Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak úvodní video je pro mě dost extrem. Takhle bych nikdy rodit nechtěla, ale každého věc, kde a jak rodí
Já si moc přála rodit posledního syna doma, ale byla jsem moc velký srab, ale službu mel mladý doktor, který šel po vyšetření zase dál chrupat a Pa byla taky úžasná, nechala nás celou dobu v klidu. 2× nebo 3× jen nakoukla a ptala se, jak se cítím a něco nepotrebuju, pak si šla zase po svých.
@Ivaneska píše:
Tohle všechno jsem si pěkně vyzrala u prvního porodu, celé 2 hodiny jsem nevěděla co se synem je, jestli žije, co s ním kde dělají, málem mě ranila mrtvice. uU dalších dvou už jsem si „diktovala“ podmínky sama. Porody byly lehké a bez komplikací
To je dobře
Akorát je mi líto, že ten první zážitek musí porodníci prostě zničit.
@Amaranthe Já přijela vyloženě za minutu 12, před 7. hod. ráno mě prijmuli a v 7.12 byl syn na světě, takže tam ani nebyl čas na nějaké vzpírání se, ale připadala jsem si jak kus masa, jen riznout, vykuchat a jedeme dál ![]()
@Ivaneska myslím si jedno. Kdybychom nebyly tak připos. aný, tak zdegenere strašáky a nařízeními, měly to v hlavě víc srovnané, tak to neřešíme. Upřímně obdivuji všechny, co dokáží jít za svými instinkty a stojí si za svým, se zdravým rozumem a podporou dokáží rodit tak, jak chtějí. Bohužel tady v ČR je to a dlouho bude jen snová vize, na západ od nás běžná praxe. Ovšem s veškerým luxusem a péčí k tomu potřebnou ![]()
@CokeLady píše:
Jsem přesvědčená o tom, že porody končí císařem a „spásným zásahem lékařů“ v drtivé většině případů jen proto, že žena nemůže rodit sama, snad ani nechce přijmout tu zodpovědnost poslouchat svoje tělo a odrodit si, jak potřebuje. Radši se nechá zavřít na sterilní prostředí a v leže s monitorem na břiše poslouchá rady (lecky od bezdětných por. asistentek nebo doktorů můžu), aby jí řekli, jak má poroditPorodům mimo nemocnic a ještě navíc a několikadenním pobytem fandím. Ty, co to odsuzují považuju za neinformované a s jakou razancí prosazují své negativní názory i za omezené.
@berry4 bohužel mas pravdu, ještě x desítek let, tu nebude možno rodit, tak jak ženy chtějí. Z těhotenství se dělá nemoc, z porodů jatka. Je to šílené a je mi z toho hodně smutno
Snad se vzepre více žen a budou bojovat za svá práva, to by mohlo vše jen urychlit
Jsme přeci jen rodičky, rodime my, ne nějaký doktor, tak chceme své soukromí, svůj klid a bez těchhle základních věcí se nedokážeme soustředit a poslouchat naše instinkty ![]()
@CokeLady píše:
Jsem přesvědčená o tom, že porody končí císařem a „spásným zásahem lékařů“ v drtivé většině případů jen proto, že žena nemůže rodit sama, snad ani nechce přijmout tu zodpovědnost poslouchat svoje tělo a odrodit si, jak potřebuje. Radši se nechá zavřít na sterilní prostředí a v leže s monitorem na břiše poslouchá rady (lecky od bezdětných por. asistentek nebo doktorů můžu), aby jí řekli, jak má poroditPorodům mimo nemocnic a ještě navíc a několikadenním pobytem fandím. Ty, co to odsuzují považuju za neinformované a s jakou razancí prosazují své negativní názory i za omezené.
Pod to se podepisuju ![]()
@Ivaneska casto si poustim zahranicni videa z porody do vody…dycha z toho na me klid a pohoda..miminka nikdy nervou…a nikdy neni zadne zraneni…cim to asi bude? neslo by to takhle nejak? a to jsou to nekdy i porody dvojcat. A videla jsem i spontani porod trojcat
sice v nemocnici ale krasny.
Ja jsem to stesti prirozene porodit dite nemela…a buhvi ci to je vina..
@KackaDoup moje souseda si u dvojek prosadila své. Nutili ji do sc, předčasný porod kdesi cosi, přijela, až rodila. Porodila při 159 cm dvě krásné holky 3100g a 2950 úplně přirozeně. Všechno je to opravdu v hlavě a o přesvědčení.
@kriticka píše:
Absolutně nesouhlasím s porodem doma a odsuzují všechny ženy které takto hazarduji s životem dítěte…
Kdyby bylo na mě, nerodím doma ani v nemocnici, ale někde blízko ní (nějaký speciální byt nebo něco podobného) - ale aby v případě komplikace byl přesun otázkou minuty (bohužel něco „mezi“ u nás stále chybí, porodních domů je málo a stále to není „ono“. Nikoho neodsuzuji za porody doma, sama bych do toho spíš nešla, ale dlouho mi to leželo v hlavě (do porodky to zas tak daleko nemáme)
@CokeLady píše:
Napsala jsi to drsně, ale pravdivě
Já svůj instinkt neposlechla a dopadla jsem blbě.
Jo chtěla jsem podotknout, že jsem se porodu vůbec nebála…děsilo mě spíš, jakou „směnu“ schytám v nemocnici…bála jsem se lidí, nikoli toho, že bych to nezvládla…a to už o něčem vypovídá
přestože nemám špatnou zkušenost z prvního porodu, k druhému už si zaplatím konkrétní PA, abych byla opravdu bez starostí.
@berry4 mě s dvojčaty „vnutili“ přirozený porod (já nechtěla kvůli mým špatným kyčlím, měla jsem i doporučení od ortopeda), ale nakonec jsem za něj ráda, bylo to v pohodě, akorát tam bylo moc lidí, ale to u dvojek holt být musí. Jenom cca týden od porodu jsem se nemohla postavit na nohy a dodnes mám s kyčlemi problémy ![]()
K porodům doma, nic proti nim nemám, já bych na to asi odvahu neměla, ale vyhovovalo by mi něco jako jsou porodní domy a myslím, že by měla být lepší informovanost rodiček a lepší přístup zdravotníků (zažila jsem dost nepříjemných chvilek, hlavně od doktorů mužů)