Poraněné patro u batole!

887
3.12.13 09:49

Poraněné patro u batole!

Holky, prosím o radu. Včera můj brouček spadl s vařečkou v puse a ošklivě si poranil horní patro. Původně jsem myslela, že to byla dáseň, ale v noci jsem mu svítila baterkou a viděla tam tak 1cm dlouhou ránu :( Je teď celkem plačtivý, ale to byl i den předtím, protože nám do toho rostou špičáky. Jen nevím, jak mu teď pomoct. Přemýšlela jsem, že mu budu dávat heřmánkový čajík. Napadá vás ještě něco? Měla jsem s tím letět k doktorce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
3.12.13 09:51

@Ringle to se stane, znám to až moc dobře. Zkus zavolat doktorce a popsat jí situaci zda-li ti neporadí. Ono to asi dnes dost bolí. Heřmánek určitě není špatný nápad, ale zavolala bych dr a ona ti řekne pokud ho chce vidět nebo ne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.12.13 09:52

Jak se znám, doktorce bych aspoň zavolala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
3.12.13 09:53

Hlavně aby tam neměl díru skrz, to se pak musí na zubním udělat takový implantát než to zaroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.12.13 09:56

Jezisi, doufam, ze to dira skrz nebude…nemela by byt…to by maly asi vypadal jinak. Neni to tak, ze by porad plakal…ale je obcas nevrly a v noci jsme toho moc nenaspali…stalo se nam to vcera. Jak znam nasi doktorku, tak ta by me hlavne pekne sjela. Samozrejme chybu si az moc dobre uvedomuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.13 09:58

Krvácelo to? Soused kdysi upadnul s tužkou v puse a strašně krvácel, takže si teda volali rychlou. Já bych to teda s dr minimálně konzultovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
3.12.13 10:00

Ja myslim, ze to zaroste samo. Ono zraneni v pusince se hoji daleko lepe nez ostatni zraneni na tele a to diky slinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.12.13 10:01

@Sibyla0 Krvacelo celkem dost, ale do 5minut to prestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
3.12.13 10:02

@_BBQ_s A ja si prave rikala, ze se to bude hojit mnohem hur, protoze je to stale ve vlhku. Ale sliny urcite pomuzou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.12.13 10:07
@Ringle píše:
Jezisi, doufam, ze to dira skrz nebude…nemela by byt…to by maly asi vypadal jinak. Neni to tak, ze by porad plakal…ale je obcas nevrly a v noci jsme toho moc nenaspali…stalo se nam to vcera. Jak znam nasi doktorku, tak ta by me hlavne pekne sjela. Samozrejme chybu si az moc dobre uvedomuji :(

To je jedno, že ti vynadá, ale radši jí zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
3.12.13 11:15
@Ringle píše:
@_BBQ_s A ja si prave rikala, ze se to bude hojit mnohem hur, protoze je to stale ve vlhku. Ale sliny urcite pomuzou…

Me tohle rikal primo ortodontista..ze ostatni chirurgove muzou zavidet, ze se bolistky i po operacich, diky slinam, v ustech hoji rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.12.13 11:50
@_BBQ_s píše:
Me tohle rikal primo ortodontista..ze ostatni chirurgove muzou zavidet, ze se bolistky i po operacich, diky slinam, v ustech hoji rychleji.

Je to tak, drobné ranky se zacelí i do 24 hodin.
Zakladatelko, já bych také rozhodně minimálně zavolala lékařce. Ale jak se znám, spíš bych tam jela. Taky mám máslo na hlavě, dcerka se nám popálila ne vřící polívkou, protože jsme se blbě domluvili. Protože nás to nepálilo, málo jsme chladili a měla puchýř. A taky jsem šla, prostě co musí být, to musí :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.12.13 12:03

@Ringle Z pusy to teče dost nedávno mi syn spadl na roh stolu a krvacelo to dlouho a hodně do 2 dnu jsme o tom nevěděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.16 01:38

I když je diskuze stará, možná se někomu bude hodit naše včerejší zkušenost. Roční syn si vrazil do patra jídelní hůlku, partner ji vyndal, takže cítil, že tam držela. Ranka byla asi centimetrová, krvácení z pusy hojně a z nosu trošku. Brečel hodně, ale ne nějak zvlášť dlouho. Jeli jsme na ORL pohotovost a doporučili šití, jeden dva stehy. Aktuálně je syn po zákroku v celkové anestezii, rána byla nakonec rozsáhlejší, než vypadala pohledem zvnějšku. Přestože bych radši, kdyby se to zhojilo samo, dobře, že jsme jeli. Někdy není na první pohled drobný úraz až tak drobný… Jinak teď už je to nebolestivé, syn se zcela normálně nakojil, ráno by nás mohli propustit. Přeji minimum nehod všem dětem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák