Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky prosim vas malej (11mesicu) mi vcera spadl na hlavu a jsem z toho dost vystrasena..Vcera jsme si hrali na matraci v obyvaku on sedel veprostred ty jedny matrace a naklanel se ke psovi kterej lezel na zemi ze mu da susenku ja jsem se jen na chvili otocila a najednou jsem slysela ranu jako blazen az to zadunelo. Spadl na zem na koberec (ten koberec je tvrdej a samozrejme je pod nim beton) na hlavu na levou cast cela. poradne jsem to ani nevidela jestli spadl z toho sedu nebo jestli si stihl lehnout a prekulit se jak rikam byl to mzik. zacal hrozne plakat ale asi tak do 5 minut se uklidnil u me v naruci. zadny zmeny jsem u nej nepozorovala az dnes. Nevim jestli je to jen nahoda nebo jestli to s tim souvisi ale vzdycky rad a s oblibou ukazoval jak je velikej, dneska to od rana neukazal ani jednou, zda se mi unavenej tak jsem ho dala do postylky a tam kouka ani neplace coz je u nej divny protoze postylku pres den nesnasi a ted akorat usnul..nevim jestli mam jit k doktoru protoze to byl pad z male vysky (proste jen z matrace na zem) a kdyz mi spadl poprve pred mesicem tak jsme jeli hned na pohotovost a delali mu RTG a byl v poradku a ten pad byl daleko horsi a navic uz tam na me cumeli blbe ze spadl a obvodni me pak servala jak ho hlidam, ale to nejde uhlidat takhle zivy batole kdyz je hned tam a hned tam..bojim se krvaceni do mozku to se pozna jak??moc dekuju za zkusenosti, nejradsi bych si sla hodit masli ![]()
@nikolkadixinka náš když spadl a otekl mu mozek tak mu ochrnula levá nožička, tím se vlastně přišlo na ten otok, ale na tvém místě bych zajela na neurologii
@nikolkadixinka pokud se ti neco nezda, jed k doktorovi. Lepsi je mit jistotu, ze je ok/ nasadit lecbu, nez se trapit domnenkami. Adam taky parkrat spadl na hlavicku, ale vzdy si chvili pobrecel a pak dobry.. Hodne stesti ![]()
Raději se nech podruhé seřvat než něco zanedbat.
Nechápu teda seřvání od doktora, kvůli jednomu pádu, to se prostě stane. Jo, kdyby jich bylo víc, tak neřeknu…známá byla taky už na chirurgii pečená vařená kvůli pádům dítěte ze schodů a pak už ji sledovala sociálka. Ale pokud se ti dítě nezdá zdravotně v pořádku, nechápu, na co čekáš.
![]()
@nikolkadixinka pokud váháš, tak šupem k dr.. lepší, než čekat, co se stane..
@Anonymní píše:
@nikolkadixinka náš když spadl a otekl mu mozek tak mu ochrnula levá nožička, tím se vlastně přišlo na ten otok, ale na tvém místě bych zajela na neurologii
a ta neurologie tam se urci nebo vylouci co? ja se vubec neorientuju v tehle terminech ![]()
Souhlasím s předešlými komentáři. Jela bych k lékaři, už pro tvůj klid.
Přeju, ať je malý v pořádku.
@nikolkadixinka tak se vyloučí poškození (krvácení, otok) mozku udělají mu eeg a řeknou ti co a jak
@nikolkadixinka oni poznají případný otřes mozku.. ale s tímhle bych fičela asi na pohotovost. Oni Tě pak odešlou, kam je třeba.
@nikolkadixinka jeď klasika na pohotovost. Oni tě případně odešlou dál.
Ale neseď doma a nestresuj se, když je lepší jet k lékaři.
Sla bych do nemocnice na detske. Tam te nasmeruji - na rtg, internu, chirurgii, jinam
Určitě jeď k doktorovi i kdyby ti měl vynadat, na to se vykašli. Horší by bylo, kdyby se pak zeptal, proč jste nepřijeli dřív, když se vám nezdál.
Taky bych jela, od toho tady ty doktori jsou a meli by na to byt zvykli, jsou to deti, proste padaj…neboj, drzim pesti at je vse v poradku ![]()
@nikolkadixinka V nemocnici tě určitě neseřvou, že jsi tam zbytečně a obvodní pošli k šípku. Pokud máš pochybnosti o zdraví malého, tak bych určitě nečekala
.Držím palce ![]()
Já bych v každém případě jela a až na tebe začne doktorka zase řvát tak jí řekni, jestli už slyšela o slušném chování a ona se uklidní