Porod drive nez ve 40t

14
25.6.06 13:32

Porod drive nez ve 40t

Mate nekdo zkusenosti s porodem drive nez v terminu a v jakem tydnu a prirozenou cestou? Kdy jsou mimca uz normalne vyvinute, aby nemusela jit do inkubatoru? Mam vys. tlak, tak mozna budu rodit drive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
25.6.06 13:55

Po 38 týdnu je úplně v pořádku. Já jsem se narodila v 37 a nic mi nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
25.6.06 13:58

Čauky musilek mrkni sem máš tu popsaný týden po týdnu, jak a co mimi, papa Blanka http://www.rodice.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.06 13:59

Ahoj Musilku,
jenom 5% dětí se narodí v termínu. Myslím, že můžeš být v klidu. Rodí se děti před i po termínu. Pokud máš vysoký tlak, tak předpokládám, že si Tě Tvůj gynekolog hlídá a případná řešení Tvé situace Ti sdělí.

Dítě má vyvinuté plíce na počátku 38. týdne - plíce zrají jako poslední poslední orgán a proto se o nich zmiňuju. Pokud je však nějaký problém a maminka musí rodit dříve, lékaři si s tím umí poradit. Většinou se mamince před plánovaným porodem, popř. v průběhu neplánovaného, dává kapačka s Mucosolvanem, který napomůže dozrátí plic. Vždy ale záleží na stavu maminky a dítěte - např. moje sestra se narodila v 7. měsíci, vážila přes 2 kg a do inkubátoru vůbec jít nemusela - a to bylo za hluboké totality.

Neboj se, porodnictví je na velmi vysoké úrovni a lékaři si poradí i s dřívějším porodem. MMCH, do inkubátoru se může dostat i dítě narozené ve 40tt!
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
25.6.06 14:45

Já rodila v 36tt, porod velice rychlý a v pohodě (nestihli žádné léky, klystýr, oholit…) nic mně nebylo, ale Davídkovi se nedařilo dýchání, tak jsme byli na JIP 9 dnů, ale vše zvládl na jedničku a z 2kg broučka je teď v 4.měsících 6kg zdravý cvalík :D :D :D
Porod byl nenadály, ani den před tím nic nenasvědčovalo tomu, že se to chystá!!!!
Jen vím, že je to individuální, že tam byli miminka narozeny dříve a byli naprosto v pohodě. I když se říká, že když už rodit dříve tak raději v 7.měsíci těhu než v 8.měsíci, neboť v tomhle měsíci se dovivíjí plíce a to může nastat to co se stalo Davídkovi, ALE NÉ VŽDY SE TO MUSÍ STÁT!

Danny
PS: Když jsi pod kontrolou, tak můžeš být úplně v klidu a přeji ti příjemný porod a zdravé miminko!!!!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
25.6.06 15:07

Porod od 38tt do 42tt sa povazuje za porod v termine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.06 15:10
Baboo píše:
Porod od 38tt do 42tt sa povazuje za porod v termine.

No, jasně. Měla jsem na mysli, porod ve stanovený termín dle PM. :D
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.6.06 15:10

Můžu se jen zeptat, na co se dává ten Mucosolvan? To se mi moc na dozrátí nezdá, resp. jsem o tom neslyšela. Děkuji

Jinak Musilku držím palce, aby to bylo co nejpozději:) Lékaři se určitě budou snažit udržet vás pohromadě co nejdéle to půjde, v případě potíží se dávají injekce (tuším, že jich je víc jak jedna) s látkou na dozrání plic. Záleží taky, v jakém jste týdnu, ale lékaři to zvládnou, uvidíš…hlavně se nestresovat, to tlaku taky moc nesvědčí. Držte se

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
25.6.06 15:23

jeee, pavlas, prepac, ja som ta fakt nechcela opravovat, ja som ta pochopila :lol:

len som odpovedala na povodny dotaz, ze z medicinskeho hladiska vsetko, co je medzi 38tt a 42tt je povazovane za normalne a v termine :)

aby som to vyjadrila uplne presne :

Předčasný porod - před ukončeným 38. týdnem
Porod v termínu - mezi 39. - 42. týdnem
Potermínový porod - po 42.týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
25.6.06 15:36

Mě praskla voda přesně 37+0tt.Kontrakce jsem sice měla i pravidelné ale z počátku slabé na otvírání.Když jsem se otevřela tak se malý zaseknul a po 38hod. od prasknutí vody mi udlělali císaře.Rodila jsem tedy 37+1tt a Tadeášek byl naprosto v pořádku 2,97kg a 48cm.Do inkubátoru nemusel.Za poslední týden těhu jsem nabrala 10kg na vodě.Byla jsem jak koule a to asi taky byl důvod mého předčasného porod.Ta voda ze mě odcházela 3 týdny po porodu 8)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
25.6.06 15:41

Ahoj,
Natálka se narodila na začátku 36.týdne a vše v poho. Šla přirozenou cestou, protstě chtěla jít už ven. Měla pupečník kolem krku, tak byla 5 hodin napojena na přístroj, ale potom mi ji donesly. Pak sice zjistily žloutenku, tak mi ji druhý den po porodu vzali pod biolampu, ale domů jsme šly normálně pátý den po porodu.
Takže se nemusíš bát:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.06 16:04
Gabinka píše:
Můžu se jen zeptat, na co se dává ten Mucosolvan? To se mi moc na dozrátí nezdá, resp. jsem o tom neslyšela. Děkuji

Když jsem o tom poprvé slyšela, taky mi to přišlo divné, protože Mucosolvan máme všichni zažitý jako lék na kašel. Ale je to jiná koncetrace, v infuzi - dává se do žíly po kapkách stejně jako např. infuze fyziologického roztoku s oxytocinem na podporu kontrakcí. Pokud je plánovaný předčasný porod, tak jej mamince aplikují předem (tuším 1-2 dny). Nejsme farmaceut (pouze vystudovaná por. asistentka), ale Mucosolvant obsahuje nějaké látky, které nastartují vznik surfaktantu - jeho přítomnost značí zralé plíce. Surfaktant je nezbytný pro dýchání - při prvním nadechnutí po porodu dítěte se z plic odplavuje voda, aktivuje surfaktant a ten umožní první nadechnutí. Velice zjednodušeně řečeno.
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.6.06 16:08

Pavlas, děkuji za vysvětlení. Ráda se něco dalšího naučím. Doufám, že moje otázka nevyzněla, jako bych ti nevěřila :lol:
To jsou věci… 8O :wink:

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.06 16:54

To je v pohodě. Teď jsem si to přečetla ještě jednou a je tam drobná nesrovnalost - surfaktant při vyplavení vody z plic způsobuje to, že se plíce nesplasknout - tudíž můžeme dýchat. Člověk se akorát diví, co všechno musí takový maličký drobeček zvládnout - my si jenom řekneme „první nadechnutí“. Ale ten proces… :)
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.6.06 17:10

Dekuji moc. Hodne jste mne uklidnily. Je strasne fajn, ze je tu takova spousta „internetovych kamaradek“, co poradi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí