Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@gina76 možná právě proto, že mi při prvním porodu zprasili, co mohli, při druhém také, ale jsem ženská odolná, takže naštěstí krom psych, traumata z prvního jsem to zvládla, jsem spíš začala právě proto hledat informace. Pídit se po tom, co v mých případech zpětně muselo a nemuselo být.
Vyšlo mi, že nemuselo. 90% toho, co se dělo.
Jen se prostě zajímám o tuhle problematiku, čtu, vzdělávám se a vnímám, co se děje.
Napsala jsem jen obecný scénář praktik dnešník porodníků.
Nemá to nic společného se záchranou, nebo pomocí při přirozeném porodu, ale je to v podstatě obecný zažitý průběh.
Vidno, že ty evidentně o tomhle nic nevíš, nezajímáš se, čerpáš, stejně jako plno takových bezduchých bezvěrek jen ze svých zkušeností a bereš je jako mantru.
Jenže situace je bohužel, v drtivé většině jiná.
Proč si myslíš, že plno žen volá po porodech doma? Jen tak, z plezíru? Hloupost. Mysl hlupáka.
Volají po tom, na co mají svaté právo, ale bohužel díky diktatuře porodníků, kterí právě proto, že mají po ruce veškeré vybavení a možnost nakonec plod, nebo matku jakýmkoli způsobem zachránit tohle zenužívají jak jen to jde v duchu urychlování, vypuzování a hlavně: všechno je to byznys. Za víc výkonů, víc peněz. Přeci tu nebudem dlouze, ale v klidu rodit rodičku, když za stejný čas vypudíme z ní a té vedle na pokoji děcka dvě.
Vzpamatuj se
@KackaDoup píše:A ty jsi mela porody jake?
Nemohu si stěžovat vůbec na nic.
@berry4 píše:
@gina76 možná právě proto, že mi při prvním porodu zprasili, co mohli, při druhém také, ale jsem ženská odolná, takže naštěstí krom psych, traumata z prvního jsem to zvládla, jsem spíš začala právě proto hledat informace. Pídit se po tom, co v mých případech zpětně muselo a nemuselo být.
Vyšlo mi, že nemuselo. 90% toho, co se dělo.
Jen se prostě zajímám o tuhle problematiku, čtu, vzdělávám se a vnímám, co se děje.
Napsala jsem jen obecný scénář praktik dnešník porodníků.
Nemá to nic společného se záchranou, nebo pomocí při přirozeném porodu, ale je to v podstatě obecný zažitý průběh.
Vidno, že ty evidentně o tomhle nic nevíš, nezajímáš se, čerpáš, stejně jako plno takových bezduchých bezvěrek jen ze svých zkušeností a bereš je jako mantru.
Jenže situace je bohužel, v drtivé většině jiná.
Proč si myslíš, že plno žen volá po porodech doma? Jen tak, z plezíru? Hloupost. Mysl hlupáka.
Volají po tom, na co mají svaté právo, ale bohužel díky diktatuře porodníků, kterí právě proto, že mají po ruce veškeré vybavení a možnost nakonec plod, nebo matku jakýmkoli způsobem zachránit tohle zenužívají jak jen to jde v duchu urychlování, vypuzování a hlavně: všechno je to byznys. Za víc výkonů, víc peněz. Přeci tu nebudem dlouze, ale v klidu rodit rodičku, když za stejný čas vypudíme z ní a té vedle na pokoji děcka dvě.
Vzpamatuj se
Cetla jsem tve denicky a prislo mi, ze s druhym porodem jsi byla spokojena
Rodila jsi podle fotek v Bohunicich, ze?
@gina76 píše:
@KackaDoup ne a o čem je tedy diskuse? o porodu doma přeci, protože porod v prodnici je hrozný a nebezpečný
Ne to je přece o tom, že doma je to strašně nebezpečné a hazard a umřela by tam asi tak každá pátá matka a každé druhé dítě. To vyplývá z diskuzí o porodech doma, kde je to jak přes kopírák „kdybych rodila doma já, tak jsme nepřežili ani jeden“. ![]()
Moznost volby by byt mela. Ale v tom pripade musi byt PA a matka ochotny nest vsechna rizika vcetne pripadneho umrti. Jak procitam denicky prijde mi, ze v porodnici v podstate skoto nic neni dobre. Bud personal nezasahuje vubec (viz. denicky typu hodinu me nechali samotnou a nikdo neprisel), nebo zasahuje moc (viz denicky typu za hodinu se na me prisla PA podivat trikrat). Kazdemu vyhovuje neco jineho, o tom to cele je. Ale kvuli tomu se tady nemusime zhadat do krve.
@berry4 Jj, promin, jsem se prepsala
Po tom prvnim denicku uz jsem nemela moc odvahu cist dalsi, k Milousum ani dnes radsi ani za zlate prase.
@Křováček píše:
Moznost volby by byt mela. Ale v tom pripade musi byt PA a matka ochotny nest vsechna rizika vcetne pripadneho umrti. Jak procitam denicky prijde mi, ze v porodnici v podstate skoto nic neni dobre. Bud personal nezasahuje vubec (viz. denicky typu hodinu me nechali samotnou a nikdo neprisel), nebo zasahuje moc (viz denicky typu za hodinu se na me prisla PA podivat trikrat). Kazdemu vyhovuje neco jineho, o tom to cele je. Ale kvuli tomu se tady nemusime zhadat do krve.
Souhlas.
@ospalámyš píše:
Ne to je přece o tom, že doma je to strašně nebezpečné a hazard a umřela by tam asi tak každá pátá matka a každé druhé dítě. To vyplývá z diskuzí o porodech doma, kde je to jak přes kopírák „kdybych rodila doma já, tak jsme nepřežili ani jeden“.
@berry4 píše:kolikrát se zamýšlím, čím to je, že ty baby, co nečekaně rodí někde na wecku,, nebo ty, co rodí utajeně, nemají poporodní komplikace, byt´bohužel zdravé dítě nakonec usmrtí, přeci jen - narodí se zdravé a životaschopné.
Tady nechci řešit jejich pohnutky, ale ten fakt, který je - porodí přirozeně, bez problémů, životaschopné dítě. Čím to asi je? Tím, že si musí pomoct samy a jednají, kupodivu, podle svých instinktů?
a jeste to musi bejt potichu a rychl e aby si nikdo nevsim
kdyz jsem byla na stredni asi ve tretaku, tak si pamatuju ze tam prvacka vyprdla prcka na lyzaku. To si ani nikdo nevsim ze je tehotna
chtela bych videt rodice, kdyz se jim misto jednoho vratili hned dve deti ![]()
@berry4 píše:kolikrát se zamýšlím, čím to je, že ty baby, co nečekaně rodí někde na wecku,, nebo ty, co rodí utajeně, nemají poporodní komplikace, byt´bohužel zdravé dítě nakonec usmrtí, přeci jen - narodí se zdravé a životaschopné.
Tady nechci řešit jejich pohnutky, ale ten fakt, který je - porodí přirozeně, bez problémů, životaschopné dítě. Čím to asi je? Tím, že si musí pomoct samy a jednají, kupodivu, podle svých instinktů?
napadlo me totez
@kitty123 znam podobny pripad, tatinek privedl holku na pohotovost ze asi slepak..za chvili vysel doktor a rekl, to neni prujem to je plodova voda, a vase dcera rodi…nevedela ani ona a on uz vubec ne ![]()
@kitty123 píše:
a jeste to musi bejt potichu a rychl e aby si nikdo nevsimkdyz jsem byla na stredni asi ve tretaku, tak si pamatuju ze tam prvacka vyprdla prcka na lyzaku. To si ani nikdo nevsim ze je tehotna
chtela bych videt rodice, kdyz se jim misto jednoho vratili hned dve deti
Děti se prdí? Já myslela, že se rodí.