Myslíte, že spolkla střep?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
144
26.11.13 20:54

myslíte, že spolkla střep ?

Prosím o názory, protože jsem docela na nervy z toho, co jsem si všimla :-( nejradši bych jela do nemocnice, ale tam mi asi nepomůžou..
dcera - 15 měsíců, pila z mojí sklenice, ona totiž nechce pít z žádného plastu, jen když jí dám hrnek nebo skleničku, tak se opičí po nás a pije :-( no a dneska jsem si všimla, jak jsme dopili, že na její skleničce chybí kousíček skla, asi půl cm na délku a asi 1mm do hloubky, je sice fakt, že u toho pití sem tam cinkla o zuby, ale je to taková ta sklenička z Ikei, ta valká, hrubá, myslíte, že se to mohlo odloupnout, a že by to spolkla bez problému? nebo se to spíš stalo v myčce? nevím jestli ji vzít k lékaři, je v pohodě, kdybych si toho nevšimla, tak by nebylo co řešit, ale mi to teď nejde z hlavy a pořád dokola uvažuju co se jí může vše stát :-(( děkuji všem za názory, i když vím, že je to moje chyba, nemá pít ze skla, ale když ona plast nechce :-((( to pak nepije vůbec :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
26.11.13 20:58

Myslim, ze se to stalo v mycce.
Ale kdyby jsi fakt chtela klid, doktori snad udelaji rentgen, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
26.11.13 20:58

Promiň-ale v nemocnici ti nepomůžou a my tady jo? :think: :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.11.13 20:59

Myslím, že se to stalo spíš v myčce, pokud myslíme tu stejnou sklenku tak bys musela bejt bez zubů.. Na RTG jestli by něco vidět bylo netuším, nejspíš jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.11.13 21:00

Přemýšlím, jestli je reálné, aby 15 m dítě snědlo kysané zelí. To se totiž okolo předmětů obalí a zabrání tak možnému poškození. Jinak střeva mají skvělý reflex, že se ostrým hrotům „vyhýbají“.

Já bych zavolala na dětskou pohotovost, zeptala bych se, co by s dítětem vlastně mohli dělat (RTG ani UZV střep neuvidí, takže snad jedině gastro/kolono skopie…a to je otázka, jestli by fakt dělali nebo vyčkávali) a podle odpovědi bych se zařídila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

No střep je dost blbý, asi bych jela.. Na rentgenu to asi neuvidí, ale třeba si vás nechají pod dozorem. Jako sklo, magnety, to bych se bála. Jinak jsem v tomhle spíš flegmatik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976

No nevím…já jsem nervák v tomhle, já bych aspoň zavolala do nemocnice ať ti oni řeknou…
a mimo jiné, pokud vy byste pili z plastu, tak dcera bude taky…nejde o materiál, jde o to co vidí, opičí se po vás…zkus sama celý den pít z plastu…i to kafe (hnus, no…já vim) a pak dcerce nabídnout pití z té samé plast. sklenice…

• Citovat
  • Upravit
3347
26.11.13 21:01

Pokud bych mela podezreni ze spolkla strep jela bych do nemocnice hned! A nebo tam aspon zavolej ale treba udelat nejaky rentgen a tam uvidi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
26.11.13 21:02

Na RTG sklo vidět myslím nepůjde. Pokud to spolkla, tělo střep vyloučí. Střevo má tu schopnost „uhnout“ jako had, střep ho neporaní.
Myslím, že vážnější nebezpečí v tomto případě nehrozí. A myslím, že je malá pravděpodobnost, že by to spolkla, aniž by sis toho všimla.

Kamarádky holčička spolkla plíšek z nějakého kovu, cca centimetrový, bylo jí 10 měsíců a bylo to z nějaké hračky staršího bráchy. Mělo to ostré hrany..RTG to našel, protože to byl kov. Jen to sledovali, za pár dnů to vyšlo z těla přirozenou cestou..Doporučovali jí dávat přesnídávku a v ní rozdrobený chleba, prý se to obalí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
26.11.13 21:03

@Vendula D. Hlavně se uklidni, žádný stres, rozhodně nevolej ani nejezdi k doktorovi, ještě by z tebe udělali hysterku.

• Citovat
  • Upravit
144
26.11.13 21:03

Děkuji za reakce, zkusít tam zavolat, i když ona právě spí, tak nevím jestli ji mám budit, ale zavolám a uvidím teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
26.11.13 21:05

@K-Black no to samé mi právě říká přítel, že hysterčím, že to určitě nespolkla, že už to tak bylo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
26.11.13 21:06

@K-Black tak ja teda normalne neplasim ale pokud bych mela takovehle podezrení jela bych a nebo volala hned. Zda je strep na RTG videt netusim. Je videt jak jsme kazda maminka jin :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
26.11.13 21:06

Přispěji svoji troškou do mlýna. V tomto věku nám dcera spolkla plast asi o rozměrech co uvádíš. Byl ostrý. Jenže mi to nevěděli a já to zjistila až při přebalování. Byl to úlomek ze synova autíčka.
Malé se nestalo nic. Asi bych kontrolovala pár dní stolici a chování malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
26.11.13 21:07

@Jana206 Děkuji, trochu jsi mě uklidnila, no a právě že si taky myslím že na rtg by nic vidět nešlo :-( tak ona byla zrovna po jídle jak pila, tak snad se to obalilo tím, pak už měla jen mlíko a šla spát :-( je totiž ještě ke věemu nemocná :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák