Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@KackaDoup píše:
@kitty123 znam podobny pripad, tatinek privedl holku na pohotovost ze asi slepak..za chvili vysel doktor a rekl, to neni prujem to je plodova voda, a vase dcera rodi…nevedela ani ona a on uz vubec ne
@Burj Chalifa píše:
Děti se prdí? Já myslela, že se rodí.
Aha, dekuji za info. Hned jsem chytrejsi ![]()
@kitty123 no oni zasáhnou, když je třeba. ale doma už to většinou nestihnou… ![]()
@PavlaHr píše:
@kitty123 no oni zasáhnou, když je třeba. ale doma už to většinou nestihnou…
vetsinou zasahnou mnohem driv
Podle me je nejrozumnejsi se hodne dobre k porodu pripravit a snazit se byt doktorum partnerem a nenechat se do niceho natlacit. Porod doma me sice lakal, ale nemela jsem na to odvahu. A tak jsem si narozdil od prvniho porodu hodne veci nastudovala a sepsala porodni plan.. No samozrejme se me snazili dva dny pred terminem natlacit do vyvolani porodu. Ja po brutalnim prvnim vyvolavanem porodu v 37+4, kdy jsem maleho nemohla vytlacit a nakonec ho museli rozdychavat, protoze to proste trvalo dlouho, na dalsi indukci nechtela ani pomyslet. Zvlast kdyz tentokrat k tomu nebyl zadny adekvatni duvod (narozdil od prvniho porodu, kdy to asi bylo nutne), tak jsem to odmitla. Hned druhy den jsem nastoupila se spontannim odtokem vody a mala byla ani ne za dve hodiny venku. Na dve zatlaceni, skoro bez zraneni, agpar 10 a vse podle porodniho planu vcetne okamziteho kojeni. Parada, uplne jinak nez prvne..
@CokeLady píše:
Tvůj způsob komunikace hovoří za vše a jen potvrzuje má slova
To, co jsi předtím napsala, nemělo hlavu ani patu
![]()
@Křováček píše:
Moznost volby by byt mela. Ale v tom pripade musi byt PA a matka ochotny nest vsechna rizika vcetne pripadneho umrti. Jak procitam denicky prijde mi, ze v porodnici v podstate skoto nic neni dobre. Bud personal nezasahuje vubec (viz. denicky typu hodinu me nechali samotnou a nikdo neprisel), nebo zasahuje moc (viz denicky typu za hodinu se na me prisla PA podivat trikrat). Kazdemu vyhovuje neco jineho, o tom to cele je. Ale kvuli tomu se tady nemusime zhadat do krve.
ale ta matka i PA nesou vsechna rizika i vte porodnici nebo se pletu ![]()
@Burj Chalifa píše:
trápí a mučí tam maminky!
Ne pouze je to o tom, ze lekar je skolen na patologii a tu by mel resit a fyziologii o ktere toho zase tak moc nevi nechat na pokoji
![]()
@quinny No pokud vim, tak pokud matka nepodepise negativni reverz, tak odpovednost za porod prebira personal. Kdyz se neco pokazi, mel by byt tedy stihan personal. Navic PA na to v nemocnici neni sama, ma na pomoc kolegyne a lekare, potazmo „za rohem“ vybaveny operacni sal. Ale jak rikam, jsem pro moznost volby, i kdyz ja sama bych podruhe rodila zasadne opet v porodnici. A to z vyse uvedenych duvodu - vice odborniku, vybaveni ihned k dispozici, okamzite reseni komplikaci.
Priznejme si ale, ze rodit doma se bude tak jako tak, tak proc to nezlegalizovat. Lepe dat zenam k ruce vyskolenou PA, kterou za to nikdo nebude tahat po soudech, nez rodit doma pokoutne.
@Křováček mozna tak moralni, ale ve skutecnosti si na nich nic nevezmes…tech pripadu kdy se to dotahne az k soudu je minimum hlavne proto, ze i ty rozsudky co v techto kauzach padly jsou spise vysmech tem rodicum.
Jinak souhlas o moznost volby jde predevsim. Pro spoustu zen je alternativa i soukroma Pa v porodnici a ten sal muzou mit za zady taky ![]()
@quinny No jo, ale to uz je na jine tema, taky mi hybe zluci, kdyz slysim ty radoby spravedlive rozsudky. Soukroma PA v porodnici me nenapadla, to by nebylo spatne reseni. Mam pocit, ze nekde uz to jde, ne? Ale nevim, za jakych podminek.
http://video.aktualne.cz/…02590604f2e/
Taky stoji za par minut vaseho casu