Porod - co se nosí na sál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
227
28.8.25 10:46

U nás erární košile nemají, měla jsem svoji na knoflíčky asi za 150 z GAPu🤔 černou, na ní případný nevypratelný flek vidět nepůjde, ale marně přemýšlím nad tím, co by mi jinou košili při porodu zašpinilo natolik, abych to nevyprala🤔 u prvního porodu jsem měla dlouhé triko, stejně jsem ale víc jak polovinu doby strávila nahá ve sprše, i když se taky normálně stydím, ono ten porod je tak zvláštní doba, že mi bylo všechno tak nějak fuk, hlavně aby už bylo miminko venku🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
28.8.25 11:01

U nás se převlékalo do erární košile. Na porodním sále bylo vše erární, na šestinedělí pak už na zvážení maminky. Já ten erár používala co nejdéle, po prvním porodu jsem nějak nemohla ukočírovat očistky. Dole jsem hnisala, tak jsem se pohybovala dost omezeně.

Po dalších dvou porodech už jsem to bylo lepší,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
28.8.25 12:20

Domluv se přímo v porodnici. Ideální jsou takové ty přípravné kurzy před - asistentka to vysvětli jak t tam chodí.
Jinak mě vadily nechutarny - “vložku si držte mezi nohama, žádné kalhotky nesmíte mít”. Z toho jsem byla úplně vyřízená. Pevní porod podle mě v něčem zaskočí skoro každou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11123
28.8.25 12:24

U prvního jsem poprosila o erarni košili, moc se netvarili, nedavaji je běžně. Nakonec akutní císař, takže nahá. U druhého jsem rodila ve svém triku, ve kterém jsem prijela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
29.8.25 19:30

U obou jsem dostala erární košili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie