Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@gina76 píše:
@Amaranthe patřím mezi ne..vzhledem k tomu…že jsem doslova v porodnici vykrvácela a nebýt opravdu vterinoveho zásahu 3 lékařů najednou tak tu dneska nečtu tuhle priblblou diskusi
Aha, a četla jsis co jsem tam zažila já? Mě to podělali a pka zachraňovali, takže jednám a píši podle svých zkušeností. Od toho se odvíjí můj názor na to jak to v proodnicích doopravdy funguje. Jo jasně chápu, že jsou případy, kdy to nejde jinak. Ale těch je opravdu mizivé procento, většina žen je schopna porodit sama a bez zásahů, jen to ještě neví ![]()
@kitty123 Nečetla jsem diskusi, tak mi asi unikla souvislost a nevšimla jsem si, že je to vtip.
Každopádně nejlepší vědomí a svědomí tady až tak moc nevidím - ty ženy mluví o sobě, aby se jim rodilo „příjemně“ bez „zlých“ bílých plášťů. A pokud tady chtějí argumentovat, že je to lepší pro děti, doma není žádná separace, vzorný bonding atd., tak ať si uvědomí, že jestli umřou, tak prostě žádný nebude. A za nějaké to postižení jim nebude vděčné ani to dítě. Přesto bych dala ženám možnost porodit doma. Ale pokud to způsobí dítěti újmu, ať jdou normálně k soudu za neúmyslné zabití nebo poškození zdraví z nedbalosti. Když tedy s plným vědomím a svědomím. Howg.
@Amaranthe píše:
Aha, a četla jsis co jsem tam zažila já? Mě to podělali a pka zachraňovali, takže jednám a píši podle svých zkušeností. Od toho se odvíjí můj názor na to jak to v proodnicích doopravdy funguje. Jo jasně chápu, že jsou případy, kdy to nejde jinak. Ale těch je opravdu mizivé procento, většina žen je schopna porodit sama a bez zásahů, jen to ještě neví
Mizivé procento? Možná by si to chtělo nastudovat statistiku!
@Levandule121 píše:
@kitty123 Nečetla jsem diskusi, tak mi asi unikla souvislost a nevšimla jsem si, že je to vtip.Každopádně nejlepší vědomí a svědomí tady až tak moc nevidím - ty ženy mluví o sobě, aby se jim rodilo „příjemně“ bez „zlých“ bílých plášťů. A pokud tady chtějí argumentovat, že je to lepší pro děti, doma není žádná separace, vzorný bonding atd., tak ať si uvědomí, že jestli umřou, tak prostě žádný nebude. A za nějaké to postižení jim nebude vděčné ani to dítě. Přesto bych dala ženám možnost porodit doma. Ale pokud to způsobí dítěti újmu, ať jdou normálně k soudu za neúmyslné zabití nebo poškození zdraví z nedbalosti. Když tedy s plným vědomím a svědomím. Howg.
Panebože to je zas názor! A co lékaři? Ti kolikrát i zabijí a je to lege artis…
@Levandule121 píše:
Mizivé procento? Možná by si to chtělo nastudovat statistiku!
Tak mi nějakou pošli, nějakou neovlivněnou ![]()
@Levandule121 píše:tvuj nazor, mas na nej pravo
@kitty123 Nečetla jsem diskusi, tak mi asi unikla souvislost a nevšimla jsem si, že je to vtip.Každopádně nejlepší vědomí a svědomí tady až tak moc nevidím - ty ženy mluví o sobě, aby se jim rodilo „příjemně“ bez „zlých“ bílých plášťů. A pokud tady chtějí argumentovat, že je to lepší pro děti, doma není žádná separace, vzorný bonding atd., tak ať si uvědomí, že jestli umřou, tak prostě žádný nebude. A za nějaké to postižení jim nebude vděčné ani to dítě. Přesto bych dala ženám možnost porodit doma. Ale pokud to způsobí dítěti újmu, ať jdou normálně k soudu za neúmyslné zabití nebo poškození zdraví z nedbalosti. Když tedy s plným vědomím a svědomím. Howg.
@Amaranthe necetla, ale když to mám ríci…tak asi takhle…když už ti to zkazi nebo zavini v nemocnici…můžou to okamžitě napravit…ale když to pokazí PA tak ne. a proste nekdo zbytecne umre…nikdo není neomylný ani doktoři, ale aspoň svou chybu můžou napravit…znám hodně matek co měly na male přesně s tím samým co jsem měla já…jedna to nezvládla a zanechala manzelovi dve ditka!!!…jedna z 5ti…představ si že by vsechny rodily doma…byly by bez nejmenší šance!!!…píšu z mobilů omluva za chyby
@marcellia píše:
V dnešní době máme ten luxus, že si samy můžem vybrat porodnici, porodníka, samy říct svoji představu o průběhu porodu a 1.por.době, odmítnout oxytocin, nástřih hráze, klystýr, přítmí, bonding..je toho spoustu. […] Dneska je prostě tolik možností rodit příjemně s minimálním zásahem lékařů a přesto je mít nablízku v případě komplikací, že nechápu názory, jak strašný to v porodnicích je. mmch jsem viděla porod ve Vietnamské porodnici, tak TO!, je opravdu mazec se vším všudy
Asi každá žijeme jinde
Např. v Praze nevím o jediné porodnici, která by umožňovala to, co popisujete.
Reportáž z Vietnamu jsem také viděla a dávám vám za pravdu, přesto pro nás doufám vietnamské zdravotnictví není měřítkem.
@gina76 Tak jasně, vnímáš to ze svého úhlu pohledu.
A co mi jako napravili? V prvý řadě nemají co podělávat!
Nějakou dobu po porodu se mi objevily deprese a úzkosti ze selhání! Klidně to napíši veřejně, ale než jsem si zašla na kineziologii, tak jsem mívala i stavy, kdy jsem se sebepoškozovala. Imrvére mě z rozházené psychiky bolely záda.
Do teď kolikrát nevím co po mě malej chce. Nikdy jsem to nepoznala! Pocity byly typu: Dítě řve… no a, a co mám jako dělat? Tohle prostě není normální stav po porodu! Nejsem jediná na kom zpackaný porod zanechal stopy. Naštěstí jsem teď ve stavu, kdy o tom dokáží psát bez emocí… i když to tak nemusí působit. Konečně mám pocit… po 20 měsících, že si malýho konečně pořádně užívám ![]()
@blobfish Praha má moc rodicek..tak tam prostě není ani ta moznost…chce to zkusit okolní porodnice v malých mestech…tam dokazou dát rodickam veškerý komfort
@blobfish @Amaranthe já mám taky deprese a úzkosti…ale mám 2 děti a nemůžu si dovolit o ne nestarat…život de dál
@gina76 Tak jasně, že se musíš starat, ale pokud máš takové stavy, tak jednoho dne nějak odpadneš… zhroutíš se, nebo to půjde do fyzického těla. Jestli máš na to „koule“, zkus tu kineziologii. Mě neskutečně pomohla ![]()
@Amaranthe píše:presne to co ty, myslim v porodnici, zaziva spoustu zen. A ten stres maj bohuzel i ty miminka
Nějakou dobu po porodu se mi objevily deprese a úzkosti ze selhání! Klidně to napíši veřejně, ale než jsem si zašla na kineziologii, tak jsem mívala i stavy, kdy jsem se sebepoškozovala. Imrvére mě z rozházené psychiky bolely záda.Do teď kolikrát nevím co po mě malej chce. Nikdy jsem to nepoznala! Pocity byly typu: Dítě řve… no a, a co mám jako dělat? Tohle prostě není normální stav po porodu! Nejsem jediná na kom zpackaný porod zanechal stopy. Naštěstí jsem teď ve stavu, kdy o tom dokáží psát bez emocí… i když to tak nemusí působit. Konečně mám pocit… po 20 měsících, že si malýho konečně pořádně užívám
@Amaranthe píše:
Nějakou dobu po porodu se mi objevily deprese a úzkosti ze selhání! Klidně to napíši veřejně, ale než jsem si zašla na kineziologii, tak jsem mívala i stavy, kdy jsem se sebepoškozovala. Imrvére mě z rozházené psychiky bolely záda.Do teď kolikrát nevím co po mě malej chce. Nikdy jsem to nepoznala! Pocity byly typu: Dítě řve… no a, a co mám jako dělat? Tohle prostě není normální stav po porodu! Nejsem jediná na kom zpackaný porod zanechal stopy. Naštěstí jsem teď ve stavu, kdy o tom dokáží psát bez emocí… i když to tak nemusí působit. Konečně mám pocit… po 20 měsících, že si malýho konečně pořádně užívám
Ježíš, tohle je snad úplně normální!
Záda bolí z péče o dítě. A u staršího, ač jsem měla porod krásný a ráda jsem na něj vzpomínala, tak jsem také vůbec nepoznala, co chce. To pak až u druhého, kterého jsem po své záchraně života měla u sebe asi až po 7 dnech. No - u sebe… Doma pořád spal v postýlce a budil se jen na kojení. Takže o nějakém našem kontaktu může být řeč tak od roka. ![]()
@Levandule121 A jaktože mne po tý kineziologii už nebolí
? Tak každý to má jinak, kamarádka to poznala právě až u holčičky, kterou rodila přirozeně ![]()