Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodila jsem před 2 měsíci a klidně bych do toho šla znovu hned
v porodnici jsem strávila posledních 15 minut z porodu, tou rychlostí naprosto bez zásahů, bez poranění, zpětně se divím, že jsem se zvládla vůbec vysvléknout, bolest si nějakou vybavuji až když lezla malá ven ![]()
@Ivaneska To je mi líto. Osobně si myslím, že se takové věci nedějí náhodou. Spousta žen si řekne, že se tady děje něco špatně. Špatně se děje to, že se opravdu razantně potlačuje lidská přirozenost. Zrod dítěte se nedá brát továrním způsobem. A je načase s tím něco dělat, jsem ráda, že znám nejvíc těch pozitivních případů porodu doma
Ono tak nějak nakopne. ![]()
@KackaDoup porod do vody, to je v ČR úplné tabu
U nás v nemocnici, to nejde, přitom tam mají obrovskou vanu, by mě zajímalo na co
Porodit přirozeně trojcata, musí být nádherné ![]()
@Sopttíček Přesně, porodní domy, ale něco opravdu rodinného typu.
Někde, kde by bylo víc času, víc prostoru…
@KackaDoup píše:
Trochu vam ty ty porody zavidim…ja uz to nikd ynezaziju
Já už taky rodit nebudu
bohužel ![]()
@Ivaneska píše:
Já už taky rodit nebudubohužel
a ja uz taky rodit nebudu, dikybohu ![]()
@CokeLady víš jak. Ano, břicho je jedna věc, porod druhá. Břicho pomine, kdežto poporodní problémy kolikrát ne
![]()
@KackaDoup to je velká škoda. Já teda NAŠTĚSTÍ všechny svoje děti, ale upřímně - první porod žádná hitparáda. Mám o tom i deníček.
@berry4 vsechno bylo hlavne kvuli tomu prvnimu…kluk 5200g porod nepostupoval, hned na prijmu videli ze neco je spatne..branka? jinak sjem byla na 6 prstu…po oxytocinu zacaly padat ozvy..takze akutni cisar…
@KackaDoup
oxytocin… No nic no. NĚJAK SE TO ZDŮVODNIT MUSELO ![]()
@CokeLady píše:
Jsem přesvědčená o tom, že porody končí císařem a „spásným zásahem lékařů“ v drtivé většině případů jen proto, že žena nemůže rodit sama, snad ani nechce přijmout tu zodpovědnost poslouchat svoje tělo a odrodit si, jak potřebuje. Radši se nechá zavřít na sterilní prostředí a v leže s monitorem na břiše poslouchá rady (lecky od bezdětných por. asistentek nebo doktorů můžu), aby jí řekli, jak má poroditPorodům mimo nemocnic a ještě navíc a několikadenním pobytem fandím. Ty, co to odsuzují považuju za neinformované a s jakou razancí prosazují své negativní názory i za omezené.
tak napada otázka, když pořídíte doma a dítě např. nebude dýchat nebo vy budete krvácet tak ze to nepůjdezastavit co budete ddělat? možná pak bude pozdě litovat. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Doktoři jsou přece zlí, dělají všechnojen proto, aby rodičkám a nenarozeným dětem jen ubližovali. Nebo to dělají z nudy. Koukat na monitor je větší zábava než odpočívat na lékařském pokoji. Porodnice bych zrušila, porodnictví přestala vyučovat, stejně té medicíně rozumějí maminky lépe než jakýkoli primář.