Poraďtě jaký zvlhčovač

3813
11.6.08 11:05

Poraďtě jaký zvlhčovač

Ahojky, chceme koupit zvlhčovač, ale absolutně nevíme jakou značkua jaký typ a na co si dát pozor atd.

Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
11.6.08 11:19

Ahoj,
my máme dva.
1/ http://avair.svet-nakupu.cz/…41/dp-39917/

2/ http://www.consumer.philips.com/…SUMER/SCH580

Oba jsou ultrazvukové, takže tichounké. No, asi bych Ti za sebe doporučila spíš ten jednodušší od Philipse, protože má opravdu jednodušší ovládání a také se s ním lépe manipuluje. Avair je vymakanější, má dálkové ovládání, můžeš si připufnout teplou páru, nastavit si dobu provozu atd. Je ale třeba naučit se s ním zacházet a opravdu nezapomenout vylévat vodu, když se dlouho nepoužívá, a čistit filtry. Já jsem na to zapomněla a doteď nám trochu smrdí, protože tam něco zplesnivělo. U toho Philipse se mi taky podařilo nechat tam dlouho vodu, ale tam když to zatuchlo, tak to stačilo vymýt a je zase v pohodě.
Takže podle mě jsou dobré oba, ale pokud nemáš čas se o to starat, tak na údržbu a provoz mi přijde jednodušší ten Philips.

Jo, měli jsme ještě jeden, klasický s teplou párou, úplně obyčejný asi za 800,– a taky vlastně stačil, ale byl víc slyšet a neměl žádnou regulaci. Proto jsme se rozhodli zainvestovat, koupili ten Avair a týden nato jsme dostali ještě od švagrové Philips, protože odjížděla do Austrálie a likvidovala byt
M. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
11.6.08 12:30

díky to bylo vyčerpávající, takže jdem asi do Philipse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
11.6.08 19:26

Ahoj,

možná to zde není na místě, ale jen jedna rada - než si pořídíš ten zvlhčovač, tak si určitě nejdříve změř vlhkost v bytě. Pokud jste to udělali a právě proto ho chcete pořídit, tak se omlouvám.

Mě se totiž stalo, že jsem s bráchou asi před 2 roky dali rodičům k vánocům zvlhčovač za 6 tis Kč (mamka je astmatička, takže jsme to viděli jako vhodný dárek) - nojo, ale oni mají v baráku spíše horní hranice vlhkosti. Takže ho vůbec nepoužívají :( A když se nám narodil malý, tak jsme si ho půjčili, ale zjistili jsme při měření, že máme ideální vlhkost, takže ač jsme ho zapli, tak on se ani jednou nezapl (čidlo tam sleduje vlhkost).

tak to má zkušenost s vyhozenýma penězma :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.6.08 20:30

Ahoj,
my máme v našem panelákovém bytě vlhkost 38, což je docela málo. Ono je taky dost těžké to změřit. Na jednom vlhkoměru to ukazuje 38, na jiným (který je součástí zvlhčovače Philips) vedle v pokojíčku skoro 50, ale nezdá se mi, že by ten rozdíl mezi jedním a druhým pokojem mohl být tak velký.
No a u toho zvlhčovače Avair je taky čidlo, ale to pořád mění hodnoty, jak se kolem něj chodí. Je to napsáno i návodu, že je to spíše orientační.

Chtělo by to změřit nějakým prověřeným vlhkoměrem :roll:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí