Poradna duly
Jana Čurdová
Taky mě to čeká poprvé, ale nevyhnu se tomu, takže se zbytečně nestresuju
psychika dělá hodně. Neboj, to se zvládne - bude muset
videa jsem taky viděla a čím víc jsem jich viděla, tím míň mě to děsí ![]()
Taky rodím v červnu. Naštěstí už podruhé…jo porodu se děsím, ale vím, že když už ten okamžik přijde, tak mi to bude úplně jedno
A tak hrozné jako na videu to není ![]()
@Ariadne no já viděla jenom porody v televizi a ty se mi zamlouvaly, horší byly tu skutečný, tak jsem uplně v šoku…někaká rada proti strachu? ![]()
@Tarfinka je a kolikátého? a co to bude? no tam ta paní řvala hrozně že jí to bolí..tak si i říkám, že před přítelem nechci vypadat jako histerka…
@bara 1 Bolet to bude, ale bez toho to nepůjde. Hodně si čtu na netu deníčky, rady, odborné články, abych byla teoreticky připravená. Spíš mám obavy ze zbytečných zásahů zdravotníků, než že to bude bolet. Nejsem žádná hrdinka, ale beru s sebou manžela, aby mi byl oporou.
Taky se jdeme podívat do porodnice, abychom věděli, jak to tam alespoň vypadá
@Ariadne taky si čtu hodně deníčky, ale když každá to má jinak a hlavně každá na to jinak kouká. Některá se bojí víc některá míň. Nebojíš se, že by pak manžel nechtěl mít sex, já slyšela že někteří chlapi se zablokují po porodu…
@bara 1 Termín mám už 3.6., takže hned na začátku a ty? Čekáme chlapečka
Neboj, ono to fakt není až taková hrůza, já jsem si teda nechala píchnou epidurál a samotný porod mě ani moc nebolel, navíc když ti pak dají mimčo do náruče, tak vážně na všechnu bolest zapomeneš ![]()
@bara 1 Tak bude u hlavy, nepředpokládám, že by mi vejral mezi nohy a zkoumal to
má za úkol omývat mi obličej, držet mě za ruku, říkat mi, jak to zvládám a fotit mimčo ![]()
@Tarfinka já až na konci 21.6. a budeme mít holčinu. Ten epidurál bolí? No možná to na těch videích vypadá tak dramaticky protože to není moje miminko no…
Holky, můj chlap viděl i to, jak mě šily, i když krev fakt nesnáší, tak šel s malou z vážení a měření a prostě mu tam oči utekly a určitě to nebylo nic příjemného
a i přes to se u nás nic nezměnilo, naopak si mě moc váží zato, že jsem to tak zvládla. Po porodu mě všude vychvaloval do nebe ![]()
@Ariadne u těch porodů neměli žádnou plachtu, takže tam krásně bylo vidět mezi nohy…a drží chlap i tu ženskou jako- by za záda aby se přitáhla blíž k nohám? nebo to je jen ve filmech?:D
Taky rodím v červnu poprvé, ze začátku tšhotenství jsem četla deníčky a koukala na videa a dost mě to vystresovalo, tak jsem to poslední dobou úplně odbourala - pokud čtu deníček, tak jen když je rovnou jasný, že se tam bude popisovat pohodovej porod
. Snažím se si to nepřipouštět a prostě věřit, že zrovna já budu mít štěstí na porod bez komplikací a co nejkratší
. Docela mě i uklidnila návštěva porodnice, nikdo tam zrovna nehekal
, takže to bylo vlastně takové hezké místo, čisté a intimní prostředí…to mi psychicky hodně pomohlo. Taky si chci vzít manžela, aby mi byl oporou a sdílel to se mnou, vzbuzuje ve mě pocit bezpečí a věřím mu, tak i to snad pomůže. Já na bolest hrozně přecitlivělá, brečím i u trhání obočí
, rozhodně si řeknu o epidurál.
Ale nějak to prostě jít musí, navíc je to časově omezené, nemůžou tě trápit týden, miminko ven musí…a ten pocit, až ti ho dají na břicho, za to určitě bude stát, tomu věřím. To zvládnem!
![]()
Já nevím, že se někdo takhle předem stresuje, stejně miminko nějak ven musí
já se náhodou těším, až bude malej venku a budu se s ním moct ňuchat ![]()
@bara 1 Věř mi, že jak už budeš ležet na porodním sále, tak ti to bude úplně jedno. Budeš se soustředit na porod a nebudeš myslet na porody z videa
Být tebou, tak nato už ani nekoukám, nám třeba hodně pomohl předporodní kurz v porodnici. Všechno jsme si to tam prohlídli a pak jsme věděli co a jak, kam máme jít, co dělat a tak
Jinak mě epidurál nebolel ani trochu. Píchali mi ho v kontrakci, bylo to to poslední..a ta úleva po tom celém dni bolestí, tak ta byla fakt k nezaplacení ![]()
Ahoj holky, pomalu se to blíží a porod je za dveřma. Zrovna jsem koukala na porod na internetu a mám uplnou husinu a mám šílenej strach. Jak jste na tom vy?
popřípadě ty co rodily už, je to tak hrozný jako na těch videích?