Porod KP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1577
7.3.16 16:30

@carola Ahojky,

rodila jsem před 6-ti lety CS kvůli KP.. do přirozeného porodu bych v tomhle případě nešla.. Kvůli bezpečí prcka i svého..
Bylo mi to tak i doporučeno od několika různých gynekologů.

Hlavně jsem byla prvorodička a narodil se nám chlapeček (kde hrozí uskřípnutí varlátek + následná neplodnost)..

38+0, už je nejvyšší čas o řešit, CS se dělají plánovaně o týden až dva dříve.. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 16:35
@Malvína86 píše:
@carola Ahojky,

rodila jsem před 6-ti lety CS kvůli KP.. do přirozeného porodu bych v tomhle případě nešla.. Kvůli bezpečí prcka i svého..
Bylo mi to tak i doporučeno od několika různých gynekologů.

Hlavně jsem byla prvorodička a narodil se nám chlapeček (kde hrozí uskřípnutí varlátek + následná neplodnost)..

38+0, už je nejvyšší čas o řešit, CS se dělají plánovaně o týden až dva dříve.. Držím palce

Ahoj. Moc ti děkuju. Zítra jdu ke svému gynekologovi, tak se s ním musím domluvit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
7.3.16 16:37

@carola Čekám teď druhé, opět chlapečka, ale je hlavičkou dolů.. Takže už se moc těším na přirozený porod..

Nicméně i tak se mnou řešili CS už někdy ve 32tt.. S tím, že by mě na něj objednali ve 38 nebo 39 týdnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 16:39
@Malvína86 píše:
@carola Čekám teď druhé, opět chlapečka, ale je hlavičkou dolů.. Takže už se moc těším na přirozený porod..Nicméně i tak se mnou řešili CS už někdy ve 32tt.. S tím, že by mě na něj objednali ve 38 nebo 39 týdnu..

Moc vám to s malým sluší. Ono pokud jsi jednou rodila CS, tak ti ho asi nabídli i podruhé, viď? Já byla po přirozeném porodu hned fit, to je velká výhoda. Bolí to hodně po císaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.16 16:40

@carola Ahoj, já rodila před dvěma lety císařským řezem protože dcera byla otočená KP, rodit přirozeně mi gynekoložka nedoporučila. Nakonec to bylo dobře, dcera měla omotanou pupeční šňůru kolem hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 16:43
@Leonbergřice píše:
@carola Ahoj, já rodila před dvěma lety císařským řezem protože dcera byla otočená KP, rodit přirozeně mi gynekoložka nedoporučila. Nakonec to bylo dobře, dcera měla omotanou pupeční šňůru kolem hlavičky.

Díky moc, asi se taky nakonec přikloním k tomu císaři. Můj gynekolog mi řekl, že s dobrým porodníkem bych to měla zvládnout, ale že je jich už dnes málo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
7.3.16 16:47

Tři moje kamarádky rodily KP, všechny to byly první porody a zvládly to všechny bez komplikací. Odhad miminek byl do 3 kg.
V roce 2013 měla moje nej kamarádka na vybranou jestli rodit KP nebo císař, nikdo z doktorů jí k tomu své stanovisko neřekl, takže si vybrala císaře. Byla moc spokojená, neměla bolesti, rychle se dala dokupy a miminko i kojila do jeho 1.roku. Teď ji čeká druhý porod, miminko je otočené hlavičkou a kamarádka je celá nešťastná, že chtěla zase rodit císařem, že to byla pohoda a z přirozeného má strach.
Takže, je to hodně těžké rozhodnutí. Komplikace mohou být u normální polohy stejně jako u KP. Držím palce, ať vše dopadne dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 17:04
@Lenkahusa píše:
Tři moje kamarádky rodily KP, všechny to byly první porody a zvládly to všechny bez komplikací. Odhad miminek byl do 3 kg.
V roce 2013 měla moje nej kamarádka na vybranou jestli rodit KP nebo císař, nikdo z doktorů jí k tomu své stanovisko neřekl, takže si vybrala císaře. Byla moc spokojená, neměla bolesti, rychle se dala dokupy a miminko i kojila do jeho 1.roku. Teď ji čeká druhý porod, miminko je otočené hlavičkou a kamarádka je celá nešťastná, že chtěla zase rodit císařem, že to byla pohoda a z přirozeného má strach.
Takže, je to hodně těžké rozhodnutí. Komplikace mohou být u normální polohy stejně jako u KP. Držím palce, ať vše dopadne dobře!

Mockrát děkuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
7.3.16 17:21

@carola přesně jak píše @Malvína86 o varlátkách, totéž bylo řečeno mě. Dále mi bylo řečeno, že hrozí problémy s dýcháním, když jde hlavička až nakonec a pokud se něco začne dít špatně v průběhu porodu je vše mnohem složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.3.16 17:48

@carola Ahoj,ja jako druhorodicka jsem porodila KP rok a půl zpatky. Chtela jsem cisare, porod se rozjel spontanne 38 plus 0. Bala jsem se toho strasne. Nakonec si me vzal na starost primář, vysetril a udelal podrobny utz a vahovy odhad a cisare mi vlastne rozmluvil. Ze je skoda nechat do sebe rezat kdyz vse vypada v poradku. Upozornil me na rizika CS a na moznost srustu. Rychle jsem se otvirala takze nakonec jsem sla do prirozeneho porodu. Tahle poloha pry vyzaduje maximalni spolupraci rodicky. Rikali mi kdy presne a jak moc intenzivně tlacit a maly byl na 3 zatlaceni venku. Mel 3080 gramu. Rada na ten porid vzpomínám oproti prisernemu prvnimu hlavickou napred…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.3.16 17:52

O problémech s dychanim jsem teda nic nevedela. Jen o tech varlatkach. Malemu jedno nesestoupilo, ale to nevím jestli bylo porodem. Sestoupilo mu pak za par mesicu samo. U CS hrozi take problemy s dychanim. A mne teda vydesilo ze by mi mohli proriznout mocak a bala jsem se poklesu tlaku. Rozhodovala jsem se na zaklade toho ze radeji si to odrodim sama nez se spolehat na nejake doktory, ktery riznou vedle :) rizika jsou samozrejme u obou porodu ale CS je porad velkou brisni operaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
7.3.16 18:20

Všechny komplikace, které jste tu zmiňovali, mohou nastat i u porodu hlavou dolu, tak to zas nezveličujte. On CS sebou nese taky hodně komplikací. Jediné dvě odroditelné polohy jsou hlavičkou a pak zadečkem.
A když jsem rodila zadečkem, tak jsem měla 100% pozornost všech možných doktorů, sestřiček a primáře, x vyšetření navíc a x konzultací (kde mi řekli, ať nečtu včechny blbosti co se na netu píší :lol: jako např. to riziko pro chlapečky).
Já si pohlaví dopředu nenechala říct a váhový odhad jsem měla do 3,5 kg.
@carola Jestli se rozhodneš pro normální porod a lékaři ti ho doporučí (velikost mimi, tvoje proporce, atd.) tak bude určitě bezvadný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
7.3.16 18:48

@lídaV Blbosti co se píšou na netu o riziku pro chlapečky? :lol: Když to řekne porodník, tak to asi blbost není, ale fakt :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.3.16 19:03

@lídaV S tou pozornosti lekaru a porodniku souhlasim, mela jsem to stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
7.3.16 19:07
@Nikolacek píše:
@carola Ahoj,ja jako druhorodicka jsem porodila KP rok a půl zpatky. Chtela jsem cisare, porod se rozjel spontanne 38 plus 0. Bala jsem se toho strasne. Nakonec si me vzal na starost primář, vysetril a udelal podrobny utz a vahovy odhad a cisare mi vlastne rozmluvil. Ze je skoda nechat do sebe rezat kdyz vse vypada v poradku. Upozornil me na rizika CS a na moznost srustu. Rychle jsem se otvirala takze nakonec jsem sla do prirozeneho porodu. Tahle poloha pry vyzaduje maximalni spolupraci rodicky. Rikali mi kdy presne a jak moc intenzivně tlacit a maly byl na 3 zatlaceni venku. Mel 3080 gramu. Rada na ten porid vzpomínám oproti prisernemu prvnimu hlavickou napred…

Moc ti děkuju za povzbuzující odpověď. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky