Porod bez prasknutí vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2004
8.4.22 20:16

Jinak epidural jsem neměla ani u jednoho, kvůli srážlivosti krve mi ho nechtěli dát. Takže u prvního jsem měla nějakou kapačku, která mi ulevila, u druhého jsem zkusila akorát rajský plyn, málem se zblila, tak jsem si to prostě odtrpěla 😂 dostala jsem akorát rašelinový zábal kolem beder 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.4.22 20:25

@andelka83 kamarádce praskla voda a až pak začly kontrakce, takže někdo to opravdu jak z filmu má :D ale porod trval jen asi 3hodiny a oproti prvnímu prý bolel strašně, jenže při prvním měla epidural, tak to úplně nemůžu brát jako srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
8.4.22 20:53

@Aresis Mám za sebou dva zcela přirozené porody, jeden prasknutím vody začal, takže otvírání probíhalo „na sucho“, u druhého praskla voda někdy kolem začátku tlačení. Ten bez vody trval o dost déle (a nebyl to můj první porod) a intenzita bolesti byla srovnatelná s tím druhým. Myslím, že se to dopředu nedá vůbec naplánovat. Teoreticky to je skutečně tak, že když při otevírání tlačí na děložní hrdlo vak blan, tak je to oproti hlavičce měkké a mělo by to méně bolet. Jestli byl problém s pomalým otevíráním, tak bych se spíš zaměřila na volbu vhodné polohy s využitím gravitace, a zapracovala na dýchání. Čím hůře dýcháš, tím více to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
8.4.22 21:08

První porod mi vyvolali právě prasknutím vody a při druhém voda praskla až při tlačení. První porod byl ve všem horší, pocit tlačení melounu se vztahoval potom na hráz, tlak na čípek jsem snad ani nevnímala. Když u druhého porodu praskla voda až při tlačení, měla jsem pocit, že to mělo mimčo hezky jako po tobogánu a vlastně mi to bylo příjemnější. Ale těžko říct, jak to budeš mít, každý porod může být jiný a úplně to nenaplánuješ. Držím palce, ať je porod rychlý a méně bolestivý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17316
8.4.22 21:08

Tak já první dítě - voda odteklá samovolně (do porodnice jsem přijela durch i přes 2 vložky) a při příjmu na 7 cm otevřeno, hotovo za cca 7h od 1.kontrakcí (ty přišly kolem 18-18.30h), ale hlenovka už mi odešla tak 3h předtím než se začalo něco dít; vana to asi hodně urychlila, ale ke konci se kontrakce zas zpomalily a museli to popohnat oxytocinem - kolem půlnoci už síly ubývaly, malej se vracel mi přišlo, protože od chvíle co byla poprvé vidět hlavička, to trvalo ještě docela dlouho - tak hodinu, bylo mi z kontrakcí do břicha až na zvracení… Ale v půl 2 v noci přesně v termínu vylezl zdravý 3,5kilový kluk, nástřih na 2 stehy.

Jeho o 4 r. mladší ségra mi dala zabrat víc v 1. době porodní - křížové kontrakce celou noc od cca 22h, příjem ve 3.30 s otevřením na 6 cm a ani kapka vody venku, tu mi píchli tak 5.30, za hodinu už pocit na tlačení, přesun kontrakcí do břicha, tlak na spodek, PA s doktorkou to měly jentaktak si nasadit aspoň rukavice, 6.54 bylo po všem, tedy až na placentu, které se 2× ven nechtělo, ale dala si říct. Ten závěr už byl fofr - na 2 zatlačení, ale malá byla menší než bracha o půl kila, vyjela jak po másle. Takže za mě prasklá voda uměle = kratší 2. doba porodní, snazší tlačení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.4.22 21:42

Mě praskla voda samovolně třikrát- pokaždé tak začal porod. Bolesti přiměřené, porody lehké. Počtvrté praskli vodu až ke konci první doby porodní - kontrakce byly totiž hodně slabé a já byla na 10. Rozhodně to nevypadalo na porod 3.5 kiloveho mimina. Spíš jsem měla pocit jako bych se mohla sbalit a jít domů. Ten čtvrtý porod vnímám jako nejhorší. A víte proč? Protože mi nesedla PA… zcela iracionalne mě hrozně rozčilovala, a vůbec za to ve skutečnosti nemohla. To jen pro přiblížení toho, že porod se moc plánovat nedá… po porodu jsem si s tou PA normálně pokecala a ona říkala že to je časté- prostě žena někdy zareaguje jinak než sama čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 21:54

Já mám za sebou jeden porod a to mi praskla voda doma nad raném, pak začaly kontrakce.. Bolet to bolelo, ale dalo se to.. (srovnávám s potratem ve 20tt, to byly ty bolesti fakt drsné 8o) Když jsem dorazila byla jsem už otevřená na 6 cm. Pak už to byl fičák docela. Malá se narodila za 3 a půl hodiny :palec:

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
8.4.22 22:15

@Any9 omotaná šňůra není indikace k horšímu porodu a ani velké dítě, nejmladší měla 4,6kila a byl to nejjednodušší porod. Je to spíš o nastavení ženy, hlavně psychickém a poloze ženy u porodu

• Citovat
  • Upravit
34322
8.4.22 23:20

Priroda celkem vi, co dela (vak blan je hodne kluzka zalezitost, pokud na nej chrstne ta voda a hned jde mimco ven), takze jsem si vodu prasknout nenechala (ani zadne dalsi zasahy), praskla spontanne ke konci porodu. Bolesti jednou hnusne, jednou krasa. To si fakt nevyberes.
Podle me je hlavni vec poloha pri porodu, umoznit rotaci miminku, nelezet na zadech. Zkusena PA te napolohuje prip. to chce byt tak, jak ti vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.4.22 13:23

Ahoj, porod jsem měla vyvolavany..ale krasny, za 3 hod jsem měla porozeno a vodu mi praskli na sale a za 45 min, byla mala venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
10.4.22 20:35
@Mrs. S píše:
@Any9 omotaná šňůra není indikace k horšímu porodu a ani velké dítě, nejmladší měla 4,6kila a byl to nejjednodušší porod. Je to spíš o nastavení ženy, hlavně psychickém a poloze ženy u porodu

Ja upřímně nevím, spis jsem to myslela tak, ze každý porod muže byt úplně jiný, i co se týká vnímání bolesti. A je pravda, ze ta velikost mimina asi s kontrakcema vyloženě nemá co dělat, o to jde asi až vyloženě při tlaceni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
10.4.22 21:42

Mám za sebou teprve jeden porod. Druhý bude za pár týdnů. Porod vyvolávaný. Do půl hodiny od zavedení tablety byly kontrakce po 2 minutách. Po 3 hodinách od zavedení tablety mi samovolně praskla voda a od té doby byly ty kontrakce extrémně silné. Do prasknutí vody jsem to jakž takž v pohodě zvládala ve sprše, ale potom už se ta bolest nedala moc zvládat. Nicméně dcera se narodila za hodinu a půl od prasknutí vody a to jsem na kontrole těsně před prasknutím vody byla otevřena teprve na 2 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
11.4.22 12:42

U prvního porodu mi praskla voda někdy ve 2 ráno a kontrakce, které předtím byly jenom hnusné, byly najednou nesnesitelné. Jako by ta bolest stoupla z 6ky na 10ku. Pak jsem se ještě 7 hodin trápila, než syn vylezl ven.
Druhý porod se mi po 10 hodinách klasických kontrakcí změnil v překotný a dítě šlo ven asi 10 minut po tom, co praskla voda. A jako ty kontrakce byly takové, že mě rolovaly jak ponožku.
Kromě těch jejich uměleckých injekcí do zadku, které bolest vůbec netlumily teda, jsem neměla vůbec nic. Ne, že bych v jisté fázi nechtěla, ale buď bylo moc brzo a nebo moc pozdě :D
Takže můžeš si připravit nějaký porodní plán, ale stejně se to pak bude upravovat realitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
12.4.22 21:22

Kazy porod je jiný ;) u prvního jsem umírali bolesti a byla jsem otevrena jen na 2cm, vrátili mě domů. Po 7 hodinách jsme jeli znovu a byla jsem na 4cm. Už jsem nemohla tak jsem si nechala dát epidural a celý se to zastavilo. Porodila jsem v 1 odpoledne (po 21 hodinách od začátku kontrakci). Vodu mi praskli 2h před.
U druhého jsme jeli do porodnice a přišlo mi, že je to celé na začátku a zase se budeme vracet - omyl. Byla jsem už na 7cm a za hodinu jsem porodila. Bez epiduralu, ani klistyr jsme nestihli. Voda mi praskla asi v aute a postupně odtekala - zadnej vodopád. Od první kontrakce to trvalo 9h.
Podle mě byl ten rozdíl daný hlavně „ulozenim“ miminka v břiše. U druhého byl prostě správně natočený a šlo mu to ven lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí