Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
2.10.14 22:26
@KackaDoup píše:
Holky vsecko je to o penezich…jen o penezich

Ano, je to tak… Jak ten porodník říkal, kdysi (tak 70 let zpátky) si pár lékařů všimlo, že u porodu nejsou lékaři, tak to začali řešit, a dnešné porodnictví je výsledek… :-( Ano bývalo hůř, mé babičce vinou porodů v porodnici zemřely dvě děti, přežilo až třetí, které rodila doma… Ale stejně, je toho tolik co zlepšovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
2.10.14 22:27
@KackaDoup píše: :lol: :palec: hlavne to skvele vedl :palec:

No, to je ještě bonus.. Kladný hrdina, a tak sexy! :lol: :lol: :oops: (promiň, manžela mám na služebce… :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 22:29
@J_Doe píše:
No, to je ještě bonus.. Kladný hrdina, a tak sexy! :lol: :lol: :oops: (promiň, manžela mám na služebce… :lol: )
:mrgreen: ja chapu, taky jsem sama…jeste jednu noc..
  • Citovat
  • Upravit
3332
2.10.14 22:29

@quinny Jo, to už jsem tehdy viděla. Vzpomínám si, jak mě to hrozně rozčílilo :|

Já mám doktory proběhaný vcelku dost, a prakticky vždycky jsem se setkala s tím, že se mnou jednali jako s dospělou a myslící bytostí, byť ne vzdělanou v medicíně - až na jednu výjimku, a to byla gynekologie. Kdekoliv. Budťo jsem byla „hodná“, a pak se o mě mile starali, ale prakticky bez vysvětlování, nebo jsem „hodná“ nebyla, a pak se mě snažili odbývat :zed:
Mám na to teorii, že prostě žena, co leží s roztaženýma nohama, ukazuje, jak moc má zkrvavenou vložku, nebo třeba při porodu zažívá velké bolesti, tak prostě pozbývá velkou část svojí autority, zatímco lékař, který prakticky vždycky stojí, má bílý plášť, a v hlavě podle mě tak trochu božský komplex, má tu autoritu až neúměrně nahoře, a je jasné, co všechno z toho může vyplývat.

Já nejsem bůhvíjaká zastánkyně domácích porodů, nešla bych do toho, ale jsem přesvědčená, že rodiče by měli mít právo se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 22:30
@poppaea píše:
@quinny Jo, to už jsem tehdy viděla. Vzpomínám si, jak mě to hrozně rozčílilo :|

Já mám doktory proběhaný vcelku dost, a prakticky vždycky jsem se setkala s tím, že se mnou jednali jako s dospělou a myslící bytostí, byť ne vzdělanou v medicíně - až na jednu výjimku, a to byla gynekologie. Kdekoliv. Budťo jsem byla „hodná“, a pak se o mě mile starali, ale prakticky bez vysvětlování, nebo jsem „hodná“ nebyla, a pak se mě snažili odbývat :zed:
Mám na to teorii, že prostě žena, co leží s roztaženýma nohama, ukazuje, jak moc má zkrvavenou vložku, nebo třeba při porodu zažívá velké bolesti, tak prostě pozbývá velkou část svojí autority, zatímco lékař, který prakticky vždycky stojí, má bílý plášť, a v hlavě podle mě tak trochu božský komplex, má tu autoritu až neúměrně nahoře, a je jasné, co všechno z toho může vyplývat.

Já nejsem bůhvíjaká zastánkyně domácích porodů, nešla bych do toho, ale jsem přesvědčená, že rodiče by měli mít právo se rozhodnout.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
2.10.14 22:41

Modelka Gabriela Dvořáková (25) má termín porodu koncem října. Rodit by chtěla přirozenou cestou, ale jak sama říká, člověk nikdy neví, jak to dopadne.
Zdroj: http://revue.idnes.cz/…modelky.aspx?… :think:

• Citovat
  • Upravit
6021
2.10.14 22:42
@poppaea píše:

Souhlas, akorát teda já mám zkušenost tu, že jediný, kdo se mnou jednal jako se vzdělanou a svéprávní osobou, byl můj gynekolog. Ale stejně jsem mu o plánu rodit doma neřiíkala, a pak už šel do důchodu, nebo co (nezdal se mi tak starý.. ale kdo ví, asi měl „vyděláno“…)

S postojem, že rodička není pacient, a je svéprávná bytost jsem se naplno setkala až ve Švýcarsku (kde jsem rodila poslední dítě), a mohu říct, že ten postoj k lidem je tak diametrálně odlišný, že se to těžko popisuje. gynekolog na vás sáhne až po tom, co se omluví, že to může bolet, gynekolog nás s manželem provedl porodnicí, PA nás ujistila, že porodní obaly se netrhají (po zděšení, že se to někde dělá!), manželovi u porodu nabídli kafe nebo čaj… Prostě byli jsme KLIENTY porodnice, ne pacienti, nikdo nebudil dítě, ani mě… mohla bych pokračovat na dvě stránky… Kdyby tohle fungovalo v čechách, domácích porodů by opravdu ubylo, a to nemyslím zle, to myslím tak, že tady se ve většině případů nedokáže v porodnici udělat PŘIROZENÝ porod… Už jen taková maličkost (pro mě dost významná), že i když někde dokáží respektovat rodičku, tak po porodu její práva končí, a šup tam s umělým oxytocínem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 22:43
@J_Doe píše:
Souhlas, akorát teda já mám zkušenost tu, že jediný, kdo se mnou jednal jako se vzdělanou a svéprávní osobou, byl můj gynekolog. Ale stejně jsem mu o plánu rodit doma neřiíkala, a pak už šel do důchodu, nebo co (nezdal se mi tak starý.. ale kdo ví, asi měl „vyděláno“…)S postojem, že rodička není pacient, a je svéprávná bytost jsem se naplno setkala až ve Švýcarsku (kde jsem rodila poslední dítě), a mohu říct, že ten postoj k lidem je tak diametrálně odlišný, že se to těžko popisuje. gynekolog na vás sáhne až po tom, co se omluví, že to může bolet, gynekolog nás s manželem provedl porodnicí, PA nás ujistila, že porodní obaly se netrhají (po zděšení, že se to někde dělá!), manželovi u porodu nabídli kafe nebo čaj… Prostě byli jsme KLIENTY porodnice, ne pacienti, nikdo nebudil dítě, ani mě… mohla bych pokračovat na dvě stránky… Kdyby tohle fungovalo v čechách, domácích porodů by opravdu ubylo, a to nemyslím zle, to myslím tak, že tady se ve většině případů nedokáže v porodnici udělat PŘIROZENÝ porod… Už jen taková maličkost (pro mě dost významná), že i když někde dokáží respektovat rodičku, tak po porodu její práva končí, a šup tam s umělým oxytocínem…
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
2.10.14 22:45

@J_Doe ale musim priznat, ze me se porodni asistentka pro vysetrovani vzdycky omluvila ze to bud ebolet..a uz to je 20let ;) je to o lidech

• Citovat
  • Upravit
6021
2.10.14 22:51
@KackaDoup píše:
@J_Doe ale musim priznat, ze me se porodni asistentka pro vysetrovani vzdycky omluvila ze to bud ebolet..a uz to je 20let ;) je to o lidech

Ano, je to opravdu o lidech. Já jsem v čr zažila v porodnicích PA, které do mě šahaly, když jsem měla kontrakci (fuj, to byla bolest), a až PA doma, která do mě šáhla mimo kontrakci a vevnitř si na ni počkala, mi ukázala, že to jde i jinak.
A právě proto, že to je jen o lidech mi ukázalo, že by změna byla tak hrozně levná, jenom kdyby se chtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.10.14 08:23
@J_Doe píše:
Souhlas, akorát teda já mám zkušenost tu, že jediný, kdo se mnou jednal jako se vzdělanou a svéprávní osobou, byl můj gynekolog. Ale stejně jsem mu o plánu rodit doma neřiíkala, a pak už šel do důchodu, nebo co (nezdal se mi tak starý.. ale kdo ví, asi měl „vyděláno“…)S postojem, že rodička není pacient, a je svéprávná bytost jsem se naplno setkala až ve Švýcarsku (kde jsem rodila poslední dítě), a mohu říct, že ten postoj k lidem je tak diametrálně odlišný, že se to těžko popisuje. gynekolog na vás sáhne až po tom, co se omluví, že to může bolet, gynekolog nás s manželem provedl porodnicí, PA nás ujistila, že porodní obaly se netrhají (po zděšení, že se to někde dělá!), manželovi u porodu nabídli kafe nebo čaj… Prostě byli jsme KLIENTY porodnice, ne pacienti, nikdo nebudil dítě, ani mě… mohla bych pokračovat na dvě stránky… Kdyby tohle fungovalo v čechách, domácích porodů by opravdu ubylo, a to nemyslím zle, to myslím tak, že tady se ve většině případů nedokáže v porodnici udělat PŘIROZENÝ porod… Už jen taková maličkost (pro mě dost významná), že i když někde dokáží respektovat rodičku, tak po porodu její práva končí, a šup tam s umělým oxytocínem…

No tak s tímhle souhlasím, rodička by měla do jisté míry mít možnost o některých možných záležitostech spolurozhodovat. Ten RESPEKT K pacientům mi tady v čechách poněkud chybí (někdy je, strašně záleží na štěstí), já jdu kolikrát s dětmi k lékaři a už předem se bojím, kdo tam bude a jak ke mě bude přistupovat. Třeba i proto, že na něco mám svůj názor a tady je tak zaběhnuté, že pacient musí poslouchat, jinak je to kverulant, co čte moc internet :D

A takhle jako v tom švajcu bych si to představovala, tady tolika lidem přijde jako normální jistá arogance, nepříjemné sestry, nebo ten postoj k pacientům, že nemají co do své léčby nebo porodu mluvit :nevim:
Někdy je těžké najít porodníka a personál s respektem, s tím souvisí i ty porody doma a tady se hned ozývají ironické hlášky typu" v porodnicích rodičky mučí a trápí, chtějí jim ublížit, porod v porodnici je strašně nebezpečná věc" a podobně, některé to ženou do extrémů, no jak u blbečků na dvorečku :)
Přitom mně by stačilo docela málo - respektovat pacienta/rodičku, přistupovat k ní jako ke klientovi a nejet podle zaběhané rutiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 08:38

@poppaea @J_Doe obe jste napsaly hodne pravdy :potlesk: :potlesk:

@ospalámyš jj ve skutecnosti staci velice malo, ale on ten zacatek tak „boli“ :zed: vubec si pripustit, ze na pristupu nas porodniku muze byt neco spatne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.10.14 08:40

@quinny my už jsme to kdesi kdysi řešily, ty jsi PA, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
3.10.14 08:48
@J_Doe píše:
Souhlas, akorát teda já mám zkušenost tu, že jediný, kdo se mnou jednal jako se vzdělanou a svéprávní osobou, byl můj gynekolog.
Tak moje gynekoložka se mnou taky jedná normálně, protože kdyby ne, tak už u ní nejsem ;) ale spíš jsem mluvila o případech, kdy jsi v nemocnici a doktora si nevybereš.
@J_Doe píše:
Už jen taková maličkost (pro mě dost významná), že i když někde dokáží respektovat rodičku, tak po porodu její práva končí, a šup tam s umělým oxytocínem…

A copak by to šlo i bez něj? 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 09:04

@berry4 jj pamet mas dobrou ;)

@poppaea no jak rikala Horejsi v tom rozhovoru co jsem davala. Jinde jo :mrgreen: who doporucuje 10%. Uspesne severske staty maji asi 7%. U nas 70 nebo kolik :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí