem od srpna 2010…a když jsme se brali v půlce roku,tak nám vrátí polovinu nebo jak to je??v tomhle se totiž vůbec nevyznám…a ještě mě teď napadlo,když si platím životko(mám v něm i dceru),tak to si manžel taky může odečíst?
jjaneck píše:janusska píše:Jasně, souhlasím. Výkladů zákona je více…
Toto není o výkladu zákona. Povinná příloha daň. přiznání to není. Ale můžu Vám říct, že spousta lidí v tom má totální zmatek a prostě vidí - sleva na manželku, tak si řekne, jo manželku mám a zapíše si ji tam. A že je to omezeno nějakým příjmem už ani nepostřehnou. Proto jsme je chtěli. Teda za sebe můžu říct, že když jsem viděla, že má poplatník uvedeno dvouleté dítě a odečtenou manželku, tak jsem ho ani nepožadovala, protože mi bylo jasné, že pobírá rodičák. A taky záleží na datumu. Pokud je polovina ledna, máte na stole pár přiznání, tak to berete poctivě, pokud je půlka dubna a vy máte dát příkaz do banky najpozději 20. dubna a máte na stole tisícovku přiznání, pak už spoustu věcí „přehlídnete“
![]()
Povinné to prohlášení tedy není, ale ta jedna věta snad nikoho nezabije.
Pájinka86 píše:Sleva na manželku od srpna, životko si můžeš odečíst pouze ty, manžel nikoli.
Dobrý den,mám takový dotaz ohledně daní (kupodivu ),s manželem jsme svoji od 16.7.2011,ale máme spolu už dvouletou dcerku,dá se tedy uplatnit sleva na dani na vyživovanou manželku zpětně až do pobírání RP na dceru?na RP jsem od srpna 2010…a když jsme se brali v půlce roku,tak nám vrátí polovinu nebo jak to je??v tomhle se totiž vůbec nevyznám…a ještě mě teď napadlo,když si platím životko(mám v něm i dceru),tak to si manžel taky může odečíst?
Anonymní píše:
koukám na ty odkazy, těch formulářu je nějak hodně, to jako všechny? Nebo který vybrat? Děláme to prvně tak se ptám jak blbá…
Ještě jednou se ptám, poradíte
?
Ahojky, chtěla bych poradit s daněma, snad se tu v tom někdo vyznáte.
Děkuji všem
čím více info, tím lépe