Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Taky mě napadla šlacha nebo sval. Hele, víš, co se podařilo mně? Já synkovi zlomila klíční kost! Samozřejmě neúmyslně. Potřeboval večer v půl deváté běhat s maminkou za ručičku. Tak jsme běhali. Jenže on mi najednous skočil z boku přímo pod nohy, já o něj zakopla a spadlj přímo na něj.
Neres to zatim. Je dost pravdepodobne, ze rano si na ruku ani nevzpomene.
Mohlo ho to na chvili zabolet, aniz by se neco zasadniho stalo.
@Anonymní píše:![]()
![]()
chudák, jo napadá, že se dítě netahá jak králík z klece
aaa, anonymni hrdinka… ![]()
Napada me ze ses pekna k***a…
muze mit neco se svalem neco ci vzniklo cuknutim ![]()
Myslíš, že jsem mu mohla udělat něco i se svalem? No nafackovala bych si. Zážitek s klíční kostí nezávidím. Vím, že tě to taky muselo mrzet, i když to bylo neúmyslně. Já v sobě ještě pořád živím naději, že se z toho vyspí, ale bojím se.
Spíš si myslím, že ráno nebude vědět, že ho něco vůbec bolelo
netrap se něco podobného se stalo nám všem ![]()
No, ty jsi tedy statečná, že se schováváš za anonym..
Vsadím se, že pod nickem se chováš slušně, vid? ![]()
zakladatelko, stane se.. uvidíš, jak bude reagovat ráno, třeba si ani nevzpomene
Když jo, prostě zajdete k dr.. já po synovi jednou hodila housku se šunkou, rozpadla se v letu, šunka vypadla a sežral ji pes, kluk koukal jak zjara a vyčítíá mi to v legraci dodnes (je mu 17) ![]()
Příspěvek upraven 25.11.13 v 21:20
Detem se dost casto takhle vykloubi ruce. Rekla bych, ze rodic je v tom nevinne, vede dite za ruku, dite zakopne a je to - obvykle rameno nebo loket. Na chirurgii to dost elegantne nahodi zpet. kdyz by ti v noci brecel, jela bych, jinak bych pockala do rana.
Jo me starsi kluk takhle berecel na dovolene asi hodinu po malem urazu ruky, ruka mu visela, vadilo mu i obleceni, jedl levou…az jsem fakt zvazovala, ze pojedem 50 km do Ostravy do nemocnice, ale pak jsem jeste zkusila vanu a ve vane zacala rucicka zazracne fungovat - opiral se o nic a proste na to zapomel. zmetek jeden ![]()
Počkala bych do rána a uvidíš. Mně se o prázdninách povedlo něco podobnýho…
Dvouletý vzteklý batole se rozhodlo, že prostě nepůjde, „ztratilo“ nohy a zůstalo viset za ruku… Od té doby s ní absolutně nepohnul, nenechal si na ni sáhnout… Večer usnul, ráno se probral a bylo to pořád stejný, takže jsme frčeli k obvoďačce, ta nás poslala na chirurgii, tam mu ruku zrentgenovali a nic nezjistili…
Podle mě to měl asi trochu vyhozený a tím, jak s tím šachovali na rtg, mu to srovnali. Protože domů prcek přijel s „normální“ rukou.
Na tohle od té doby dávám fakt pozor. Já s tím jako mělá taky mívala problémy. Měla jsem loket vyhozenej několikrát.
Pokud se vzbudí, že to bolí, sypej na chirurgii, jinak ráno. Při tahu za ruku k poranění v oblasti lokte dochází, neřeknu Ti ale přesně k jakému (zlomenina), jen mi toto shodou okolností nedávno popisovala známá dr (chirurg)… že to vídají často.
Takže rentgen to jistí.
Pokud by ráno o ničem nevěděl, tak nic.
Holky, já přeci vím, že děti jsou křehké a že se s nimi musí zacházet opatrně. Mám už starší holčičku a žádný podobný zážitek nás nepotkal, protože si opravdu dávám pozor, jak děti beru, ale tentokrát jsem to prostě nezvládla a hrozně si to vyčítám. Nejhorší je, že teď se budu bát ho chytit, protože si vůbec neuvědomuju, co bylo špatně. Já ho nijak nepopadla (nebafla) za ruku a necukla s ním. Já ho prostě plynule zvedala ze země, spíš jsem mu pomáhala vstát. On mi ručku sám podal, abych mu pomohla jako už kolikrát předtím. No evidentně to dobře nebylo a já něco zvojtila. Moc mě to mrzí, ale tím si teď nepomůžu.
Vaše pokárání si beru k srdci, ale prosím spíš o radu, co s tím nebo spíš názor na to, o jaký typ úrazu by mohlo jít.
Zakladatelko, klid. Mně se podařilo nedávno něco podobného. Šla jsem se synem za ruku do koupelny a on se najednou rozhodl, že nejde a bez varování se podlomil v kolenou, takže mi zůstal viset za ruku
V tu chvíli taky pláč, na ruku si nedal sáhnout, visela mu kolem těla
Jeli jsme na pohotovost, v čekárně pobrekával. Poslali nás na rtg, tam mu potřebovali ručku napolohovat, šíleně zabrečel a od té doby dobrý. Pak v čekárně už chtěl běhat a všechno zkoumat. Dr. mi říkal, že se to u dětí někdy stává, že přeskočí kosti a ukazoval mi, co s rukou udělat (jakoby trošku vytočit v lokti) a že zřejmě tím polohováním na rentgenu to skočilo zpět. Takže u nás dobrý konec, věřím, že bude i u vás.
Já vím tisíckrát, že se děti za ruce tahat nemají a stalo se.
A anonymní hrdinky ![]()
Příspěvek upraven 25.11.13 v 21:30
Prosím poradí mi někdo, oč by se mohlo jednat?
Dnes večer se mi podařila ošklivá věc. Po večeři už byl syn (3 roky) hodně unavený a nechtěl vstát ze země. Když jsem ho zvedala za ručičku nejspíš jsem mu ji nějak poranila. Sice jsem neslyšela žádný varovný zvuk, ani necítila nějaké lupnutí, ale něco jsem mu s ní udělat musela, protože od toho okamžiku začal hrozně naříkat a začal si ji chránit. Zdvihala jsem ho tahem, přičemž jsem ho držela nad zápěstím (možná za zápěstí). Pohyb mi přišel plynulý, žádné škubnutí, ale to by přeci tolik neplakal, kdybych mu s ručkou něco neudělala? Teď už skoro hodinu spinká a je v klidu, ale já na to musím pořád myslet. Přemýšlím, co za zranění jsem mu mohla přivodit a jak mu pomoci. Zítra ho chci vzít k lékaři, ale do té doby nad tím budu dumat. Netušíte některá, o co může jít? Syn se pak držel za ruku v oblasti lokte, spíš jako by ho bolela loketní jamka. Nemohla jsem mu udělat něco se šlachou? Nenapadá vás něco? Děkuji.