Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
isp
1387
1.10.14 18:27

@bismarck ráda se podívám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.14 18:31

@isp nic není černobílé. Kdyby jsi studovala porod jako takový, možná by ti došlo, kolik „chyb“ k tomu, aby porod opravdu proběhl úspěšně doktoři nasekali. Od neustálého monitorování, přes nevědomý stress matky, že je v cizím prostředí, praskání pl. vody pro urychlení, podávání oxytocinu a další a další, po nevýhodnou a nepřirozenou polohu na zádech. A to se potom narychlo zachrańuje ve jménu „záchrany“ plodu. Kdyby každá z vás přemýšlela a byla informovaná, tak neodsuzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.10.14 18:38

Doktoři jsou přece zlí, dělají všechnojen proto, aby rodičkám a nenarozeným dětem jen ubližovali. Nebo to dělají z nudy. Koukat na monitor je větší zábava než odpočívat na lékařském pokoji. Porodnice bych zrušila, porodnictví přestala vyučovat, stejně té medicíně rozumějí maminky lépe než jakýkoli primář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.14 18:39

@isp a když jsme u těch videí -já tu paní úplně chápu, má svůj porod úplně pod kontrolou, koná podle svých instinktů a nechává zcela věcem přirozený průběh. I když pro většinu z nás nestandartně, ale v podstatě na tom není nic šokujícího.
Tady máš další, kde jde i jasně vidět, že si jako budoucí matka, i když opět v reálu nestandartní místonosti(NE POLOZE) dokáže poradit úplně sama i se šńůrou omotanou kolem krku a rodí evidentně krásné, velké, zdravé dítě bez komplikací, zase podle svých instinktů a nejspíš i poporodních poranění, stejně jako ta předešlá.
https://www.youtube.com/watch?…
A tady pro změnu máš případ, jak to vypadá, když to prostě nejde podle diktátu porodníků, navíc v nepřirozené poloze. A jako třešničku na závěr jí ten deb*l rve placentu hned po porodu ven. Úžasné :zed:
https://www.youtube.com/watch?…
To jen tak narychlo vybraná videa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.10.14 18:53
@Amaranthe píše:
Tohle je lepší narození pro miminko, že? https://www.youtube.com/watch?…
Ihned separace, zbytečné zásahy, jo děti jsou určitě rády bez matky… :roll: žena je ponížena na pouhého pacienta, nebere se jako myslící svéprávná bytost. Ale to tu určitě některé dámy nepochopí :kytka: Co jsem už dávno pochopila je, že ženy které se rozhodnou rodit doma, k tomu mají docela dobré důvody. Nejsou to jen alternativní bezmozci, za které jsou většinovou společností považovány, ale ženy, které vezmou osud děťátka a svůj osud do vlastních rukou. Nespoléhají se, že je přijde zachránit bíloplášť, ale věří své vlastní síle a roli ženy.

Uf, to není porod, ale jatka, alespoň pro mě :zed: Obrovské světlo, hromada lidi okolo, utekla bych jim někam pryč. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
1.10.14 19:00

Tak teď jsem se podívala na úvodní video a mně to naopak přijde krásné, všichni jsou v pohodě, hned přiběhli mladší sourozenci, miminko spokojeně přisáté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.10.14 19:00
@Ivaneska píše:
Uf, to není porod, ale jatka, alespoň pro mě :zed: Obrovské světlo, hromada lidi okolo, utekla bych jim někam pryč. :oops: :oops:

U porodu krev prostě teče, to je normální a ti lidé tam mají svůj význam, mají svoji odbornost. Určitě se nepřišli podívat na rozkrok z plezíru. Ženský, nedělejte ze všeho takovou kovbojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.10.14 19:09
@AliTad píše:
@Amaranthe Koukala jsem na video, co tam tomu chudákovi dělali s těma hadičkama? Myslela jsem, že tohle se dělá, když dítě nedýchá nebo tak něco, a tohle normálně brečelo :nevim:
Jinak ono je taky otázka, kolik z těch komplikací, které pak doktoři zachraňují za 5 minut 12, je způsobeno právě zbytečnými a nešetrnými zásahy do průběhu porodu.

Jo to už byl extrém :(
Měla jsem sekci po tom, co se mi porod zastavil po píchnutí vody (do té doby postup o 1 cm za hodinu, pak píchnutí při osmi, pak najednou nic, ruční roztahování, kdy mi nějaká baba strčila ruku do vaginy a roztahovala mě ručně :roll: ), takže asi tak :-) Toliko k Miloušům. O porodnicích si myslím své. Když takhle pár porodů dopadne sekcí tak má porodnice víc peněz, tak proč ty zásahy nedělat, že? Sestra měla hnusnýho hamiltona, na kterého jí jiná čůza v Bohunicích ani neupozornila a pak ještě naprosto zbytečný nástřih, i když měl prcek jen něco přes 3 kila. Kamarádce lhali do do zprávy na obilňáku… Případů mám kolem sebe dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.10.14 19:10
@AliTad píše:
Tak teď jsem se podívala na úvodní video a mně to naopak přijde krásné, všichni jsou v pohodě, hned přiběhli mladší sourozenci, miminko spokojeně přisáté…

Tiše té mamince závidím :kytka: Bylo to moc krásné se na to koukat, malej se díval se mnou a jak viděl to mimčo, tak byl nadšený :mrgreen: A hned mňam mňam, když se mimčo přisálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.10.14 19:11
@Burj Chalifa píše:
U porodu krev prostě teče, to je normální a ti lidé tam mají svůj význam, mají svoji odbornost. Určitě se nepřišli podívat na rozkrok z plezíru. Ženský, nedělejte ze všeho takovou kovbojku.

Krev mi teda určitě nevadí, mam za sebou 3 porody a všechny 3 „přirozené“ U třetího proběhla pa až na zavolání přítele, že praskla voda a jde ven hlavička. Vyslyšela naše přání a nechala nás v klidu a soukromí. Pokud jde porod normálně, tak u něho nemusí byt nikdo a držet mě někdo v poloze na zádech a s nohama v takové pitomé poloze, tak věř tomu, že mu vykopnu zuby :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.10.14 19:13
@Ivaneska píše:
Uf, to není porod, ale jatka, alespoň pro mě :zed: Obrovské světlo, hromada lidi okolo, utekla bych jim někam pryč. :oops: :oops:

Taky jsem chtěla utéct, to umělé světlo je děsně nepřirozené… Jakmile se děťátko narodí, tak hned stres, hromada lidí, zvuků… Přitom má být okamžitě s matkou, ne že hned na něj hrabe někdo cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.10.14 19:15

@berry4 Jo, to tahání placenty mě taky vytáčí, jak člověk nasbírá info, tak to prostě vidí jinak. Na všecko spěchají. Na placentu se dřív prý čekalo klidně i 24 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.10.14 19:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.10.14 19:21
@Amaranthe píše:
Taky jsem chtěla utéct, to umělé světlo je děsně nepřirozené… Jakmile se děťátko narodí, tak hned stres, hromada lidí, zvuků… Přitom má být okamžitě s matkou, ne že hned na něj hrabe někdo cizí.

Tohle všechno jsem si pěkně vyzrala u prvního porodu, celé 2 hodiny jsem nevěděla co se synem je, jestli žije, co s ním kde dělají, málem mě ranila mrtvice. uU dalších dvou už jsem si „diktovala“ podmínky sama. Porody byly lehké a bez komplikací ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.14 19:24

@Amaranthe mám za sebou také tři porody. A kurnik, proč ten prostřední, který jediný jsem prožila doma, sama podle sebe, jela do porodnice JEN odrodit byl ten nejlepší? A upřímně lituji toho, že jsem tam jet musela, protože i během těch 50 ti minut do porodu mi to tam dokázali zprasit, jak se dalo. I když samotné rození 2 minuty… No jo no, MILOUŠI… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí