Sekla jsem se sekerou do prstu. Jak dlouho trvá rekonvalescence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.9.25 20:17

Poranění prstu

Dobrý den,
sekla jsem se sekerou do prstu(do kloubu), ze začátku jsem to neřešila a později mi to museli na chirurgii otevřít a vyčistit, protože se mi tam udělal absces. Jenže i teď po nějaké době mi z toho pořád vytéká hnis, prst je oteklý a díra se ne a ne zavřít. Přijde mi, že se to sice trochu lepší, ale pořád to není ono a citlivost v prstu je jiná než na druhé ruce.

Máte někdo zkušenost, jestli je tohle u takových ran normální průběh hojení? Nebo se vám stalo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
19.9.25 20:37

Dobrý večer, je mi vás opravdu líto, ale byla jste s nim u doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76066
19.9.25 20:38
@BobinkaJEDE píše: Více

a na té chirurgii na to říkají co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.25 20:45

@stinga Byla jsem tam několikrát na převaz a při poslední kontrole mi řekli, že už chodit nemusím. Jenže od té doby se to nijak nezlepšilo, spíš mám pocit, že je to horší než když jsem tam přišla. Byla jsem tam opakovaně, ale nic s tím nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.25 20:50

@pipísek57 Ano, byla. Otevírali mi to na chirurgii a vyčistili, ale pořád mi z toho teče hnis a prst je oteklý. Proto právě řeším, jestli je to ještě v normě, nebo jestli má někdo podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.9.25 20:56

Já mám výbornou zkušenost s řepíkem lékařským. Ač to nikde moc nepíšou, krásně hojí rány. Zalej v hrnku dvě lžíce řepíku vroucí vodou a při vychladnutí prst v odvaru koupej, klidně několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76066
19.9.25 20:57

aha, to je divné, jako převážou ti to a čau?
tak možná zkusit ten řepík nebo černou mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3043
19.9.25 21:01

Já myslím, že by to chtělo udělat nějaký odběr vzorku, hnisu, kultivaci.. možná se ti v tom objevily a namnožily nějaké breberky. Šla bych na chíru znova a otravovala a otravovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
19.9.25 21:04

Nebo zkus jit na jiné pracoviště pokud máš možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.25 21:05

@Ochluplepsi Děkuju moc za tip 🙏 Řepík určitě zkusím, jen mám trochu obavy, protože tam je pořád hnis a nejsem si jistá, jestli by se to mělo „jen tak“ zahojit i s tím. Ale každopádně děkuju, zní to zajímavě a chci to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76066
19.9.25 21:05
@teroonka píše: Více

to by bylo nejlepší, než zkoušet ty rady samo domo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
19.9.25 21:11

Není to v normě. Mně taky jednou na chirurgii řekli, že už tam nemusím, že ten prst je jen naražený. No šla jsem po 20 dnech jinam. Tam zjistili, že je zlomený s utrženou šlachou.

Když u doktora řeknou, že už tam chodit nemusíš, tak tím nemyslí, že pokud se to zhorší, tak tam němáš chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.25 21:11

@teroonka Já jsem se tam i vracela kvůli komplikacím a byla jsem tam fakt hodněkrát, ale na poslední kontrole mi řekli, že už chodit nemusím. Jenže mně se to pořád nezdá a přijde mi blbý tam znovu jít, když už mě vlastně ukončili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
19.9.25 21:12

Normální proces hojení to zcela určitě není, pokud tam stále přetrvává zánět.
Po tom převazu to ale chce pořád zachovávat ošetření ve stylu např. Betadine mast a sterilní krytí. Nesmí se ti do toho zkrátka nic dostat, jinak to bude pořád hnisat a pokud to necháš být, tak může i v tom nejhorším případě dojít až k amputaci. Ale, tím tě nechci nijak strašit.
Jinak ten řepík je dobrý nápad, ale po zaschnutí to chce opravdu ošetřit a chránit sterilním čtverečkem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.25 21:18

@Černá Madonna Já to mám celou dobu sterilně zakrytý a při každé výměně to vždycky vydezinfikuju. Určitě se tam nic dostat nemohlo, starám se o to pečlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák