Porod KP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
3.11.17 20:58
@Leeloo_x píše:
@Veronikass ja bych urcite sla na cisare. Nase mala malem umrela pri porodu, protoze mela dystokii ramenek. Zasekla se ve me ramenky. A to sla hlavickou. Az bude druhe tak uvazuju o cisari i kdyz bude hlavickou dolu, tohle bych uz zazit totiz nechtela.. takze za ne cisar, i kdyz je normalni porod lepsi..

No to vás úplně chápu, taky mám strach a to jsme nemeli tak velkou komplikaci jako vy, jen se prý nedotocil a hlavicka se zasekla…takze vám úplně rozumím a jsme rozhodnuti taky pro sc!'…Děkuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.11.17 21:04
@Doctus píše:
@Veronikass
Nemusíte děkovat. Jde o zdraví vás a vašeho miminka. A za to ponesete břímě až do konce života. Porodník do vašeho rozhodnutí nemá co mluvit, nejvyšší hodnotou je totiž vaše svobodné rozhodnutí. Už váš první porod bych komplikovaný nepostupujícím plodem, je možné, že v tom byla i některý suboptimální rozměr pánve. Při porodu PPKP by se to mohlo klidně i zopakovat. Možná vás budou přemlouvat, že když dítě neprojde porodními cestami, tak se nesetká s tamější bakteriální mikroflórou a bude náchylnější k alergiím (některé matky v zahraničí přistupují – snad pod nátlakem? – k potírání obličeje novorozence tkaninou, která byla smočena ve vagině rodičky). Za mě ovšem raději alergik než – promiňte ten výraz – „bezmozek“. S alergií se žít dá…

Ano úplně souhlasim…jsme rozhodnutí, pokud se malá neotoci, chceme sc. Moc ještě jednou děkuji, moc jste mi pomohl v rozhodnuti…hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 21:40

@Veronikass KP bych rodila jedině SC, tím spíš po klešťovém porodu. A doporučuju domluvit SC opravdu pečlivě, aby se vám nestalo to, co mně, naivní prvorodičce. V jedné nemocnici mě chtěli i přes indikaci k SC rodit přirozeně, tak jsem jela do druhé, kde jsme se domluvili na SC. Jenže, to jsem netušila, že tam jsou militantní porodníci proti sekcím, jak o nich mluví @Doctus. Nechali to rozjet přirozeně. Žádnej doktor nepřišel. Když se začlo dítě dusit, studentka zavolala doktora, ten vzal kleště a bylo. S rozením dětí jsem tímto nadobro skončila. Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
5810
7.1.19 09:40

Oživuji, mám dotaz. Jsem 33tt a syn je zatím KP. Bude to můj třetí porod (první akutní císař 2013, druhý spontánní porod 2016). Kdyby se netočil, nabídnou mi možnost rodit normálně po tom císaři, který jsem měla cca 6let zpět? Pokud s tím má někdo zkušenost… Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
7.1.19 09:48

@Lainaire8 záleží kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
7.1.19 10:11

@Lainaire8 kamaradka chtela rodit prirozene KP v Havlickove Brode. Bylo to druhe teho, predchozi slo prirozene. Rikala ze byla rozhodnuta, ale doktor se zesrabil a tak sla na sekci (holcicka byla uplne normalne velika, zadnej obrik)
V Jihlave mi rekli, ze pokud vylozene chci rodit prirozene KP po sekci ktera byla 5let predtim, tak ze to zkusit muzu, ale ze me nutit nebudou. Takze ja sla do sekce, protoze jsem se bala, ze zase porod nezvladnu.
V te Jihlave rikala sestra, ze vyjimecne to zensky fakt zkouseji, ale neni jich moc. A zkouseji dokonce i prirozeny porod po 2sekcich.
Takze zalezi na doktorovi, jak si troufa. Preci jen, je to pro nej dost riziko. Sice si o porodu rozhoduje rodicka, ale pak kazda obvini doktory :roll: takze bych se fakt zkusila domluvit v porodnici, kazda na to ma jiny nazor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.1.19 10:33
@Lainaire8 píše:
Oživuji, mám dotaz. Jsem 33tt a syn je zatím KP. Bude to můj třetí porod (první akutní císař 2013, druhý spontánní porod 2016). Kdyby se netočil, nabídnou mi možnost rodit normálně po tom císaři, který jsem měla cca 6let zpět? Pokud s tím má někdo zkušenost… Díky :kytka:

To je dotaz spis na porodnika. Jelikoz mi to ted taky hrozilo, zjistovala jsem co a jak. Jsou dost specificke podminky, jak presne musi mimco nasedat (tech poroditelnych poloh moc neni), jak vychazi vahove odhady. Jinak 33tt je jeste brzo, pokud KP nemate v rodine nehazela bych flintu do zita. Moje dcera se mi jeste v 9. mesici asi 3× otocila, na kontrole 38+2 byla pricne. Nakonec porod zahlavim presne 40+0. A to mi gyndarka od 38tt vyhrozovala, ze me nenechaji do terminu a riznou me driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
7.1.19 10:42

@Sue2008 jj, můj dr. je stále v poho, ještě je čas :lol: na kontrolu jdu zas za 2 týdny. Prcek byl celou dobu napříč a teď se otočil hlavou nahoru a asi se mu to líbí, hlavičku hmatam stále na stejném místě každý den :nevim: možná mu to ani nejde skrz pupečník, co já vím… Dr. poradil cviky a podkladat se polštářema, že se mu to nebude líbit a otočí se, no, zatím se to spíš nelíbí mně - nedá se tak dýchat, žaludek v krku, dítě nezájem :lol:

Takže uvidíme. Mně samotné to je jedno, oba porody - císaře i spontánní - jsem měla ukázkové a nemůžu si stěžovat. Spíš jen nechci riziko pro prcka (a samozřejmě pro mou dělohu taky, kdyby cokoli :nevim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.1.19 10:48

@Lainaire8 ja jsem v tehu trpela jak pes, mala byla nasackovana strasne vysoko, zaha me palela i z vody a nemohla jsem se dodechnout. Hlavicku mela narazenou v jatrech - asi polstar :mrgreen: . Taky jsem cvicila, myslim prave ze i zabralo, kdyz jsem delala jakoby svici. No dokazes si to predstavit, s metrakem zive vahy. :oops: Kazdopadne 39+2 uz byla holka spravne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
7.1.19 10:57

@Sue2008 s tou žáhou to mám stejně, to je vlastně můj jedinej problém v těhu :roll: jj, už si dělám srandu že začnu dělat stojky, ale nevím jak dlouho bych tak vydržela :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
7.1.19 10:58

@Sue2008 já mám pocit, že ani tak dlouho nevydržím, prcek je velikostně o dva týdny větší 8o takže to vidím do 38tt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.1.19 11:12

@Lainaire8 mala mela v terminu 3,7 kg, takze trosku nad prumer. Ja jsem mela z cisare strach, porody jsou muj jediny pobyt v nemocnici a k tomu mam doma 2,5r batole. Nevim, jak bych to delala s rozrizlym brichem :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.1.19 11:21
@1mila2 píše:
@Lainaire8 kamaradka chtela rodit prirozene KP v Havlickove Brode. Bylo to druhe teho, predchozi slo prirozene. Rikala ze byla rozhodnuta, ale doktor se zesrabil a tak sla na sekci (holcicka byla uplne normalne velika, zadnej obrik)
V Jihlave mi rekli, ze pokud vylozene chci rodit prirozene KP po sekci ktera byla 5let predtim, tak ze to zkusit muzu, ale ze me nutit nebudou. Takze ja sla do sekce, protoze jsem se bala, ze zase porod nezvladnu.
V te Jihlave rikala sestra, ze vyjimecne to zensky fakt zkouseji, ale neni jich moc. A zkouseji dokonce i prirozeny porod po 2sekcich.
Takze zalezi na doktorovi, jak si troufa. Preci jen, je to pro nej dost riziko. Sice si o porodu rozhoduje rodicka, ale pak kazda obvini doktory :roll: takze bych se fakt zkusila domluvit v porodnici, kazda na to ma jiny nazor :kytka:

Souhlas…navic ke vsemu podepises papir, ze jsi byla o vsem informovana, ze se vsim souhlasis ;) ale v dnesni dobe ty doktory chapu :nevim:

Optala bych se v te nemocnici, kde chces rodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí