Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@isp nic není černobílé. Kdyby jsi studovala porod jako takový, možná by ti došlo, kolik „chyb“ k tomu, aby porod opravdu proběhl úspěšně doktoři nasekali. Od neustálého monitorování, přes nevědomý stress matky, že je v cizím prostředí, praskání pl. vody pro urychlení, podávání oxytocinu a další a další, po nevýhodnou a nepřirozenou polohu na zádech. A to se potom narychlo zachrańuje ve jménu „záchrany“ plodu. Kdyby každá z vás přemýšlela a byla informovaná, tak neodsuzuje.
Doktoři jsou přece zlí, dělají všechnojen proto, aby rodičkám a nenarozeným dětem jen ubližovali. Nebo to dělají z nudy. Koukat na monitor je větší zábava než odpočívat na lékařském pokoji. Porodnice bych zrušila, porodnictví přestala vyučovat, stejně té medicíně rozumějí maminky lépe než jakýkoli primář.
@isp a když jsme u těch videí -já tu paní úplně chápu, má svůj porod úplně pod kontrolou, koná podle svých instinktů a nechává zcela věcem přirozený průběh. I když pro většinu z nás nestandartně, ale v podstatě na tom není nic šokujícího.
Tady máš další, kde jde i jasně vidět, že si jako budoucí matka, i když opět v reálu nestandartní místonosti(NE POLOZE) dokáže poradit úplně sama i se šńůrou omotanou kolem krku a rodí evidentně krásné, velké, zdravé dítě bez komplikací, zase podle svých instinktů a nejspíš i poporodních poranění, stejně jako ta předešlá.
https://www.youtube.com/watch?…
A tady pro změnu máš případ, jak to vypadá, když to prostě nejde podle diktátu porodníků, navíc v nepřirozené poloze. A jako třešničku na závěr jí ten deb*l rve placentu hned po porodu ven. Úžasné ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
To jen tak narychlo vybraná videa…
@Amaranthe píše:
Tohle je lepší narození pro miminko, že? https://www.youtube.com/watch?…
Ihned separace, zbytečné zásahy, jo děti jsou určitě rády bez matky…žena je ponížena na pouhého pacienta, nebere se jako myslící svéprávná bytost. Ale to tu určitě některé dámy nepochopí
Co jsem už dávno pochopila je, že ženy které se rozhodnou rodit doma, k tomu mají docela dobré důvody. Nejsou to jen alternativní bezmozci, za které jsou většinovou společností považovány, ale ženy, které vezmou osud děťátka a svůj osud do vlastních rukou. Nespoléhají se, že je přijde zachránit bíloplášť, ale věří své vlastní síle a roli ženy.
Uf, to není porod, ale jatka, alespoň pro mě
Obrovské světlo, hromada lidi okolo, utekla bych jim někam pryč.
![]()
Tak teď jsem se podívala na úvodní video a mně to naopak přijde krásné, všichni jsou v pohodě, hned přiběhli mladší sourozenci, miminko spokojeně přisáté…
@Ivaneska píše:
Uf, to není porod, ale jatka, alespoň pro měObrovské světlo, hromada lidi okolo, utekla bych jim někam pryč.
![]()
U porodu krev prostě teče, to je normální a ti lidé tam mají svůj význam, mají svoji odbornost. Určitě se nepřišli podívat na rozkrok z plezíru. Ženský, nedělejte ze všeho takovou kovbojku.
@AliTad píše:
@Amaranthe Koukala jsem na video, co tam tomu chudákovi dělali s těma hadičkama? Myslela jsem, že tohle se dělá, když dítě nedýchá nebo tak něco, a tohle normálně brečelo
Jinak ono je taky otázka, kolik z těch komplikací, které pak doktoři zachraňují za 5 minut 12, je způsobeno právě zbytečnými a nešetrnými zásahy do průběhu porodu.
Jo to už byl extrém ![]()
Měla jsem sekci po tom, co se mi porod zastavil po píchnutí vody (do té doby postup o 1 cm za hodinu, pak píchnutí při osmi, pak najednou nic, ruční roztahování, kdy mi nějaká baba strčila ruku do vaginy a roztahovala mě ručně
), takže asi tak
Toliko k Miloušům. O porodnicích si myslím své. Když takhle pár porodů dopadne sekcí tak má porodnice víc peněz, tak proč ty zásahy nedělat, že? Sestra měla hnusnýho hamiltona, na kterého jí jiná čůza v Bohunicích ani neupozornila a pak ještě naprosto zbytečný nástřih, i když měl prcek jen něco přes 3 kila. Kamarádce lhali do do zprávy na obilňáku… Případů mám kolem sebe dost.
@AliTad píše:
Tak teď jsem se podívala na úvodní video a mně to naopak přijde krásné, všichni jsou v pohodě, hned přiběhli mladší sourozenci, miminko spokojeně přisáté…
Tiše té mamince závidím
Bylo to moc krásné se na to koukat, malej se díval se mnou a jak viděl to mimčo, tak byl nadšený
A hned mňam mňam, když se mimčo přisálo.
@Burj Chalifa píše:
U porodu krev prostě teče, to je normální a ti lidé tam mají svůj význam, mají svoji odbornost. Určitě se nepřišli podívat na rozkrok z plezíru. Ženský, nedělejte ze všeho takovou kovbojku.
Krev mi teda určitě nevadí, mam za sebou 3 porody a všechny 3 „přirozené“ U třetího proběhla pa až na zavolání přítele, že praskla voda a jde ven hlavička. Vyslyšela naše přání a nechala nás v klidu a soukromí. Pokud jde porod normálně, tak u něho nemusí byt nikdo a držet mě někdo v poloze na zádech a s nohama v takové pitomé poloze, tak věř tomu, že mu vykopnu zuby
![]()
@Ivaneska píše:
Uf, to není porod, ale jatka, alespoň pro měObrovské světlo, hromada lidi okolo, utekla bych jim někam pryč.
![]()
Taky jsem chtěla utéct, to umělé světlo je děsně nepřirozené… Jakmile se děťátko narodí, tak hned stres, hromada lidí, zvuků… Přitom má být okamžitě s matkou, ne že hned na něj hrabe někdo cizí.
@berry4 Jo, to tahání placenty mě taky vytáčí, jak člověk nasbírá info, tak to prostě vidí jinak. Na všecko spěchají. Na placentu se dřív prý čekalo klidně i 24 hodin.
@Amaranthe píše:
Taky jsem chtěla utéct, to umělé světlo je děsně nepřirozené… Jakmile se děťátko narodí, tak hned stres, hromada lidí, zvuků… Přitom má být okamžitě s matkou, ne že hned na něj hrabe někdo cizí.
Tohle všechno jsem si pěkně vyzrala u prvního porodu, celé 2 hodiny jsem nevěděla co se synem je, jestli žije, co s ním kde dělají, málem mě ranila mrtvice. uU dalších dvou už jsem si „diktovala“ podmínky sama. Porody byly lehké a bez komplikací ![]()
@Amaranthe mám za sebou také tři porody. A kurnik, proč ten prostřední, který jediný jsem prožila doma, sama podle sebe, jela do porodnice JEN odrodit byl ten nejlepší? A upřímně lituji toho, že jsem tam jet musela, protože i během těch 50 ti minut do porodu mi to tam dokázali zprasit, jak se dalo. I když samotné rození 2 minuty… No jo no, MILOUŠI… ![]()