Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@blobfish píše:
Jo, to si taky říkám, že není nikomu divný, že pocit „bez lékaře bych porodit nezvládla, zachránili mě i dítě“ si z porodnice odnáší tak 90% žen…
@blobfish píše:
Jo, to si taky říkám, že není nikomu divný, že pocit „bez lékaře bych porodit nezvládla, zachránili mě i dítě“ si z porodnice odnáší tak 90% žen…
Presne ![]()
@januschka Píše, že kvůli „nepřirozeným a zbytečným zásahům lékařů do průběhu porodu“, takže dost možná jo. Příběhů o prasklé děloze v důsledku skákání na břicho (pardon, vlastně přidržení fundu) už jsem pár slyšela. Nebo o tom, kdy rodička hodiny ležela na hekárně a nikdo neřešil tíseň miminka (lékaři paradoxně nezasáhli, když byl zásah na místě) - kdyby rodila doma, má u sebe PA, která jí a dítěti bude věnovat maximální pozornost a v případě náznaku problému okamžitě zajistí převoz do porodnice.
@blobfish píše:
Tak čemu se divit? Maminko jste 40+5, to přeci přenášíte, dle zvyklostí naší porodnice vám porod vyvoláme. Co na tom, že vaše tělo na to vůbec není nachystané, ráno zavedem tabletu, v poledne další dvě, večer vám rozbíhající porod zastavíme, aby jste si odpočinula, další den vám porod zase rozjedem, popoženem jej někde mezi 3-5 tým cm píchnutím plodovky, at´si to pěkně užijete, nakonec přidáme trochu oxytocinu, at´to odsejpá, večer vás v tom lepším případě pro tísen´ plodu a vaše celkové vyčerpání akutně kuchnem, jelikož dítě by už asi nepřežilo, protože vy nemáte sílu tlačit. V tom horším uděláme kleštový porod.
V tomto duchu je zde na miminu každý třetí deníček s děkujícími maminkami za záchranu života. At´svého, nebo dítěte.
@berry4 píše:
Tak čemu se divit? Maminko jste 40+5, to přeci přenášíte, dle zvyklostí naší porodnice vám porod vyvoláme. Co na tom, že vaše tělo na to vůbec není nachystané, ráno zavedem tabletu, v poledne další dvě, večer vám rozbíhající porod zastavíme, aby jste si odpočinula, další den vám porod zase rozjedem, popoženem jej někde mezi 3-5 tým cm píchnutím plodovky, at´si to pěkně užijete, nakonec přidáme trochu oxytocinu, at´to odsejpá, večer vás v tom lepším případě pro tísen´ plodu a vaše celkové vyčerpání akutně kuchnem, jelikož dítě by už asi nepřežilo, protože vy nemáte sílu tlačit. V tom horším uděláme kleštový porod.
V tomto duchu je zde na miminu každý třetí deníček s děkujícími maminkami za záchranu života. At´svého, nebo dítěte.
@marcellia píše:
Oproti nasim maminam to mame uz hodne na urovni.
To ano (ačkoli - jak v čem), ale to samé jako s tím Vietnamem - vážně bychom jako měřítko měli brát porodnice v padesátých až osmdesátých (resp. devadesátých) letech minulého století?
@berry4 ´jasne oni lekaři schválne delají všechno tak aby nás ohrozili
,,,studují leta medicínu aby nám jen ubližovaly tak jo,,vratme se všichni rodit ńa pole
@berry4 Přesně,pro základní pomoc, ale taky to porad ještě stačit nemusí. podívejjjáti ttvůjnnázor nevyvracim jen píšu ze já bych do toho nesla. ![]()
@gina76 píše:
@berry4 ´jasne oni lekaři schválne delají všechno tak aby nás ohrozili,,,studují leta medicínu aby nám jen ubližovaly tak jo,,vratme se všichni rodit ńa pole
je to slozita otazka…ale ty to uz moc vyhrocujes.Do porodu se strasne moc zasahuje, delaji se veci rutine, neni cas na nic cekat…striha s ezbytecne, apd..je cas s tim neco udelat..a pak treba ubude zen ktere budou riskovat doma. Porodni domy.
@berry4 A ty jsi PA nebo lékařka a nebo tohle všechno pises jen proto ze tobě se porod zrovna nevydařil?
Nečetla jsem celou diskuzi, ale za sebe musím říct, že bych doma nikdy nerodila. Měla jsem naprosto bezproblémové těhotenství. Žádné otoky ani jiné nepříjemnosti. Až týden před porodem mi Dr. řekla, že malý bude menší a radši porod vyvoláme. Jsem jí za toto rozhodnutí vděčná, protože placenta byla víceméně skoro nefunkční a kdyby prcek byl u mě ještě třeba týden, tak už by strašně těžko prospíval. Navíc měl při porodu nožičku u hlavy a nešel ven. Takže mu Dr. v porodních cestách tu nožičku posunula a i díky tomu jsem nabyla vůbec potrhaná. Malý byl hodně podchlazený a musel hned na vyhřívání. Nevím jak by tohle probíhalo doma. I když jsem dostala tabletu a porod nebyl tedy,,přirozený" byl to krásný zážitek a Dr. mi vlastně zachránili dítě.
@berry4 píše:
v podobném duchu by byl i můj deníček, s tím rozdílem že vyvolávaný porod jsem měla až ve 43. týdnu, přesto mé tělo ani dítě nebyli na porod vůbec připravení a tak jsem si vychutnala všechny výše popsané metody k vyvolání porodu, tedy kromě zastavování, oxytocin mi kapal nonstop. Prý přirozeně ten oxytocin neumím vyrobit takže i jako třetirodička jsem na tom byla stejně 42+3 čípek nezkrácený, děloha nesestouplá, co jiného s tím než porod vyvolat „násilím“??? U třetího porodu jsem o vyvolání prosila od ukončeného 40. týdne a bylo mi řečeno že je to zbytečné že budeme ještě vyčkávat, i přes to že dva předchozí měli naprosto stejný průběh
Tak si rikam kdyby nase porodnictvi bylo tak skvele jak se nam tu nekteri snazi vysvetlovat, zda by byli potreba napriklad takoveto iniciativy
http://www.prirozenyporodvporodnici.cz
@anickadomnik tak kdyz uz se vedelo ze netviris oxytocin, tak zase demence lekaru…ach jo, jak kocourkov..
@quinny píše:
Tak si rikam kdyby nase porodnictvi bylo tak skvele jak se nam tu nekteri snazi vysvetlovat, zda by byli potreba napriklad takoveto iniciativy
http://www.prirozenyporodvporodnici.cz
A jeste bajecne zrcadlo nasemu porodnictvi je tady, kratoucke video co hovori za vse
http://youtu.be/60wZBMRUt0Q