Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
2.10.14 17:25
@Burj Chalifa píše:
trápí a mučí tam maminky!
:think:A ty jsi mela porody jake?
  • Citovat
  • Upravit
29577
2.10.14 17:44

@gina76 možná právě proto, že mi při prvním porodu zprasili, co mohli, při druhém také, ale jsem ženská odolná, takže naštěstí krom psych, traumata z prvního jsem to zvládla, jsem spíš začala právě proto hledat informace. Pídit se po tom, co v mých případech zpětně muselo a nemuselo být.
Vyšlo mi, že nemuselo. 90% toho, co se dělo.
Jen se prostě zajímám o tuhle problematiku, čtu, vzdělávám se a vnímám, co se děje.
Napsala jsem jen obecný scénář praktik dnešník porodníků.
Nemá to nic společného se záchranou, nebo pomocí při přirozeném porodu, ale je to v podstatě obecný zažitý průběh.
Vidno, že ty evidentně o tomhle nic nevíš, nezajímáš se, čerpáš, stejně jako plno takových bezduchých bezvěrek jen ze svých zkušeností a bereš je jako mantru.
Jenže situace je bohužel, v drtivé většině jiná.
Proč si myslíš, že plno žen volá po porodech doma? Jen tak, z plezíru? Hloupost. Mysl hlupáka.
Volají po tom, na co mají svaté právo, ale bohužel díky diktatuře porodníků, kterí právě proto, že mají po ruce veškeré vybavení a možnost nakonec plod, nebo matku jakýmkoli způsobem zachránit tohle zenužívají jak jen to jde v duchu urychlování, vypuzování a hlavně: všechno je to byznys. Za víc výkonů, víc peněz. Přeci tu nebudem dlouze, ale v klidu rodit rodičku, když za stejný čas vypudíme z ní a té vedle na pokoji děcka dvě.
Vzpamatuj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.10.14 17:49
@KackaDoup píše: :think:A ty jsi mela porody jake?

Nemohu si stěžovat vůbec na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.10.14 17:58
@berry4 píše:
@gina76 možná právě proto, že mi při prvním porodu zprasili, co mohli, při druhém také, ale jsem ženská odolná, takže naštěstí krom psych, traumata z prvního jsem to zvládla, jsem spíš začala právě proto hledat informace. Pídit se po tom, co v mých případech zpětně muselo a nemuselo být.
Vyšlo mi, že nemuselo. 90% toho, co se dělo.
Jen se prostě zajímám o tuhle problematiku, čtu, vzdělávám se a vnímám, co se děje.
Napsala jsem jen obecný scénář praktik dnešník porodníků.
Nemá to nic společného se záchranou, nebo pomocí při přirozeném porodu, ale je to v podstatě obecný zažitý průběh.
Vidno, že ty evidentně o tomhle nic nevíš, nezajímáš se, čerpáš, stejně jako plno takových bezduchých bezvěrek jen ze svých zkušeností a bereš je jako mantru.
Jenže situace je bohužel, v drtivé většině jiná.
Proč si myslíš, že plno žen volá po porodech doma? Jen tak, z plezíru? Hloupost. Mysl hlupáka.
Volají po tom, na co mají svaté právo, ale bohužel díky diktatuře porodníků, kterí právě proto, že mají po ruce veškeré vybavení a možnost nakonec plod, nebo matku jakýmkoli způsobem zachránit tohle zenužívají jak jen to jde v duchu urychlování, vypuzování a hlavně: všechno je to byznys. Za víc výkonů, víc peněz. Přeci tu nebudem dlouze, ale v klidu rodit rodičku, když za stejný čas vypudíme z ní a té vedle na pokoji děcka dvě.
Vzpamatuj se

Cetla jsem tve denicky a prislo mi, ze s druhym porodem jsi byla spokojena :nevim: Rodila jsi podle fotek v Bohunicich, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.10.14 18:00
@gina76 píše:
@KackaDoup ne a o čem je tedy diskuse? o porodu doma přeci, protože porod v prodnici je hrozný a nebezpečný

Ne to je přece o tom, že doma je to strašně nebezpečné a hazard a umřela by tam asi tak každá pátá matka a každé druhé dítě. To vyplývá z diskuzí o porodech doma, kde je to jak přes kopírák „kdybych rodila doma já, tak jsme nepřežili ani jeden“. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.10.14 18:01

@Křováček to byl třetí, o druhém jsem zatím nepsala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.10.14 18:03

Moznost volby by byt mela. Ale v tom pripade musi byt PA a matka ochotny nest vsechna rizika vcetne pripadneho umrti. Jak procitam denicky prijde mi, ze v porodnici v podstate skoto nic neni dobre. Bud personal nezasahuje vubec (viz. denicky typu hodinu me nechali samotnou a nikdo neprisel), nebo zasahuje moc (viz denicky typu za hodinu se na me prisla PA podivat trikrat). Kazdemu vyhovuje neco jineho, o tom to cele je. Ale kvuli tomu se tady nemusime zhadat do krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
2.10.14 18:05

@berry4 Jj, promin, jsem se prepsala :kytka: Po tom prvnim denicku uz jsem nemela moc odvahu cist dalsi, k Milousum ani dnes radsi ani za zlate prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.10.14 18:05
@Křováček píše:
Moznost volby by byt mela. Ale v tom pripade musi byt PA a matka ochotny nest vsechna rizika vcetne pripadneho umrti. Jak procitam denicky prijde mi, ze v porodnici v podstate skoto nic neni dobre. Bud personal nezasahuje vubec (viz. denicky typu hodinu me nechali samotnou a nikdo neprisel), nebo zasahuje moc (viz denicky typu za hodinu se na me prisla PA podivat trikrat). Kazdemu vyhovuje neco jineho, o tom to cele je. Ale kvuli tomu se tady nemusime zhadat do krve.

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 18:07

Porodni domy, jsou ale nesmi s ekvuli legislative pouzivat

• Citovat
  • Upravit
29577
2.10.14 18:12
@ospalámyš píše:
Ne to je přece o tom, že doma je to strašně nebezpečné a hazard a umřela by tam asi tak každá pátá matka a každé druhé dítě. To vyplývá z diskuzí o porodech doma, kde je to jak přes kopírák „kdybych rodila doma já, tak jsme nepřežili ani jeden“. 8)
:lol: kolikrát se zamýšlím, čím to je, že ty baby, co nečekaně rodí někde na wecku,, nebo ty, co rodí utajeně, nemají poporodní komplikace, byt´bohužel zdravé dítě nakonec usmrtí, přeci jen - narodí se zdravé a životaschopné.
Tady nechci řešit jejich pohnutky, ale ten fakt, který je - porodí přirozeně, bez problémů, životaschopné dítě. Čím to asi je? Tím, že si musí pomoct samy a jednají, kupodivu, podle svých instinktů? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
2.10.14 18:22
@berry4 píše: :lol: kolikrát se zamýšlím, čím to je, že ty baby, co nečekaně rodí někde na wecku,, nebo ty, co rodí utajeně, nemají poporodní komplikace, byt´bohužel zdravé dítě nakonec usmrtí, přeci jen - narodí se zdravé a životaschopné.
Tady nechci řešit jejich pohnutky, ale ten fakt, který je - porodí přirozeně, bez problémů, životaschopné dítě. Čím to asi je? Tím, že si musí pomoct samy a jednají, kupodivu, podle svých instinktů? :think:

a jeste to musi bejt potichu a rychl e aby si nikdo nevsim :) kdyz jsem byla na stredni asi ve tretaku, tak si pamatuju ze tam prvacka vyprdla prcka na lyzaku. To si ani nikdo nevsim ze je tehotna :mrgreen: chtela bych videt rodice, kdyz se jim misto jednoho vratili hned dve deti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 18:23
@berry4 píše: :lol: kolikrát se zamýšlím, čím to je, že ty baby, co nečekaně rodí někde na wecku,, nebo ty, co rodí utajeně, nemají poporodní komplikace, byt´bohužel zdravé dítě nakonec usmrtí, přeci jen - narodí se zdravé a životaschopné.
Tady nechci řešit jejich pohnutky, ale ten fakt, který je - porodí přirozeně, bez problémů, životaschopné dítě. Čím to asi je? Tím, že si musí pomoct samy a jednají, kupodivu, podle svých instinktů? :think:

napadlo me totez

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
2.10.14 18:24

@kitty123 znam podobny pripad, tatinek privedl holku na pohotovost ze asi slepak..za chvili vysel doktor a rekl, to neni prujem to je plodova voda, a vase dcera rodi…nevedela ani ona a on uz vubec ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36504
2.10.14 18:24
@kitty123 píše:
a jeste to musi bejt potichu a rychl e aby si nikdo nevsim :) kdyz jsem byla na stredni asi ve tretaku, tak si pamatuju ze tam prvacka vyprdla prcka na lyzaku. To si ani nikdo nevsim ze je tehotna :mrgreen: chtela bych videt rodice, kdyz se jim misto jednoho vratili hned dve deti :mrgreen:

Děti se prdí? Já myslela, že se rodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky