Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Právě to je můj případ. Na stehnech, zadku a prsou ty strie mam a pohoda, ale ty na břiše..jsou hlubší a je to nepříjemný a přijde mi to oto výraznější, že nemam zrovna dobrou váhu a bojuju s tim…
Jinak ono fakt záleží na tom, co nám dala příroda do výbavy, jak jsem psala, mazala jsem 3× denně a vylezly mi stejně po celym břiše…nicméně protože nenosim pidiprádlo, tak se mi to daří schovat i pod dvojdílný plavky ![]()
Holky,
moje těhu kámošky se mazaly krémem z lékárny od Elancyl proti striím v těhotenství (myslim specific vergetures), tenkrát byly akce 1+1 zdarma asi za 300 Kč dvě krabičky což ujde, a strie se jim vůbec neudělaly! Ja su teď taky těhu takže si to příští týden jdu koupit, končim 1.trim. Taky jsem četla že Elancyl má i novinku - krém na již utvořené strie (koncentr verg.), takže to můžete zkusit jestli se vám už udělaly. ale tenhle druhý se nemá v těhu používat.
jo a ta jedna moje kamoška měla ke striim sklony (už je měla z puberty) a po mazání tim krémem se jí neudělaly na břiše žádný, já si taky myslela že jak už k tomu jednou jsou sklony tak se to těžko dá uplně odstranit.
Já sama mám strie už od puberty (prsa zadek) tak jsem zvědavá jestli mi ten krém Elancyl pomůže když pomoh tý mý kámošce. Protože mít ještě pruhovaný břicho…
a taky jsem slyšela od známý že jí zmizely mazánim už vytvořený strie po porodu, tomu jsem teda nechtěla věřit že můžou zmizet úplně, zesvětlat jo, ale zmizet? Ale tvrdila že fakt zmizely, tak třeba u někoho jsou ještě šance!