Porod 35+1tt kojení

122
14.1.23 15:15

Porod 35+1tt kojení

Dobrý den prosím o radu.
Dcera narozena akutním císařem v 35 +1tt. Dostává hned od druhého hodně přes strikacku mateřské mléko. V porodnici mi zakázali kojit takže jsem nekojila celých 14 dní. Teď poslední týden se snažím kojit tak že pak dokrmi kolik je potřeba přes strikacku. Jenže problém je v tom že mi přestala pít z prsa. Vůbec nesaje. Má mě jak dudlik. Mála teda teď měla dva dny teploty a má rýmu. Vůbec nevím co s ní. Ráda bych kojila ale to odstrikavani apod mě po 3 týdnech už nebaví. Teď je frustrujici že vůbec nepije z prsa. Takhle aspoň vypila 10 ml z prsa q zbytek jsem dala strikackou.. mám obavy ze kojit nebudu a přitom mléko mám. Kojim každé dvě hodiny neboli snažím se kojit. Už jsem zkoušela tělo na tělo apod ale bez úspěchu. Mám vůbec vytrvat nebo to vzdát? Nerada bych tenhle maraton jela půl roku. Mám doma další dvě děti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24254
14.1.23 15:43

Co zkusit kojit pres cévku. Nebo já to provizorně udělala tak, že jsem dala prso a do koutku jsem dala stříkačku. Pomalu jsem chvílemi vstříkla trochu mléka. Takže možná zkusit přes tu cévku, že by přišla na to, že to z toho prsa může téct. Ale měla teda hodně náročný start do života. Záleží také na co máte sílu, když máte doma dvě děti. Případně bych jen odsavala dokud to půjde a dávala normálně lahví.
Ještě můžete zkusit přímo nějakou LP. Může zkontrolovat techniku sání. Možná je jen špatně přiložená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.1.23 15:56

Je unavená a nemá sílu sát, může za to i ta teplota. Vydrž, až zesílí, bude to lepší.

• Citovat
  • Upravit
34322
14.1.23 17:09

Zkus davat mleko pres cevku. To dudlani je i tak dulezite, stimuluje tvorbu mleka. Zaroven kdyz ji u toho potece mleko, bude ji to motivovat k sani.

Zkus ted peci o dalsi deti predat ostatnim a soustredit se na dcerku, ono se to v dlouhodobem horizontu opravdu vyplati.
Za chvili budes normalne kojit a uz to pak bude bez prace.

Plus muzes zkusit tzv. prirozenou polohu (googli), je to v polosedu miminko brichem na brise, hlavou k tvoji hlave, nohama k noham, koji se vlastne v zaklonu zaborene bradou do prsa. Pro miminka je to prirozena poloha, kdy si sama najdou prso jak hned po porodu, tak pozdeji, treba kdyz s matkou spi. Takto se dobre nakoji i deti, ktere maji v jine poloze problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
14.1.23 19:12

Prosla jsem si temer tim stejnym 9 let zpet. Mozna, ze kdyby to bylo ted a ne kdyz mi bylo 21let a mela jsem prvni dite, nenechala bych se personalem v nemocnici takhle ovlivnit a nic s tim nedelat.Syn se narodil 35+3tt akutnim cisarem, v porodnici jsme byli 10 dni, od zacatku to fungovalo stylem, ze mu sestry daly Nutrilon Nenatal z lahve a pak mi ho dovezli at zkusim kojit, ale ten maly drobek byl samozrejme spavy, vycerpany a najedeny, takze se sotva prisal. Snazila jsem se odsavat, ale to nebyla zadna slava, tenkrat jsem mela jen rucni odsavacku.Po propusteni jsem vedela, ze pro kojeni udelam vse a tak jsem se spojila s laktacni poradkyni, ktera hned druhy den prijela, ukazala mi ruzne metody, zapujcila el. odsavacku apod..Syna jsem pravidelne na kojeni budila a to i v noci. Mleka jsem zvladla odsat v mezicase opravdu jen malo a syn toho take moc nezvladl vytahnout.Pila jsem kojici caj, delala kmin. odvary, homeopatika, prikrmovala hadickou u prsa, v posteli telo na telo, ale syn temer nepribiral, takze detska doktorka hrozila hospitalizaci.Do toho jsem v sestinedeli mela akutni zanet ledvin a a bronchitidu, takze atb a vse co jsem odsala, tak jsem vylevala. Tento maraton o zachranu kojeni jsem davala 3 mesice a vazne jsem se hrozne snazila udelat pro to maximum, ale bohuzel.Syna jsem stale pravidelne prikladala i kdyz dostaval UM, ale pak uz jsem sotva i neco odsala a podle vahy i syn temer nic nevytahl.Byla jsem z toho spatna i psychicky, coz se zacalo odrazet i na synovi, ktwry byl tez rozladeny. Nakonec jsem se smirila s tim, ze tohle proste nevyslo a presli jsme naplno na UM a lahev a najednou syn zacal krasne pribyvat a i ja byla psychicky v pohode a on tez.Ale urcite to nevzdavej, jen proste kdyz to nepujde, netrap se tim, protoze hlavni je, aby jste s miminkem byli v pohode a prospivali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
14.1.23 19:41

@barca0140 ona naštěstí malá má od začátku moje mléko. Jelikož už mám doma jednu nedonosenou. Tak jsem věděla do čeho jdu. Elektrická odsavacka jede každé dvě hodiny, malá už je dravejsi ale prostě někdy si vytáhnu 5ml z prsu a pak jen dudla.. u druhé dcery to bylo jiné prostě se dalo prso ale pila a pak jsem ji jen dala strikackou zbytek. Ale tady teda to je unikát. Dcera je teda narozena o týden dříve než dcera předchozí. První dceru mám normálně v termínu. Ale tady je to víc náročnější. A kdybych nevěděla co to kojení obnáší tak dávno se na to vyprdnu. Mála mi pribira krásné.. 300g za týden. Ale prostě co se týče toho kojení tak mě to začíná nějak vycerpavat ten maraton.. předtím trochu sala a teď nic.. hezký se přisaje ale to je tak všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
7.2.23 00:14

Ahojky tak se ozývam po menší době. Takže s omalouted nyní 3 týden jedeme kojení+dokrm.. z prsa vytáhne max 30 ml.. za den 120-200ml.. víc ne. Takže pak dostane moje odstrikane MM do strikacky.. LP nám radila cévku tak to dopadlo katastrofálně. Cévku nám absolutně nevyhovovala.. Takže jedeme strikacku. A po 7 týdnech už mě to začíná totálně deptat. Jsem frustrovana z toho že malá se stále nenapojila na prso. Už mi to přijde dlouhý a mám obavy ze kojena nebude.. už přemýšlí nad variantou ze budu odstrikavat mléko do flašky a dávat jí to flaškou a až neodstrikam dostatek mléka tak dát um. Čekala jsem ze jak zesili že začne pít pořádně.. Ale ty davky od 5ml do 30ml kdy za den max 200 ml a nenavysuje si to dal je vážně demotivujici
Nemá někdo zkušenosti jak fo stemi dětmi nefonosenymi je? Nevím zda ještě mám vydržet nebo to vzdát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.2.23 06:40

Mám zkusenost 16 let starou. Tedy klasický porod 35+4 tt a v porodnici jsme byli 14 dnů. Naštěstí jsem měla hodně mléka ( elektrická odsávačka, čaje, homea, ty na mě fungují) a tedy přikládat a přikládat. Ty začátky byly hodně náročné, muselo se mu to vyloženě nutit. Občas ublinkával. Domů šel na MM + dokrm odstrikanym MM. To jsme jak sílil odbourali a plně kojeny klasika do 6 m, celkem 3 roky.

Dle mého je cesta do pekel ta stříkačka.
Chce to stimulovat kojení, jinak se množství MM nezvýší.
Ta laktační poradkyně by Ti dál neporadila?

Odstříkavat takhle dlouho musí být šíleně náročný.

U dalšího dítěte jsem podcenila tu porodnici a " na problém" bylo zaděláno ač byl narozen v termínu.

• Citovat
  • Upravit
122
7.2.23 06:55

@kocourGarfield mě v porodnici nedovolili kojit. Takže já 14 dni nekojila. Dalších 14 dni nemoc nás obou, až teď poslední 3 týdny jedeme kojení nejdřív nakojim a pak dokrmim strikackou. Za mě strikacka asi problém nebude z te si to vytáhne úplně sama. Druhou dceru jsem taky tak krmila ale tam jsme do 4 týdnu bez problémů najeli na plné kojeni. Teď tady je to des. Uvážím, nakojim, zvazim, dokrmim; odstrikam mléko tohle mě vše zabere hodinu a za hodinu jedu znovu celý kolotoč.. nepouzivame lahve ani dudlik ale prostě si to kojení nenavysuje.. nejdřív pila jen do 100 za den a pak si to navysila přes 100 a od té doby nic. Nikam nechodím jsem upoután a doma protože než bych někam došla tak bych se hned mohla vrátit na krmení.. zase se kojení vzdát taky nechci. Dva dny dobrý a 3 den nadávám že jí dam už flašku. Ale nechci se toho nějak vzdát.. říkala jsem si že když jsme ztratili 4 týdny že se nám to o 4 týdny prodlouží ale čekala bych nějaký zvrat.. kamarádka stále ať vydržím že budu plně kojit. Takže jsem dost na vážkách. Fakt kolikrát mám stavy že bych ji dala flašku a pak si to rozmyslím.. dneska jdu za LP ale my už jsme zkusili úplně všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.2.23 13:51

@Taštička2
Ale jak se ma laktace navysit?
Potrebujes furt prikladat, furt dudlat, a odsavat.
Ted ti prsa najely na tu davku, kterou mala vypije, a nemaji duvod tvorit vic.

Jak casto kojis? Co nedat dokrm po kazdem kojeni, at ma mala trochu motivaci vic sat?

Chce to mozna kvalitnejsi LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
7.2.23 15:10

@Lucie_Sx kojim každé dvě hodiny. Dneska LP ať jí snížim dokrm aby jí to motivovalo více pít z prsa. Tak uvidíme. Co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.2.23 19:19
@Taštička2 píše:
@Lucie_Sx kojim každé dvě hodiny. Dneska LP ať jí snížim dokrm aby jí to motivovalo více pít z prsa. Tak uvidíme. Co to udělá.

Jenze poptavka rovna se nabidka.
Musis zvednout poptavku, aby prsa zacala produkovat vice. Ubrat dokrm, kojit casteji, odsavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
5.3.23 20:57

@Lucie_Sx mléka mám dost a nepomohlo není schopna to utáhnout. Takže odsavam do flašky a dostává flaškou. Obě dvě jsme se zklidnili. Neutahla mi prso.. za 20 minut tahala klidně 10ml.. A přitom mléka je dost. I když se dokrm ubral tak sice dávku navysila ale nedostačující a kojila jsem klidně hodinu či půl hodiny a bez výsledku. Prso mi stejně neutahla. Takže odsavam do flašky. A když neodsaji dostatek dostane UM. Co se týče mléka jsem měla dost i když jsem kojila tak to mléko tam bylo prostě. Jen neměla sílu to utáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí